Moje domowe - IWONA1311
- Ania76
- 200p

- Od: 6 sty 2006, o 18:46
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Moje domowe - IWONA1311
Przy odcięciu matki liścia maluszki musza mieć minimum wielkość naszego paznokcia. Poczekaj tak z miesiąc, nic sie nie stanie
Pstrokatki przy odcinaniu matki liścia muszą wyć dobrze wybarwione, nie mogą być całe białe
Pozdrawiam!
- justus27
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 18 mar 2009, o 18:54
Piękne maluszki fiołkowe ;)
- Monik27
- 500p

- Od: 23 sty 2012, o 08:55
Róża pięknie rozkwitła co za widok
ale ty masz kochana fiołeczków piękne rozsadki

Moje kwiaty doniczkowe - http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 36&t=50981" onclick="window.open(this.href);return false;
Zapraszam serdecznie ;-) Monika
- IWONA1311

- Od: 28 mar 2011, o 12:10
Ewelina
Ja mam dwa z pstrokatymi listkami i masz rację co troszkę podrosną to się zmieniają...
u mnie jeden listek wypuścił korzonki i długo sam rósł a młodych listków nie wypuszczał
Kasiu dziękuję
Teresko witaj u mnie i dziękuję za rady i pochwały. (muszę tam u Ciebie podpatrzeć jak Ty oddzielałaś te fiołeczki żeby czegoś nie zepsuć jak będę oddzielać swoje) a tak swoją drogą to chciałam mieć kilka na parapet do kuchni a jak je porozdzielam to będzie ich więcej
i trzeba będzie znaleźć domek i dla nich...
Aniu dziękuję za rady poczekam skoro maluszkom lepiej z mamą...
Justus Monika
u mnie jeden listek wypuścił korzonki i długo sam rósł a młodych listków nie wypuszczał
Kasiu dziękuję
Teresko witaj u mnie i dziękuję za rady i pochwały. (muszę tam u Ciebie podpatrzeć jak Ty oddzielałaś te fiołeczki żeby czegoś nie zepsuć jak będę oddzielać swoje) a tak swoją drogą to chciałam mieć kilka na parapet do kuchni a jak je porozdzielam to będzie ich więcej
Aniu dziękuję za rady poczekam skoro maluszkom lepiej z mamą...
Justus Monika
Piękne maluszki, ja nie potrafię fiołasków z listków ukorzenić:(.
- milkicja

- Od: 6 kwie 2010, o 18:19
Piękne maluszki. Ja mym poczekała jeszcze z odcinaniem liścia matecznego.
- IWONA1311

Filigranowa moje listki staly w wodzie aż puściły korzonki i dopiero później je posadziłam do ziemi jak się potem okazało trochę za głęboko dłatego na młode listki czekałam aż 3 miesiące. 
Milkicja dzięki ja za rada Twoją i innych forumowiczek zaczekam z odcinaniem liści matecznych...
Milkicja dzięki ja za rada Twoją i innych forumowiczek zaczekam z odcinaniem liści matecznych...
A ja już swoj mateczne odciełam i nic im się nie stało.Najfajniej mi się ukozeniaą w mokrym piasku (od lat).Ty sąsiadko moja czemu się nie dzielisz ze mną fiołkami ,masz takie widzę ciekawe odmiany???
- IWONA1311

Magda bo to są moje pierwsze fiołki dopiero co zaczynają rosnąć (jak widać na załączonych zdjęciach) ale jak za jakiś czas będędzielić to możesz przyjść to coś dostaniesz...
- nirali

- Od: 16 lis 2011, o 12:20
Iwonko ja czekam na otworzenie Twojego wątku ogrodowego a tu proszę doniczkowy
Podziwiam za sadzonkowanie
ale satysfakcja że swoje własne 
Podziwiam za sadzonkowanie
Fioleczki sliczniutkie. Uwielbiam fiolki i z checia kupilabym wszystkie mozliwe odmiany i kolory ale niestety miejsca powoli brak 
Pozdrawiam Kasia
Moje kwiatuszki
Moje kwiatuszki
- IWONA1311

Agnieszko witaj u mnie, ja lubię wszystkie roślinki i te w domu i w ogródku. Jak wcześniej mieszkałam u rodziców w bloku to było miejsce tylko na te domowe więc te już od dawna a ogród to tak bardziej teraz jak mam swój własny kawałek ziemi. Wątek ogrodowy będzie, jak tylko zniknie śnieg to zrobię kilka fotek takich ogólnych i będę czekać na wiosenne kwiatki...
Kasiu ja też lubię fiołki ale nie aż tak ja po prostu chciałam miec kilka na parapecie w kuchni

Te dwie miniaturowe różyczki i aptenia czekają sobie w kuchni na parapecia aż się zrobi ciepło i zostaną posadzone w ogródku...
Kasiu ja też lubię fiołki ale nie aż tak ja po prostu chciałam miec kilka na parapecie w kuchni

Te dwie miniaturowe różyczki i aptenia czekają sobie w kuchni na parapecia aż się zrobi ciepło i zostaną posadzone w ogródku...
- Monik27
- 500p

- Od: 23 sty 2012, o 08:55
Moje kwiaty doniczkowe - http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 36&t=50981" onclick="window.open(this.href);return false;
- nirali

- Od: 16 lis 2011, o 12:20
Iwonka jeszcze dopytam...czy zdążyłaś posadzić te berberysy przed zimą?
- IWONA1311

Oj Aguś zapomniałam z tego wszystkiego pewnie napisać, tak berberysy posadzone na swoim miejscu i się dobrze mają, widać że gałązki nie uschły więc na pewno będą rosły, inne roślinki dostały tymczasową grządeczkę i spokojnie sobie czekają na wiosnę i swoje stałe miejsca (które muszę im zrobić)
a to dla Ciebie za te wszystkie roślinki. a i powiem Ci że ostatnio zasiałam kilka nasionek tej trawy którą mi dałas i wzeszły jak szczotka, czy ta trawka jest zimująca czy jednoroczna?