pozdrawiam
Moje spełnione marzenie Malgocha1960
- Malgolinka
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 28 kwie 2010, o 14:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Moje spełnione marzenie Malgocha1960
Witaj Małgosiu, zakupy super
pozdrawiam
pozdrawiam
Prawdziwy przyjaciel to ten kto przychodzi gdy cały świat odchodzi
pozdrawiam Małgośka
Zapraszam na... >> Ogródek Małgolinki cz. I, Ogródek Małgolinki cz. II
pozdrawiam Małgośka
Zapraszam na... >> Ogródek Małgolinki cz. I, Ogródek Małgolinki cz. II
- lojka 63

- Od: 4 wrz 2011, o 20:11
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Dziewczyny dlaczego nie przepadacie za mieczykami czy dlatego że trzeba je wiązać bo się przewracają i łamią czy za krótko kwitną bo ja je uwielbiam ale nie mam dla nich dobrego miejsca ale bardzo mi się podobają.

- malgocha1960

- Od: 8 lut 2010, o 18:15
Ewuś,nigdy nie zostawiałam w doniczkach begonii,jakoś mi ich żal,gdyby miało im się coś stać.Jesienią zostawiłam w donicy wielkiej kanny i eucomisy,bo po prostu juz nie chciało mi sie ich wyjmowac.
Aga,też się boje buszowania między hortensjami,tym bardziej,że będzie z nami Bożenka Babopielka,a ona ma dar wkładania na wózek pieknych okazów dla mnie.Jeszcze bardziej boję się,że nie pojadę wcale ani do Szmita ani na zjazd,bo M zmienia pracę od 1go marca i zobaczymy jaki tam bedzie system pracy.Na razie bedzie jeżdził na tydzień pod Poznań,sobota i niedziela w domu,potem ma ruszyc oddział 30 km od nas to by codziennie dojeżdżał.
Eliza,te lilie były takie piękne na zdjęciach,że nie mogłam się oprzeć.U ciebie ktoś podał link do sadzonych w donicy,próbowałaś już kiedyś tak?Ładnie to wygląda jak jest jeden kolor posadzony,a ja mam miszmasz.
Danusia,na działce to z pewnością będę miała busz z czasem,gorzej będzie jak rączniki mi porosna metrowe jak Tadziu przewiduje, zanim bedę mogła je wynieść na dwór.
Żeby dostać się do szafy będę przedzierała się w gąszczu w pokoju.
Witaj Małgosiu.Piję kawkę z cytryną,bo nie piłam znowu jakiś czas i wstałam z bólem głowy.Dobre zamiast tabletek.
Jolu,ja nie mogę się do nich przekonać,bo u mnie baaaaaaaaaaaaardzo krótko kwitną.
Aga,też się boje buszowania między hortensjami,tym bardziej,że będzie z nami Bożenka Babopielka,a ona ma dar wkładania na wózek pieknych okazów dla mnie.Jeszcze bardziej boję się,że nie pojadę wcale ani do Szmita ani na zjazd,bo M zmienia pracę od 1go marca i zobaczymy jaki tam bedzie system pracy.Na razie bedzie jeżdził na tydzień pod Poznań,sobota i niedziela w domu,potem ma ruszyc oddział 30 km od nas to by codziennie dojeżdżał.
Eliza,te lilie były takie piękne na zdjęciach,że nie mogłam się oprzeć.U ciebie ktoś podał link do sadzonych w donicy,próbowałaś już kiedyś tak?Ładnie to wygląda jak jest jeden kolor posadzony,a ja mam miszmasz.
Danusia,na działce to z pewnością będę miała busz z czasem,gorzej będzie jak rączniki mi porosna metrowe jak Tadziu przewiduje, zanim bedę mogła je wynieść na dwór.
Witaj Małgosiu.Piję kawkę z cytryną,bo nie piłam znowu jakiś czas i wstałam z bólem głowy.Dobre zamiast tabletek.
Jolu,ja nie mogę się do nich przekonać,bo u mnie baaaaaaaaaaaaardzo krótko kwitną.
- Wanda7
- -Moderator Forum-.

- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Ja za mieczykami też nie przepadam, bo raz, że kwitną krótko, a dwa, że się przewracają.
I czytam też o aurum. Mam je osiem lat. NIgdy nie kwitło. Podobnie jak juka. Chyba w końcu jedno i drugie wywalę i na ich miejscu posadzę sobie hortensje.
I czytam też o aurum. Mam je osiem lat. NIgdy nie kwitło. Podobnie jak juka. Chyba w końcu jedno i drugie wywalę i na ich miejscu posadzę sobie hortensje.
-
ibizaa
- 1000p

- Od: 9 lut 2011, o 13:10
- Kontakt:
Gosiu to nie u mnie ktoś podawal link z donicami, ale ja osobiście tak nigdy nie robiłam wole jak sobie rosną normalnie w gruncie, choć jedna odmiana w większej ilości też ładnie wygląda 
-
heliofitka

- Od: 2 cze 2010, o 11:02
Małgosiu to ja myślałam, że skoro zamówiłaś, tak dużo host, to już w sklepach ich nie szukasz
Zdziwiłam się, że ktoś może nie lubić gladioli
Może faktycznie nie kwitną zbyt długo, ale czy tylko one ?
Wywracają się ? to sadźcie je głębiej, szczególnie, gdy macie piaszczyste podłoże. Przecież one są takie cudowne
Zdziwiłam się, że ktoś może nie lubić gladioli
Wywracają się ? to sadźcie je głębiej, szczególnie, gdy macie piaszczyste podłoże. Przecież one są takie cudowne
- malgocha1960

Wandziu,jak bedziesz miała czas to wstaw zdjęcie arum,bo podobno ma ładne liście i dla nich warto je trzymać.Juka u mnie też nie kwitnie.W tym roku daję jej ostatnia szanse,jak nie zakwitnie to pójdzie gdzies pod płot.
Elizo,te w donicach to był link tu z forum,trzeba bu poszukać w dziale mieczykóww.
Iwonko,sama nie wiem jak ta hosta dostała się do mojej torby.
Nie mam dużo mieczyków,około 10 sztuk,nie więcej.Kupię te półokrągłe podpórki,one sie sprawdziły u mnie.
Elizo,te w donicach to był link tu z forum,trzeba bu poszukać w dziale mieczykóww.
Iwonko,sama nie wiem jak ta hosta dostała się do mojej torby.
- AGNESS

- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Małgoś biegnę zameldować, ze kupiłam bulwy begonii
....pamiętasz jak mówiłam, ze kupie ze 4?.....miałaś rację, ze nie wytrzymam......kupiłam 20
....ale gdzie je posadzę.....nie mam pojęcia
A teraz poproszę o lekcję, co mam z nimi robić dalej
nigdy nie sadziłam, zawsze kupowałam gotowe sadzoneczki....więc poproszę łopatologicznie .....
A teraz poproszę o lekcję, co mam z nimi robić dalej
- malgocha1960

Aguś wiedziałam,wiedziałam...
Znam cie wirtualnie,nie mogłaś byc obojetna przy takich pięknotkach.Wsadż każdą cebulkę odzielnie do małych doniczek i podlej.Ja podlewam maksymalnie 2 razy w tygodniu,jak widzę,że jest przy sucho to zraszam tylko.Potem pod koniec kwiertnia przesadzam do wiekszych doniczek,w tym roku zrobie kompozycje z czyms zwisającym dołożę lobelię może.Pod każdą przesadzana begonię podsypuję troche osmocoty w granulkach.W ubiegłym roku podsypywałam tez przy sadzeniu w lutym,ale nie kupiłam jeszcze,u nas jest sprzedawana na kg,kupuje 1 kg i starcza mi na cały sezon.Ja sypie pod każda roślinę wsadzana do ogrodu,oprócz kwiatów jednorocznych.
- Tacca

- Od: 12 lut 2009, o 12:23
- Kontakt:
Gosiu, zaglądam regularnie do Ciebie i aż mnie głowa rozbolała od tych Waszych siewów i zakupów . Z zazdrości i ja dziś posiałam rozmaryn, papryczkę i majeranek. Zasiewy zrobiłam wszystkie w miniszklarni zrobionej z plastikowej butelki. Podejrzałam w którymś wątku, pomysł super.
- malgocha1960

Danusiu,to lecę do ciebie.Mam nadzieję,że wstawiłaś zdjęcie tej swojej nowości?
-
tade k
- Przyjaciel Forum - Ś.P.

- Od: 5 lis 2010, o 20:56
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Ja przyleciałem do Ciebie i co widzę
Wczoraj były dwa mieczyki , dzisiaj ,,tylko 10'' Nie lubię mieczyków.
I hosty wpadają ci do torby
Trawniczka nawet na kocyk położyć nie będzie

-
Keetee

- Od: 15 paź 2010, o 00:18
Małgosiu ta hosta bardzo fajna jest , szybko przyrasta mam ją
, akurat hostom...też ciężko mi się oprzeć 
- Gosia123A

- Od: 28 maja 2011, o 19:37
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Małgosiu
napisz co siałaś?i kiedy

- malgocha1960

Tadziu,trawniczka jest jeszcze
,ale wiosną będzie musiał być uszcyplony niestety.Te rosliny mają to do siebie,że jakoś same wpadają do koszyków,a potem,żeby nie byc złapanym za kradzież to lepiej wczesniej za nie zapłacic.
Dorotko,Dzięki za zdjęcie hosty,nie żałuję,że ja kupiłam skoro szybko przyrasta,bo wśród tych,które zamówiłam jest częśc , kóra ma wolny przyrost i te bedę musiała jakoś oddzielnie posadzic.
Gosiu, w sobotę siałam lobelie 3 kolory.werbenę,jeżówki, petunie,heliotrop i z tego cos pokazują lobelie.Z miesiąc temu pierwiosnki, niecierpki, bratki,żeniszka,rącznika,katalpę,hosty,terminy wysiewu były różne.
Dorotko,Dzięki za zdjęcie hosty,nie żałuję,że ja kupiłam skoro szybko przyrasta,bo wśród tych,które zamówiłam jest częśc , kóra ma wolny przyrost i te bedę musiała jakoś oddzielnie posadzic.
Gosiu, w sobotę siałam lobelie 3 kolory.werbenę,jeżówki, petunie,heliotrop i z tego cos pokazują lobelie.Z miesiąc temu pierwiosnki, niecierpki, bratki,żeniszka,rącznika,katalpę,hosty,terminy wysiewu były różne.