Funkia - kiedy pojawia się na wiosnę

Hosty
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
asiula
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 mar 2008, o 10:18

Post »

no to się ciesze że się cieszysz :) obiecuje że w poniedziałek wyśle
Awatar użytkownika
Tomasz II
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 18 mar 2008, o 08:38

Post »

Wracając do tytułu wątka "Kiedy na wiosnę"? Właśnie zaczynają wyłazić - idź do wątka Hosta foto, str. 17.
Barbara65
100p
100p
Od: 11 maja 2007, o 09:13

Post »

Na powierzchni są już rośliny starsze niż rok.Czekam czy wyjdzie LOVE PAT,kiepskiej jakości sadzonka ubiegłoroczna :(
Wczoraj dostałam zamówione na Allegro sadzonki;jedna bardzo ładna.druga ze zgniłym stożkiem wzrostu.Napisałam do sprzedawcy...i czekam na odpowiedź.Baśka
Awatar użytkownika
raistand
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2007, o 20:28
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Barbara65 pisze:Na powierzchni są już rośliny starsze niż rok.Czekam czy wyjdzie LOVE PAT,kiepskiej jakości sadzonka ubiegłoroczna :(
Wczoraj dostałam zamówione na Allegro sadzonki;jedna bardzo ładna.druga ze zgniłym stożkiem wzrostu.Napisałam do sprzedawcy...i czekam na odpowiedź.Baśka
Ze zgniłym stożkiem wzrostu? Masz fotkę?

A co do tematu.
Funkie powooli wychodzą. Jak na razie bardzo powoli. Kilka które popełniło falstart w połowie marca straszy podsuszonymi listkami. Zapowiadają sie już cieplejsze noce więc powinno zacząć sie dziać. ;)
Barbara65
100p
100p

Post »

Fotki niestety nie mam,ale wątpliwości też nie, z tej sadzonki na pewno nic nie wyrośnie!Baśka
Awatar użytkownika
Tomasz II
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Niestety te co się pośpieszyły zważył nieco mróz, faktycznie czubki mogą być podmarznięte. to zeszpeci roślinę na cały sezon, młode liście będą w porządku. Najlepszym wyjściem, jest obcięcie stożka wzrostu ostrym nożem, tuz powyżej piętki korzeniowej. Wyjdą wtedy ładne odrosty( może sie nawet pomnożyć) . Tylko nieco później, nie żałować, ciąć, na moja odpowiedzialność :)
Awatar użytkownika
asiula
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

ale wszystko jest zgnite na amen??? a korzonki???
Awatar użytkownika
raistand
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Barbara65 pisze:Fotki niestety nie mam,ale wątpliwości też nie, z tej sadzonki na pewno nic nie wyrośnie!Baśka
Pewność pewnością a nie wyrzucaj tylko wsadź gdzieś do ziemi.
;)

BTW cóż to za sprzedawca wysyła zgniłe roślinki? (jak nie chcesz publicznie to napisz na PW)
Barbara65
100p
100p

Post »

Korzonki są częściowo zgniłe, zrobię jak radzi Tomasz i...będę czekać na cud.Dzięki za rady.Baśka
Awatar użytkownika
asiula
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

cuda się zdarzają
bądz dobrej myśli
pozdrawiam
Awatar użytkownika
raistand
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dokładnie. Parę stron tepu żaliłem się że zasuszyłem na amen jedną z moich ulubionych host. Dzisiaj z ziemi wychodzą dwa pędy. Cieszę się straszliwie. :D
Z drugiej strony dla roślin groźniejsze jest gnicie niż przesuszenie ale powtórzę jeszcze raz. Zasadzić gdzieś na uboczu. A nóż się uda. ;:333
Barbara65
100p
100p

Post »

Zdziwił mnie stan tej sadzonki, ponieważ robiłam już zakupy u tego sprzedawcy i zawsze byłam zadowolona.Myślę, że naprawi swoje niedopatrzenie.Podam jego nazwę na forum, jeśli tego nie zrobi.Baśka
Awatar użytkownika
Tomasz II
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Basiu, wyczyść koniecznie zgniłe korzonki, pousuwaj czarne, nadpróchniałe. Potem wyczyść z piętki korzeniowej zgniliznę i posmaruj te miejsca funabenem( maśc ogrodnicza) Troszeczkę wsio przesusz. I sadź do ziemi. Jeśli z tego nic nie wyrośnie to już tak musiało być.
Nie kupujecie roślin w kapersach o tej porze roku! Najpierw zapytajcie o to sprzedawce, ja mam wsie rośliny gruntowe, zimowane.
przemek1136
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 mar 2008, o 18:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Dzisiaj w południe było u mnie +25 stopni C. Nic dziwnego, że funkie zaczęły się wychylać na powierzchnię.

Obrazek
Awatar użytkownika
Tomasz II
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

I love iu ten widok :) To jedno z piękniejszych wzrokowych doznań w życiu!
Dzięki Przemek:)
u mnie jeszcze zimno, dzisiaj tylko 15 stopni:( ale noce cieple, wsio ruszyło.... ufff, doczekaliśmy:)
ODPOWIEDZ

Wróć do „Hosty”