Moje domowe - IWONA1311
- Katri
- 30p - Uzależniam się...

- Od: 28 cze 2010, o 21:57
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Moje domowe - IWONA1311
Witaj
To i ja przybiegłam do Ciebie. Piękne kwiatuchy
U mnie ze storczyków same falki, ale za to ciągle coś kwitnie. Inne chciałabym ...ale boje się
bo miejsca już nie mam, a tu jeszcze na hoye zachorzałam! U mnie w podstawówce też były takie hibki, pod specjalnym nadzorem i wysoko na regale. Zero szans na uszczypliwość zaszczepki. Twój jest wspaniały! 
Pozdrawiam, Katri
Za czym tęsknię... Czego mi brak
Za czym tęsknię... Czego mi brak
Witaj Iwonko przepiękne kwiaty a hibiskus
i słodkie fiołeczki
pozdrawiam Iwonko
pozdrawiam Iwonko
Sliczne rozyczki. A to na zdjeciu pod nimi to co to takiego? Ladnie wyglada ale nie widzialam jeszcze czegos takiego....
Edit: a teraz dopiero zauwazylam ze to aptenia tak? Fajne musze poczytac i zobaczyc czy cos takiego u mnie sie znajdzie bo ladne ma listki i podoba mi sie
Edit: a teraz dopiero zauwazylam ze to aptenia tak? Fajne musze poczytac i zobaczyc czy cos takiego u mnie sie znajdzie bo ladne ma listki i podoba mi sie
Pozdrawiam Kasia
Moje kwiatuszki
Moje kwiatuszki
- nirali
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 16 lis 2011, o 12:20
Iwonko już posiałaś trawę
ja się dopiero przymierzam...brak czasu albo lenistwo
Niestety ona jest jednoroczna ale urocza i pięknie się buja na wietrze
Niestety ona jest jednoroczna ale urocza i pięknie się buja na wietrze
- IWONA1311

- Od: 28 mar 2011, o 12:10
Agnieszko posiałam tak żeby zobaczyć czy szybko wschodzi, a z tych nasion co mi dałaś to cały trawnik mogę wysiać, dobrze że mi napisałaś ze jest jednoroczna...
- jola1

- Od: 4 kwie 2008, o 08:15
Oj ja też mam tę trawę i zastanawiałam się czy już ją wysiewać.
Iwonko ja w sprawie Twojej datury. Ja przyniosłam do mieszkania te które ukorzeniłam jesienią. Te starsze stoją w ogrzewanym garażu i tak jak pisałam u Tadzia słabo się rozwijają ale z obserwacji wiem że nawet jak się podgoni w pomieszczeniu to po wyniesieniu na zewnątrz wiatr i słońce uszkadzają bardzo delikatne liście, lepiej jak się zrobi ciepło to wynosić na dzień na dwór a na noc chować wtedy młode przyrosty są zdrowsze i ładniej wyglądają.Jak możesz to pokaż zdjęcie swojej datury w chwili obecnej.
Iwonko ja w sprawie Twojej datury. Ja przyniosłam do mieszkania te które ukorzeniłam jesienią. Te starsze stoją w ogrzewanym garażu i tak jak pisałam u Tadzia słabo się rozwijają ale z obserwacji wiem że nawet jak się podgoni w pomieszczeniu to po wyniesieniu na zewnątrz wiatr i słońce uszkadzają bardzo delikatne liście, lepiej jak się zrobi ciepło to wynosić na dzień na dwór a na noc chować wtedy młode przyrosty są zdrowsze i ładniej wyglądają.Jak możesz to pokaż zdjęcie swojej datury w chwili obecnej.
- E-mienta
- 500p

- Od: 21 mar 2011, o 18:22
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Hej!
No moja Droga - jestem pod wrażeniem twego hibiskusa. Ja kiedyś dostałam sporej wielkości różę chińską, ale niestety nie udało mi się jej utrzymać przy życiu. Pewnie coś robiłam żle
do fiołków też nie mam ręki, albo je zasuszam, albo zalewam. Poza tym koty... muszą mieć swoje parapety, a to co zostaje wykorzystuję na rozsady.
Gratuluję imponujących domowych i czekam na wiosenny start wątku ogrodowego
No moja Droga - jestem pod wrażeniem twego hibiskusa. Ja kiedyś dostałam sporej wielkości różę chińską, ale niestety nie udało mi się jej utrzymać przy życiu. Pewnie coś robiłam żle
Gratuluję imponujących domowych i czekam na wiosenny start wątku ogrodowego
Pozdrawiam Ewa
Spis treści, Życie po życiu - 2014 - Aktualny
"Ludzie posłuszni żyją, aby spełniać oczekiwania innych. Nieposłuszni realizują swoje marzenia..."
Spis treści, Życie po życiu - 2014 - Aktualny
"Ludzie posłuszni żyją, aby spełniać oczekiwania innych. Nieposłuszni realizują swoje marzenia..."
- IWONA1311

Witaj Kasiu (Katri) U mnie też większość storczykow to falki, te dwie cambrie to kupione tak pod wpływem chwili i teraz to trochę żałuję bo nie wiem czy uda mi się je doprowadzić do kwitnienia jeszcze.
Magda41
i dziękuję
tassik dobrze wyczytałaś to aptenia sercolistna niestety u nas nie jest roślinką zimującą więc trzeba ją sobie przechowywać w domu.
Agnieszka (nirali) posiałam tą trawkę żeby sprawdzić jak szybko wschodzi no i żeby zdążyła mi zakwitnąć bo u Ciebie mi się bardzo spodobała.
Jolu moja datura wygląda fatalnie trochę podeschła i aż dziwne że nie podmarzła bo stoi w garażu przy samych drzwiach na dwór razem z agawami i aloesem.

Ewa moja róża już niedługo będzie pełnoletnia, jakiś czas jak nie mieszkałam u rodziców to zajmował się nią mój tato i jest to jeden z dwóch kwiatów jakie przetrwały z czasów mojego dzieciństwa, a że u mnie dużo miejsca a tam już było jej ciasno to ją zabrałam. Ja nie mam kotów (bo szczerze mówiąc to nie lubię jak są w domu) więc mam dużo wolnych parapetó które systematycznie się zapełniają
Magda41
tassik dobrze wyczytałaś to aptenia sercolistna niestety u nas nie jest roślinką zimującą więc trzeba ją sobie przechowywać w domu.
Agnieszka (nirali) posiałam tą trawkę żeby sprawdzić jak szybko wschodzi no i żeby zdążyła mi zakwitnąć bo u Ciebie mi się bardzo spodobała.
Jolu moja datura wygląda fatalnie trochę podeschła i aż dziwne że nie podmarzła bo stoi w garażu przy samych drzwiach na dwór razem z agawami i aloesem.

Ewa moja róża już niedługo będzie pełnoletnia, jakiś czas jak nie mieszkałam u rodziców to zajmował się nią mój tato i jest to jeden z dwóch kwiatów jakie przetrwały z czasów mojego dzieciństwa, a że u mnie dużo miejsca a tam już było jej ciasno to ją zabrałam. Ja nie mam kotów (bo szczerze mówiąc to nie lubię jak są w domu) więc mam dużo wolnych parapetó które systematycznie się zapełniają
A co jej jest ,u mnie w piwnicy prawie do sufitu az musiałam obciąć.Obejrzyj ją dokładnie.
- IWONA1311

Magda nic jej nie jest, ona była mała, a poza tym to chyba za rzadko ją tam podlewałam no i stoi przy wyjściu na dwór więc jak się otwierało drzwi żeby przynieść węgla lub drzewa to ją trochę bardziej chłodziło...
- jola1

- Od: 4 kwie 2008, o 08:15
Iwonko czy garaż jest widny? Jeżeli bez okna to daturkę podlewaj oszczędnie bo zacznie szybko rosnąć i się wyciągnie, ja bym jej jeszcze nie nawoziła dopiero jak zaczniesz wystawiać na dwór.
- IWONA1311

Jolu w garażu sa dwa małe okna więc troszkę światła tam jest, ja i tak bardzo oszczędnie ją do tej pory podlewałam
(cud że w ogóle żyje) ale dziękuję za rady i zrobię tak jak mówisz będę nawozic jak już pójdzie na dwór.
cd moich roślinek
oleander nadal kwitnie

Paprotka którą dostałam nie bardzo chce u mnie rosnąć ale to może dlatego że teraz grzeją kaloryfery...

i dwie aukuby które wiosna powędrują do ogródka

cd moich roślinek
oleander nadal kwitnie

Paprotka którą dostałam nie bardzo chce u mnie rosnąć ale to może dlatego że teraz grzeją kaloryfery...

i dwie aukuby które wiosna powędrują do ogródka

Alez oleander ladniutki. Paprotka niebawem wiosne poczuje i pewnie wybije jak szalona. A akuby sliczne...Nie widzialam takich a liscie maja sliczniutkie. Musze sie rozejrzec gdzies za nia 
Pozdrawiam Kasia
Moje kwiatuszki
Moje kwiatuszki
- IWONA1311

Kasiu kwiaty oleandra to odrobina lata w domu w te brzydkie zimne dni, co do paprotki to mam taką cichą nadzieję że wiosną jej się polepszy. Tą aukubę z pierwszego zdjęcia mam od koleżanki która przywiozła ją z Anglii, podobno tam jej dużo rośnie w ogrodach i nie tylko.
Iwonko ależ śliczne masz te aukuby, brawo dla uroczych kwiatków