Moje spełnione marzenie Malgocha1960
- E@K66
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 7 gru 2008, o 11:54
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Moje spełnione marzenie Malgocha1960
Małgoś z zakupami to chyba na leczenie musimy sie zapisać
,spadam do roboty bo mnie wyleją 
- jola1010

- Od: 4 cze 2007, o 18:39
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Gosiu Żeby nie było jak u mnie ja piastowałam tak w ubiegłym roku jednoroczne , a to były chaszczemalgocha1960 pisze:Kilka dni temu posiałam nasiona katalpy i coś tam mi wyszło w sztuk jeden,czy to może być ona?[/b]
-
tade k
- Przyjaciel Forum - Ś.P.

- Od: 5 lis 2010, o 20:56
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Małgoś , cebule nie zmarzły , powinny odbić. Chyba , że zima je załatwiła.
- malgocha1960

- Od: 8 lut 2010, o 18:15
Ewa,zdjęcia kann sa w poprzednim watku przed imprezą ostatkową.Boję sie pomyśleć gdzie ja to wszystko posadzę, bo przecież 15 traw zapłacona od Podstolca Marka ponad 30 bylin.
Ewa,możemy iść razem na leczenie,będzie rażniej.
Jola to jest w pojemniczku po lodach,wygląda na cos poważnego,bo wystaje taka wieksza biała dupka.
Tadziu,jakie cebule,bo jestem chyba jakaś niedzisiejsza?
Ewa,możemy iść razem na leczenie,będzie rażniej.
Jola to jest w pojemniczku po lodach,wygląda na cos poważnego,bo wystaje taka wieksza biała dupka.
Tadziu,jakie cebule,bo jestem chyba jakaś niedzisiejsza?
-
tade k
- Przyjaciel Forum - Ś.P.

- Od: 5 lis 2010, o 20:56
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Po zakupkach jesteś jakby trochę rozkojarzona
O liliach pisałem

Małgosiu zakupy super, lilie piękne zwłaszcza biała pełna, też muszę kilka dokupić bo w ubiegłym roku wiele mi wymarzło. 
-
Marzenka79
- 1000p

- Od: 27 lis 2011, o 22:54
Goniu śliczną lilię kupiłaś-tą pełną.Dobrze,że dostałaś jeszcze casablancę-to jest stara odmiana i coraz mniej się ją produkuje bo materiał mateczny nie jest już jak kiedyś.Byłam dziś w tym schronisku...ponad 200 psiaków...i tyle par psich oczu patrzyło na mnie...a ja żadnego nie mogłam wziąść...Fatalnie się czuję po tej wizycie,dodatkowo teraz ja mam dołek-ta pogoda mnie zabija...
- korzo_m

- Od: 17 kwie 2006, o 10:14
Nie mam arum, ale widziałam w pewnym ogrodzie, pięknie wyglądało.
- malgocha1960

aha, o tych liliach co mi w maju zmarzły.Faktycznie jestem rozkojarzona jakas.Pogoda dobija,rano snieg i mróz,zdążyłam wrócić z miasta zaczął padać deszcz ,pada do teraz i wieje,że głowa boli.
Irenko,były jeszcze 2 odcienie różu,takie cieniowane z tych pełnych,piekne,ale one były po 9,30 sztuka,nie mogłam kupic wszystkich,bo chleb też trza wszamać.
Marzenko,nawet nie chcę słuchac o schroniskach,tego nie powinno być,każdy psiak powinien miec dom.W Brodnicy w schronisku wszystkie suki przechodzą sterylizację,jest czysto,ale to nie to co dom.Tak samo z domami dziecka.Moje obydwie gwiazdy są wysterylizowane i nie mam kłopotu.
Dorotko,na ogrodowisku jedna babka pisała,że ma kilka lat arum,ale jeszcze ani razu jej nie kwitło,z tym,że ma podobno piękne liście i dla nich tez warto go trzymac w ogrodzie.
Irenko,były jeszcze 2 odcienie różu,takie cieniowane z tych pełnych,piekne,ale one były po 9,30 sztuka,nie mogłam kupic wszystkich,bo chleb też trza wszamać.
Marzenko,nawet nie chcę słuchac o schroniskach,tego nie powinno być,każdy psiak powinien miec dom.W Brodnicy w schronisku wszystkie suki przechodzą sterylizację,jest czysto,ale to nie to co dom.Tak samo z domami dziecka.Moje obydwie gwiazdy są wysterylizowane i nie mam kłopotu.
Dorotko,na ogrodowisku jedna babka pisała,że ma kilka lat arum,ale jeszcze ani razu jej nie kwitło,z tym,że ma podobno piękne liście i dla nich tez warto go trzymac w ogrodzie.
Gosiu, Ciebie z oczu nie można spuścić... Musisz chodzić z jakimś opamiętywaczem po mieście, który będzie Cię trzymał z daleka od ogrodniczych ;)
Mnie też się bardzo podoba biała lelija
Mnie też się bardzo podoba biała lelija
- malgocha1960

Też bys sie nie oparła Aguś,mysle,że skusiłabyś się tez na inne kolory tej pełnej lilii. 
- ewamaj66

- Od: 19 lut 2011, o 16:55
Mam tę pełną lilię w zamówieniu
Begonie w doniczkach dobrze się przechowują, choć zdarzyło mi się, że znalazłam w zeszłym roku dwie całkiem sparciałe. Nie wiem, jak przechowują się wyjmowane z doniczek, bo jeszcze tak nie robiłam. Mieczykom powiedziałam stanowcze:"Nie", a w zeszłym roku kupiłam 5 cebulek. Tak jednak je wykopałam, że w tym roku na pewno nie dokupię
Sąsiadka ma dużo, u niej będę oglądać 
Gosia, to więcej niż pewne ;) Boję się z Tobą jechać do Szmita - obawiam się, że wykupimy wszystkie hortensje 
-
ibizaa
- 1000p

- Od: 9 lut 2011, o 13:10
- Kontakt:
aaaa no to teraz się przekonałam, że faktycznie dokupiłać dwie cebulki mieczyków
widzę że powoli wypuszczają "guzki" korzonków, staraj się ich nie uszkodzić aby mogły się dobrze zakorzenić 
- damapi
- 500p

- Od: 15 gru 2008, o 09:13
Małgosiu
uważaj, bo jak to wszystko posiejesz i powsadzasz, to będziesz sobie musiała chyba jakieś przejścia napowietrzne skonstruować, bo zabraknie miejsca na ścieżki i jak wtedy do ogrodniczego się dostaniesz?
ale rozumiem Cię doskonale, przecież nie można przejść obojętnie koło takich roślinek