Małgoś jak ukorzeniona , to zakwitnie na pewno. Moja znacznie póżniej i kilka kwiatów miała. Woda i nawóz , będziesz miała powód do radości. Ale dopiero w maju. Teraz nie za ciepło, około 15* , wody niewiele. Z nawożeniem ze 2-3 tygodnie też jeszcze poczekaj. Zobaczysz jak kwitnie , na zimę pójdzie do Twojego łózka , a Ty na dywanik
Mój kwiecisty zakątek cz. 2
-
tade k
- Przyjaciel Forum - Ś.P.

- Od: 5 lis 2010, o 20:56
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Mój kwiecisty zakątek cz. 2
Grażynko , na działce będę jutro , ale wątpię , czy coś ruszyło. Na wschodzie zawsze póżniej. Za to na parapecie pomyślnie. Inkarwilla skiełkowała i ładnie rośnie . Nasiona liliowców także zaczynają wschody. Nie wiem jak będzie , bo dopiero kilka pokazało się , ale nieżle się zapowiada.

Małgoś jak ukorzeniona , to zakwitnie na pewno. Moja znacznie póżniej i kilka kwiatów miała. Woda i nawóz , będziesz miała powód do radości. Ale dopiero w maju. Teraz nie za ciepło, około 15* , wody niewiele. Z nawożeniem ze 2-3 tygodnie też jeszcze poczekaj. Zobaczysz jak kwitnie , na zimę pójdzie do Twojego łózka , a Ty na dywanik

- malgocha1960
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 8 lut 2010, o 18:15
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Dywanik zajęty przez psy,a daturka na razie u Bożenki,przyjedzie w marcu razem z dostawą roslin zamówionych.Zamówiłysmy razem,żeby nie płacic za przesyłkę,dwie roslinki więcej Dzięki temu.
-
tade k

W grupie będzie Wam rażniej
Z przesyłka dobrze robicie , ja też tak wymyśliłem.
Z przesyłka dobrze robicie , ja też tak wymyśliłem.
-
hutkow

- Od: 24 sty 2011, o 16:47
Witaj Tadziu!
A może z tymi bocianami to prawda,ja przewiduję,że wiosna w tym roku przyśpieszy jak niegdyś.
Pozdrowienia Edward
A może z tymi bocianami to prawda,ja przewiduję,że wiosna w tym roku przyśpieszy jak niegdyś.
Pozdrowienia Edward
-
tade k

Edziu , ja czuje że będzie wczesna. Wróżą to wiatry, po takim ,,monsunie'' zawsze zmienia się cyrkulacja . A że była zimowa , teraz kolej na wiosenną.

- malgocha1960

- Od: 8 lut 2010, o 18:15
Tadziu,u mnie piżdzi jak w kieleckim,żebym nie powiedziała,że jak w lubelskim.Głowa aż dudni od takiego szumu brzóz,patrzę,czy nie wpadną do mnie przez okno w gościne. 
Tadziu, Gosia trafnie ujęła dzisiejszą aurę, prawda?
Według mnie również te wiatry przyniosą nam zmianę pogody na wiosenną... Liczę na to bardzo
Według mnie również te wiatry przyniosą nam zmianę pogody na wiosenną... Liczę na to bardzo
- kamcia
- 500p

- Od: 2 wrz 2011, o 21:06
Tadziu
Wy piszecie, że u Was piździ jak w kieleckim, to co ja mam napisać
, przeszłam się po ogródku, to zaraz wróciłam, bo dłużej się pochodzić nie dało.
Wy piszecie, że u Was piździ jak w kieleckim, to co ja mam napisać
Początki małego ogródka
Pozdrawiam Kamilla
Pozdrawiam Kamilla
- E-mienta
- 500p

- Od: 21 mar 2011, o 18:22
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
W Zamościu też jak w kieleckim... tyle tylko, że ten wiatrzysko całkiem ciepły jakiś iście wiosenną aurę niesie.

Pozdrawiam Ewa
Spis treści, Życie po życiu - 2014 - Aktualny
"Ludzie posłuszni żyją, aby spełniać oczekiwania innych. Nieposłuszni realizują swoje marzenia..."
Spis treści, Życie po życiu - 2014 - Aktualny
"Ludzie posłuszni żyją, aby spełniać oczekiwania innych. Nieposłuszni realizują swoje marzenia..."
-
tade k

Piżdzi , bo cztery wiatry wiosnę ciągną
Byłem na działce, przegląd wstępny zrobiłem . Jest lepiej , niż się spodziewałem.
Żurawki wyglądają , jakby pod śniegiem nie były. Nie zabezpieczone niczym.

Niestety , tej zimy dostała po uszach. Po raz ostatni bez przykrycia.

Liliowiec Evergreen , bardzo ładnie wygląda, także niezabezpieczony , ale on zawsze najlepiej zimował.

Cuchnący od Januszka w idealnym stanie bez jakiejkolwiek czapeczki

Biały stracił wszystkie liście , nareszcie zakwitnie , tylko 2 pączki , ale to na początek i tak dobrze.

Lewizja pod daszkiem z gałęzi sosnowych miała jak w domku.

Ziemia rozmarzła na 2-3 cm a tulipany wychyliły noski , jak one to robią , ziemia twarda jeszcze.

Omszone wyglądają bardzo biednie , były pod stroiszem świerkowym.

Krokusy sadzone na wiosnę , jesienią i te ,,stare'' , wszystkie jednakowo rosną.

Byłem na działce, przegląd wstępny zrobiłem . Jest lepiej , niż się spodziewałem.
Żurawki wyglądają , jakby pod śniegiem nie były. Nie zabezpieczone niczym.

Niestety , tej zimy dostała po uszach. Po raz ostatni bez przykrycia.

Liliowiec Evergreen , bardzo ładnie wygląda, także niezabezpieczony , ale on zawsze najlepiej zimował.

Cuchnący od Januszka w idealnym stanie bez jakiejkolwiek czapeczki

Biały stracił wszystkie liście , nareszcie zakwitnie , tylko 2 pączki , ale to na początek i tak dobrze.

Lewizja pod daszkiem z gałęzi sosnowych miała jak w domku.

Ziemia rozmarzła na 2-3 cm a tulipany wychyliły noski , jak one to robią , ziemia twarda jeszcze.

Omszone wyglądają bardzo biednie , były pod stroiszem świerkowym.

Krokusy sadzone na wiosnę , jesienią i te ,,stare'' , wszystkie jednakowo rosną.

- e-genia

- Od: 5 wrz 2008, o 19:01
Witaj Tadziu, u mnie żurawki w dużo gorszym stanie .
Ciemierniki liście maja całe czarne ,ale pąki kwiatowe chyba zdrowe , jak tylko przestanie tak wiać to po obcinam .Jeden ciemiernik miał już kwiaty to zmarzły .zauważyłam że jest już kępka przebiśniegów z pąkami kwiatowymi i miłek amurski wychodzi z ziemi .
Genia
Ciemierniki liście maja całe czarne ,ale pąki kwiatowe chyba zdrowe , jak tylko przestanie tak wiać to po obcinam .Jeden ciemiernik miał już kwiaty to zmarzły .zauważyłam że jest już kępka przebiśniegów z pąkami kwiatowymi i miłek amurski wychodzi z ziemi .
Genia
- kogra
- Przyjaciel Forum

- Od: 30 maja 2007, o 18:02
U mnie też, ale były pod śniegiem.
Ciemierniki po równo bez liści, co z kwiatami nie wiem, bo nie widać nic na razie oprócz pączków.
Ale to tylko przed domem bo reszta pod śniegiem jeszcze.
Twoje cebulowe jak widać mają się świetnie.
Ciemierniki po równo bez liści, co z kwiatami nie wiem, bo nie widać nic na razie oprócz pączków.
Ale to tylko przed domem bo reszta pod śniegiem jeszcze.
Twoje cebulowe jak widać mają się świetnie.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
-
tade k

Geniu , u mnie było trochę śniegu , żurawkom jak widać wystarczyło. Przykryłem tylko Electrę , ona po poprzedniej zimie najgorzej wyszła. A przebiśniegi mam w dwu miejscach i nie zajrzałem do nich , pewnie tak że jak krokusy wypuściły liście. Będę we wtorek , cyknę fotkę.
Mam obawy co do brunner. Nie wiem jak mają wyglądać po zimie. Jedna ma malutkie kiełki , dwie nic nie widać. Choć ich część podziemna nie jest zgnita , wygląda na twardą. Wszystkie były jednakowo solidnie okryte.

Grażynko moje też pod śniegiem , ale białemu liście pomarzły. U mnie już po śniegu , tylko przy siatce , tam gdzie były zaspy, niewielkie plamki na trawie.
Grażynko moje też pod śniegiem , ale białemu liście pomarzły. U mnie już po śniegu , tylko przy siatce , tam gdzie były zaspy, niewielkie plamki na trawie.
- e-genia

- Od: 5 wrz 2008, o 19:01
Tadziu w zeszłym roku u wszystkich były już brunery a u mnie n ie a potem wyszły wszystkie.
Genia
Genia
- kamcia
- 500p

- Od: 2 wrz 2011, o 21:06
Tadziu pięknie Ci się roślinki przechowały
, moje też chyba nie najgorzej, też niczym nie okryte.
Początki małego ogródka
Pozdrawiam Kamilla
Pozdrawiam Kamilla