Tajemnicze zakątki u Joli i Adama cz.2
- jola1010
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 4 cze 2007, o 18:39
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Tajemnicze zakątki u Joli i Adama cz.2
nirali Witaj
Ja to mam czasami takie wrażenie, że w realu wszystko wygląda gorzej niż na zdjęciach
Robiąc fotki zawsze można zrobić tylko ujęcie tego co najładniejsze. Zwiedzając takie miejsca w realu widzimy całe jego oblicze - te miejsca urokliwe ale też te w których chcemy wszystko ukryć lub zmienić
Ale cieszę się ,że nas odwiedzasz i zapraszam ponownie
-
April

- Od: 8 lut 2012, o 12:22
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Jolu, pięknie to wygląda. Podjazdy też bardzo malownicze przy takim drewniamym ogrodzeniu - bardzo klimatycznie. Ma się wrażenie że tuż obok jest stadnina koni.. Szkoda że ja nie mogę wykorzystać żwirku na swój podjazd (biję się myślami nad materiałem- muszę najpóźniej w przyszłym roku zrobić) Niestety w lesie sosnowym niezbyt estetycznie by to wyglądało. Z czasem miałabym warstwę igliwia zupełnie zakrywającą żwirek
No cóż pomarzyć można
No cóż pomarzyć można
-
mm-complex

- Od: 19 sie 2010, o 18:09
Cudne widoki
Moje ulubione
Joluś na jedej fotce w tle takie niebieskie łany kwiatuszków co to?
a na fotce z droga dojazdową do garażu metalowy kosz ...cudo zamawiałaś na wymiar czy gotowy o czymś takim marzę

Joluś na jedej fotce w tle takie niebieskie łany kwiatuszków co to?
a na fotce z droga dojazdową do garażu metalowy kosz ...cudo zamawiałaś na wymiar czy gotowy o czymś takim marzę
marzenia się spełniają! Dana
- jola1010

April pisze:...Ma się wrażenie że tuż obok jest stadnina koni...
April
Danusiu
Ten kosz jest u mnie chyba już z 10 lat albo i więcej. Był robiony na zamówienie u tego samego rzemieślnika co ptaki. Dostałam go w prezencie imieninowym od rodzinki.mm-complex pisze: metalowy kosz ...cudo zamawiałaś na wymiar czy gotowy o czymś takim marzę
... to zwyczajne skalniaczki - floks skrzydlasty. Mam ich kilka kolorów ale w małych kępkach.mm-complex pisze:...na jedej fotce w tle takie niebieskie łany kwiatuszków co to?...
- robaczek_Poznan

- Od: 30 sty 2012, o 23:42
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Jolu, u Ciebie nie ma nic "zwyczajnego" ... Wszystko jest NADZWYCZAJNIE PIEKNEjola1010 pisze:.. to zwyczajne skalniaczki - floks skrzydlasty. Mam ich kilka kolorów ale w małych kępkach.
- jola1010

A to dobrerobaczek_Poznan pisze: Jolu, u Ciebie nie ma nic "zwyczajnego" ... Wszystko jest NADZWYCZAJNIE PIEKNE
- Piotr=)

- Od: 24 maja 2008, o 17:38
Ciekawie tu u ciebie tak przytulnie 
Spis tematów
Róbmy w życiu to co nas cieszy ;)
Róbmy w życiu to co nas cieszy ;)
- jola1010

Piotr=) witaj Piotrze. Miło , że wpadłeś... Zapraszam ponownie.
Dzisiaj powiało prawdziwą wiosną - termometr w słońcu i osłonięty od powiewu silnego wiatru wskazywał 23 stopnie
wiatr wiał strasznie mocno ale za to pięknie osuszył zalane po roztopach rabatki. Kilka takich dni i zakwitną moje forsycje... wiosna, wiosna 
Dzisiaj powiało prawdziwą wiosną - termometr w słońcu i osłonięty od powiewu silnego wiatru wskazywał 23 stopnie
- MiCz
- 200p

- Od: 15 cze 2007, o 15:18
Ło matko z córką! Nie dosyć,że nowy wątek, to już tyle stron
Wpisuję się, żeby nie zgubić tego przepięknego ogrodu, bo coś nie dostawałam powiadomień
Wpisuję się, żeby nie zgubić tego przepięknego ogrodu, bo coś nie dostawałam powiadomień
Pozdrawiam Mirka
- aage

- Od: 7 mar 2008, o 13:01
Tak Jolu wiosne czuc juz w powietrzu. Jaki to cudowny czas prawda?
- lojka 63

- Od: 4 wrz 2011, o 20:11
- Kontakt:
Joluś jak długo zajęło wam urządzanie tak dużego i zróżnicowanego ogrodu? I kamień to zamawialiście za jednym zamachem czy stopniowo i gdzie można najtaniej jeśli można wiedzieć .
- jola1010

MiCz witaj
ściągnęłam Ciebie chyba myślami i spacerkiem po twoim ogrodzie na picassie
Zapraszam na kolejne wizyty
aage wiosenne promienie słoneczne dają chyba najwięcej energii na cały rok - dzisiaj piękny dzień i spacerując po ogrodzie roztaczałam nowe plany i wizje
lojka 63 Witaj
Zakupiony teren mamy ok 15 lat i właściwie wciąż stopniowo przez te lata zagospodarowywaliśmy po malutkim kawałeczku. A teraz przerabiamy i udoskonalamy dostosowując i rośliny i całą architekturę do naszego trudnego terenu - a jak już wspominałam wszystko robimy sami i uczymy się stosując metodę prób i błędów
Dlatego tyle to trwa... A kamień mamy zdobyczny z rozbiórki starego wielkiego domu ...
Zapraszam na kolejne wizyty
aage wiosenne promienie słoneczne dają chyba najwięcej energii na cały rok - dzisiaj piękny dzień i spacerując po ogrodzie roztaczałam nowe plany i wizje
lojka 63 Witaj
- lojka 63

- Od: 4 wrz 2011, o 20:11
- Kontakt:
Właśnie w tym kamieniu cały "wic " bo i możesz najpierw określić rejon rabat i coś podbudować bo roślinki to stopniowo można dosadzać i przesadzać a kamienie to od razu sporo trzeba mieć bo mnie się marzy dożo kamienia i dużo ziemi żeby coś ciekawego zrobić na mojej "Starej górce",ale może jeszcze z 10 lat mi się uda coś wytworzyć powolutku. 
- Wanda7
- -Moderator Forum-.

- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Jolu, ja trochę opieszale, ale w końcu do ciebie przychodzę, bo jakże miałoby mnie tutaj zabraknąć? Pod wpływem twoich wcześniejszych inspracji zabrałam się już do strzyżenia różnych moich iglaczków. Kiedyś tego nie robiłam, rosły sobie naturalnie, lecz w końcu zaczeła zabierać zbyt dużo miejsca i muszą się zaprzyjaźnić z moim sekatorem. A jak nie będą chciały, to pokażę im twoje eleganckie, uczesane iglaczki, to z pewnością je przekonam

- AGNESS

- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Jolu dopiero zorientowałam się, ze założyłaś nowy wątek....ależ gapa ze mnie
Ale jestem i z niecierpliwością czekam na nowe wiosenne widoki z Twojego przepięknego ogrodu
Ale jestem i z niecierpliwością czekam na nowe wiosenne widoki z Twojego przepięknego ogrodu