Jule, zacznij od rzodkiewki, pietruszki naciowej i szczypiorku. Potem się wciągniesz w całą resztę .... pomidorki , ogórki, cukinia ...Jule pisze:Wole na plac podejsc
Mój fijoł - cz.3
- AAleksandra
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 5 wrz 2009, o 10:19
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Mój fijoł - cz.3
Pozdrawiam serdecznie,
moje wątki
moje wątki
- ewamaj66

- Od: 19 lut 2011, o 16:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Pat, sprawdzanie jak urosło to jedna z największych przyjemności-bo najczęściej rośnie
Znalazłam właśnie dwa kiełki szałwii błyszczącej, którą posiałam w niedzielę
Begonie są mało kłopotliwe i świetnie rosną w zacienionym miejscu, gdzie nie wszystko będzie kwitło. Kup choć trzy bulwy-nie majątek, a cały sezon kwitnienia
Ola, przypomniałaś mi niezwykle przyjemne chwile
Jeszcze bardziej lubię podejść do krzaków porzeczki czy agrestu i poskubać owoce.
Ola, przypomniałaś mi niezwykle przyjemne chwile
Ewa, ja też dojrzałam dzisiaj rano kiełek szałwii błyszczącej
Może mi się uda tym razem to sianie?
Jadę dziś na zwiad cebulowy do ogrodniczego
Jadę dziś na zwiad cebulowy do ogrodniczego
- malgocha1960

- Od: 8 lut 2010, o 18:15
Miałam nie siać żadnych warzywek,ale po przemysleniu sprawy to kupię na rynku sadzonki i posadzę między kwiatami.Chyba u Jadzi tak widziałam,szkoda mi miejsca na typowy warzywnik,a między kwitnącymi nie bedzie się rzucało w oczy.Bożenka obiecała mi pomidory,kupię jeszcze 5 sadzonek malinowych i tez wsadzę między kwiaty do pojedzenia.
U mnie następna begonia pokazała łepek ,bedzie juz ponad 20 sztuk.
U mnie następna begonia pokazała łepek ,bedzie juz ponad 20 sztuk.
- Jule

- Od: 10 kwie 2011, o 19:53
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Na warzywa nie mam miejsca, to raz a dwa to to, ze wszystko rosnie u sasiadow
Jak mam ochote na rzodkiewke, kalarepe i takie tam, to problemu niet. Pietruszke, koperek sieja tak ze przez plot siegam, zeby na okolo nie chodzic. W tym roku tyle pomidorow i ogorkow wszyscy nasadzili, ze przejesc nie moglismy a na cukinie, to juz nikt patrzec sie nie mogl
A jak potrzebuje cos innego, to pod placem przynosza ludzie z dzialek i tez jest dobre ... to po co będę sie z tym babrac
Ja rozumie jak ktos sadzi, bo chce widziec jak rosnie i sprawia mu to radoche ale ja nie odczuwam tej potrzeby.
Ja rozumie jak ktos sadzi, bo chce widziec jak rosnie i sprawia mu to radoche ale ja nie odczuwam tej potrzeby.
- malgocha1960

Jule,to pozazdrościc takich sąsiadów,bo ja od swoich mam jedynie zielsko,bo olewaja działkę totalnie.Wolą usiąść noga na nogę i siedzieć.
- Jule

Malgos tez zazdroszcze sobie takich sasiadow
Do jednych chodzi sie na truskawki, do innych na czeresnie, jeszcze inni ciagle wisnie podrzucaja ... przez plot zrywam maliny jak mam ochote na ryz na slodko. Nie mowiac o podrzucanych golabkach, pierogach, ciastach, drozdzowkach ... normalnie kino z nimi wszystkimi jest tutaj.
- malgocha1960

To faktycznie trafili ci się sąsdiedzi nie z ziemskiej bajki.U nas ogranicza się na zdawkowym dzień dobry.Ja od roku niepracująca,więc nawet nie mam sobie z kim pogadac.
- Sure

- Od: 5 lip 2010, o 21:03
Bo Jule to mieszka w jakiejś enklawie. Sąsiedzi nieziemsko mili, badylki rosną jak szalone, no po prostu raj na ziemi! 
pozdrawiam, Agata
ogród Agaty - cz.4
ogród Agaty - cz.4
- Jule

Bo to jest faktycznie taka ala enklawa. Te szeregowce a jest ich 11 wybudowal kiedys zaklad w ktorym wszycy Ci ludzie pracowali a ze tez wprowadzali sie jako swiezaki na ten teren, do tego znali sie wszyscy ... teraz wiekszosc jest juz na emeryturach, to tak trzymali-trzymaja sie razem.
Na poczatku myslalam, ze beda z tego powodu jakies nieprzyjemnosci, bo to nie wiadomo jak czleka do takiej scislej grupy przyjma ale okazalo sie cos wrecz odwrotnego. A do tego, ja tez nie jestem jakims tam skomplikowanym czlekiem i fochow nie strzelam, tak ze dosc dobrze "wspolpracujemy" ze soba
Na poczatku myslalam, ze beda z tego powodu jakies nieprzyjemnosci, bo to nie wiadomo jak czleka do takiej scislej grupy przyjma ale okazalo sie cos wrecz odwrotnego. A do tego, ja tez nie jestem jakims tam skomplikowanym czlekiem i fochow nie strzelam, tak ze dosc dobrze "wspolpracujemy" ze soba
- ewarb
- 500p

- Od: 9 lut 2012, o 14:20
Proszę o podpowiedź o roślinkach jednorocznych, jakie kopić: sprawdzone i ładne, czy wysiewać do gruntu, czy najpierw w domu. Bardzo mi się podobają koleusy jak z nimi postępować.
- Jule

Ewcia zobacz jakie cudo Henia wstawila ... takie drzewo by Ci sie przydalo
http://www.rosebook.ru/users/gardens/Legenda/
http://www.rosebook.ru/users/gardens/Legenda/
- kamcia
- 500p

- Od: 2 wrz 2011, o 21:06
Dziewczyny słucham o tych warzywach, i że nie mam zbytnio miejsca to wymyśliłam, żeby kupić takie donice "jakby fontanna" taka z 3 poziomów, postawiłabym ja sobie na tarasie, a tam wsadziła zioła np. pietruszkę, koperek, bazylię itp, jak myślicie sprawdzi się to?
Ewarb ja zbytnio nie pomogę, po prostu kupiłam nasiona kwiatków, które mi się podobały i wsadziłam coś tam pomału wschodzi, koleusy niestety jeszcze nie
Ewarb ja zbytnio nie pomogę, po prostu kupiłam nasiona kwiatków, które mi się podobały i wsadziłam coś tam pomału wschodzi, koleusy niestety jeszcze nie
Początki małego ogródka
Pozdrawiam Kamilla
Pozdrawiam Kamilla
- ewarb
- 500p

- Od: 9 lut 2012, o 14:20
Jak kupię teraz yo nie będzie za późno, bo u was już wszystko wychodzi.
-- 24 lut 2012, o 18:01 --
Jule róża cudo.
-- 24 lut 2012, o 18:01 --
Jule róża cudo.