Gosiu, moja rabata z lekkim nasypem jest obmyślona: planuję tam posadzić 3 iglaki (może świerki Conica, po środku, jakby za plecami ławeczki paleniskowej), z traw miskanty, Hakonechloa macra 'Aureola' i kilka kuklików, limonkowe żurawki w nogach, a z wyższych bylin rozchodniki okazałe, jeżówki, ostróżki i naparstnice właśnie... Mam nadzieję, że będzie to miało sens, ale muszę najpierw skomponować kolorystykę
Ogródek Gosi cz. 6
Re: Ogródek Gosi cz. 6
Kalosze super, też powinnam sobie sprawić jakieś ładne na wiosnę 
Gosiu, moja rabata z lekkim nasypem jest obmyślona: planuję tam posadzić 3 iglaki (może świerki Conica, po środku, jakby za plecami ławeczki paleniskowej), z traw miskanty, Hakonechloa macra 'Aureola' i kilka kuklików, limonkowe żurawki w nogach, a z wyższych bylin rozchodniki okazałe, jeżówki, ostróżki i naparstnice właśnie... Mam nadzieję, że będzie to miało sens, ale muszę najpierw skomponować kolorystykę
- Sure
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 5 lip 2010, o 21:03
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
O, buty ogrodowe bardzo przemyślane, teraz nawet zimą możesz spędzać czas na rabatkach! 
A z tym lubieniem roślin to Jule sensownie wyjaśniła. Ja też kanny bym u siebie nie posadziła, podobnie jak juki ogrodowej, czy datury. Kompletnie nie pasują do tego, co już rośnie w ogrodzie. Ale niektóre egzemplarze wyglądają całkiem, całkiem...
Czasem jednak zdarza mi się zamówić coś, co bardzo spodobało mi się na zdjęciu i potem męczę się, gdzie to u siebie wpasować! ;)
A z tym lubieniem roślin to Jule sensownie wyjaśniła. Ja też kanny bym u siebie nie posadziła, podobnie jak juki ogrodowej, czy datury. Kompletnie nie pasują do tego, co już rośnie w ogrodzie. Ale niektóre egzemplarze wyglądają całkiem, całkiem...
Czasem jednak zdarza mi się zamówić coś, co bardzo spodobało mi się na zdjęciu i potem męczę się, gdzie to u siebie wpasować! ;)
pozdrawiam, Agata
ogród Agaty - cz.4
ogród Agaty - cz.4
- malgocha1960

- Od: 8 lut 2010, o 18:15
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Gosia gdzie kupiłas takie cudo i to za takie pieniądze,też chcę.
- stokrotka-77
- 200p

- Od: 21 lut 2011, o 21:42
- Kontakt:
Gosiu, zakup super, w takich kaloszach to i na bal nie wstyd, może przydałby się wątek moda ogrodnicza? ja wczoraj też kupiłam kalosze na nowy sezon, ale krótkie typowo ogrodowe, żeby szybko sie sciągały, za jedyna 15zł, mąż tylko kręci nosem, że zapach chińskiej gumy jest nie do zniesienia, ale co tam
Własnie czytam o naparstnicach i chyba się skuszę, czy wysiać je wcześniej w domu czy prosto do ogrodu ?
Własnie czytam o naparstnicach i chyba się skuszę, czy wysiać je wcześniej w domu czy prosto do ogrodu ?
- Jule

- Od: 10 kwie 2011, o 19:53
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Ale czadowe walonki
tylko ze chyba nie myslisz chodzic w nich po ogrodzie
one takie wyjsciowe sa - asfaltowe a nie blotne
Ja nie moge sobie kupic fajnych, krotkich kaloszy buuu stope mam waska i zawsze plywam a przez to plywanie, piety mam zawsze starte do kosci
Ja nie moge sobie kupic fajnych, krotkich kaloszy buuu stope mam waska i zawsze plywam a przez to plywanie, piety mam zawsze starte do kosci
- pamelka

- Od: 30 gru 2009, o 00:34
Gosia wpadłam Twoje sławne, wspomniane na FO tu i ówdzie, kaloszki zobaczyć
No, no cudeńka
Na wsypach to są buty wyjściowe do miasta, nie szkoda do ogrodu?
No, no cudeńka
Na wsypach to są buty wyjściowe do miasta, nie szkoda do ogrodu?
- ewamaj66

- Od: 19 lut 2011, o 16:55
W takich kaloszach na pewno nie zmarzniesz
Chociaż przy dzisiejszym wietrze i czapka uszanka nie byłaby zła..
O, jakie zainteresowanie budzą Twoje nowe butki!
Adam, ale ja nie wiem, czy one są unisex!
Ale do ogrodu to ich szkoda!
Ale do ogrodu to ich szkoda!
Tyle się napisalam i uciekło-więc jeszcze raz w skrócie:
buty do zachcenia ale ja mam problem z wysokim podbiciem i niestety żadne kalosze mi nie wchodzą na stopę(Julcia ma za wąskią nogę a ja za wusoką
)
Jeśli chodzi o nasadzenia to tylko na początku mojej przygody trzymałam się kolorów,typow roślinitp.teraz wszystko(w tak malutkich ogródkach)łączy się i jest miły misz-masz.I też chciałabym wszystkie rośliny
Małgoś
buty do zachcenia ale ja mam problem z wysokim podbiciem i niestety żadne kalosze mi nie wchodzą na stopę(Julcia ma za wąskią nogę a ja za wusoką
Jeśli chodzi o nasadzenia to tylko na początku mojej przygody trzymałam się kolorów,typow roślinitp.teraz wszystko(w tak malutkich ogródkach)łączy się i jest miły misz-masz.I też chciałabym wszystkie rośliny
Małgoś
Ogródek An-ki
An-ka
An-ka
- magos13
- 500p

- Od: 2 lut 2010, o 18:37
Ja też mam za wysokie podbicie i wchodzą mi na nogi tylko walonki
. Żeby chociaż mój numer był dostępny.
Pozdrawiam. Gosia
- Nutka81
- 1000p

- Od: 13 maja 2010, o 13:01
Gośka, co za zwierza upolowałaś, że takie włochate buty masz ;)
Na pewno będą ciepłe i przy grabieniu swojego sporego trawnika nie zmarzniesz
Ja mam zwykłe...bez kożucha...takie zielone ;) Ale co mi tam, zawsze mogę nadrobić grubymi skarpetkami frote 
Pozdrawiamy! Małgosia i Nutka 
Nutkowy ogród...czyli "ogary lubią kwiatki"...>> Cz.1 <<,>> Cz.2 <<,>> cz.3 <<
>>Róże Nutki << >>Nutkowe kwiatki doniczkowe<<
Nutkowy ogród...czyli "ogary lubią kwiatki"...>> Cz.1 <<,>> Cz.2 <<,>> cz.3 <<
>>Róże Nutki << >>Nutkowe kwiatki doniczkowe<<
-
edulkot

- Od: 4 lut 2011, o 17:31
Ja tam wolę gumofilce czyli popularne waloki, zawsze sucho, zawsze ciepło i zawsze wygodnie. Tylko na lato zamieniam je na kalosze lub klapki zależnie od pogody.
Co do podobania się roślin to wolę takie przy których jest najmniej roboty, zaczynam rezygnować z dalii i mieczyków bo to ciągłe zakopywanie i wykopywanie, najlepiej wkopać raz na kilka lat i mieć trochę spokoju. A co do kolorów to właściwie wszystko pasuje do siebie tak jak na kwietnej łące, tylko żółtych - jajcowych - róż nie znoszę.
Co do podobania się roślin to wolę takie przy których jest najmniej roboty, zaczynam rezygnować z dalii i mieczyków bo to ciągłe zakopywanie i wykopywanie, najlepiej wkopać raz na kilka lat i mieć trochę spokoju. A co do kolorów to właściwie wszystko pasuje do siebie tak jak na kwietnej łące, tylko żółtych - jajcowych - róż nie znoszę.
-
Marzenka79
- 1000p

- Od: 27 lis 2011, o 22:54
Gosia kaloszki pierwsza klasa-ja dziś pograbiłam na działce ale w zwykłych zielonych gumiaczkach 
- Tosia1

- Od: 13 mar 2010, o 16:48
Co zasiejesz, to zbierzesz
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
- dodad

- Od: 21 cze 2009, o 18:22
Gosia, kaloszki super
Choć do ogrodu byłoby mi szkoda.
Naparstnice są świetnie. Miałam w ogrodzie pierwszy rok i będę mieć
Z różami (i nie tylko) świetnie sie komponują. Tym bardziej, że i u mnie ostróżki jakoś nie bardzo chcą rosnąć.
Naparstnice są świetnie. Miałam w ogrodzie pierwszy rok i będę mieć