A wiesz dlaczego nie przeszkadzało mu towarzystwo selera?
Pewnie już był wysoki,zanim wsadziłaś selery i nie chciało mu się schylać.

Pozdrawiam Maria.

Ja sieję według kalendarza księżycowego ( Wpływ księżyca 2012, Witold Czuksanow). Jak do tej pory nie zawiodłam się. Dlatego z siewem wstrzymam się jeszcze kilka dni...Marzenka79 pisze:Asiu ja to lubię siać w terminach np 1,10,15...takie głupie przyzwyczajenie,a że sobota przypada na 10 marca to tym bardziej będę siała

Miejmy tylko nadzieję, że pogoda trochę się polepszy. Byłam dzisiaj na działce, ziemia rozmarzła, ale jak stanęłam na grządkę, gdzie posiana jest  oziminka to zapadłam się po kostkę
 Miejmy tylko nadzieję, że pogoda trochę się polepszy. Byłam dzisiaj na działce, ziemia rozmarzła, ale jak stanęłam na grządkę, gdzie posiana jest  oziminka to zapadłam się po kostkę  Ziemię mam raczej lekką, ale w tej chwili nie wygląda to jeszcze fajnie
 Ziemię mam raczej lekką, ale w tej chwili nie wygląda to jeszcze fajnie

Marysiu myślę, że było dokładnie tak jak mówisz.Maraga pisze:Anitko!
A wiesz dlaczego nie przeszkadzało mu towarzystwo selera?
Pewnie już był wysoki,zanim wsadziłaś selery i nie chciało mu się schylać.
Pozdrawiam Maria.

przeglądałem wiele źródeł, ale nigdzie w necie nie można znaleźć, podpowiecie cooooś?;>
  przeglądałem wiele źródeł, ale nigdzie w necie nie można znaleźć, podpowiecie cooooś?;>

bo nasiona wielkie i z sianiem mało mi się kojarzą
 bo nasiona wielkie i z sianiem mało mi się kojarzą  ) do dużych kubków od piwa a i tak korzenie próbują wyjść na zewnątrz.
 ) do dużych kubków od piwa a i tak korzenie próbują wyjść na zewnątrz. ...no na balkon to nie.... bała bym się, że zmarznie). Powodzenia
 ...no na balkon to nie.... bała bym się, że zmarznie). Powodzenia

I po co łudzić kolegę, że coś z tego może być. Nic nie będzie.Kasencja pisze:powinieneś spróbować delikatnie przesadzić do dużych kubków i przysypać ziemią.