Będzie znowu co podziwiać w twoim ogrodzie , oj będzie
Nasz wymarzony ogródek. Zosia i Andrzej! - 2008r
- andriu53
- 1000p

- Od: 6 maja 2007, o 10:22
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ewuś data mnie też się zgadza , ale gdybym to wszystko kupiła , chyba bym poszła z torbami . Podoba mi się kamelia i chyba się na nią skuszę jutro , czekam na razie na rachunek sumienia i wtedy zdecyduję czy ją wezmę .
Pozdrawiamy - Zosia i Jędruś!!!
Spis wątków
Spis wątków
- andriu53
- 1000p

Jolu wyobraż sobie jak ja na nie patrzyłam , dostałam oczopląsów , co jeden to piękniejszy i uzbierała się niezła rabatka kwiatowa . Ale muszę Cię pocieszyć , że innym też zostawiłam , coby i oni się cieszyli z tych piękności w swoich ogrodach . Jak się rozrosną to mogę się z tobą podzielić , jak takich nie masz .
Spis wątków
Spis wątków
- reniazt
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 6 wrz 2007, o 20:42
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Olga ja wiem, w tamtym roku, w połowie kwietnia byłam w Nowym Sączu - to dal mnie był szok - tam szkółki jeszcze były zupełnie puste.Aza pisze:A u mnie nawet bratków nie widziałam w sklepach, tak zimno że nikt by nie kupił.
No cóż u Was wszystko póżniej - ale u nas w porównaniu z Wrocławiem - to też spora różnica.
Zobacz u dziewczyn z Wrocławia, kiedy u nich zakwitały pierwsze krokusy.
Ale bądź szczęśliwa - masz w zasięgu oczu tak śliczne góry - nie jeden by się zamienił.
- reniazt

- Od: 6 wrz 2007, o 20:42
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Zosiu wczoraj kupiłam sobie osiem wrzośców kwitnących na ciemny róż. U nas dziś pada, ale może jutro uda mi sie zrobić im fotkę. Tak, że bardzo dziękuję za troskę.andriu53 pisze:Reniu jak byś chciała to mogę Ci podesłać parę wrzosów , bo są jeszcze . Czy ten kwiatek masz już długo ? . Jest naprawdę śliczny i bardzo długo kwitnie . Te trawy też sobie kupiłam , bardzo mi się podobały . Te wrzośce na pierwszym i ostatnim zdjęciu są przepiękne .
Wydaje mi się, żę te pomarańczowe to mamy te same kwiatki - bo moje też miały sporo pączków, właśnie tak jak u ciebie wyglądały- tylko ja ich nie wystawiam na dwór - jest ciepło, to one się rozkwitły.
Kupiłam je w Rzeszowie ze dwa tygodnie temu i niewiele wiem, poza tym, że to są cebulowe, które na zimę trzeba wykopać. Dlatego ja je wsadzę do doniczki i zabiorę na zimę do mojej przechowalni kwiatków.
A te wrzośce biało-różowe faktycznie są cudne i jak mi mówiła sprzedawczyni - nie wymagają podobno kwaśnego podłoża.
Wystarczy na moment wyjść...a wracając szoku można dostać
Zosiu........ale zakupy
Oj będzie co oglądać w Twoim ogrodzie. Czy przypadkiem nie dokupiliście gruntu od sąsiada
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Maria
Mój ogród: http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?t=7504
Mój ogród: http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?t=7504
No to masz Zosiu super koleżankęandriu53 pisze:Ewuniu moja koleżanka przywiozła to wszystko z Niemiec . Wcześniej mieliśmy warsztat samochodowy i został kanał w ziemi , w tej chwili jest to zabudowane [ ciemno ,zimno ]. Jędruś zrobił mi schodki i mam super przechowalnię dla roślin . Kuflika nigdy nie wystawiałam na dwór , stał w oszklonej werandzie , bo wiatr może zniszczyć te cieniutkie igiełki .
Mój kufik całe lato stał na zewnątrz na tarasie i nic mu nie było, dopiero w zimie go załatwiam
- bogusia177

- Od: 14 wrz 2007, o 08:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- andriu53
- 1000p

Spis wątków
Spis wątków