Leśny ogród Moni68 cz.10
- JAKUCH
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 19 paź 2008, o 21:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Leśny ogród Moni68 cz.10
MONISIU
śnieg nas nie chce opuścić . U mnie znów trochę dosypuje ,ale z przerwami . Miejmy nadzieję ,ze to już ostatnie tegoroczne zapędy zimy . Coraz ładniej ogrzewa nas

-
Monia68

- Od: 25 wrz 2007, o 18:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Jadziu, ja tak nie cierpię zimy, że chociaz nasz las ciągle wygląda urokliwie, to Pawcio ciągle pyta, kiedy znowu pojedziemy do ciepłych krajów
Wiadomo, że do Wielkanocy jest to niemożliwe, więc ciężko Mu wytrzymać w szkole
Dla mnie totalnym szokiem jest niewiedza wychowawczyni... Po feriach każde dziecko musiało opowiadać, gdzie było na feriach zimowych... a pani stwierdziła, że takiego miejsca na świecie, gdzie był Pawcio, nie ma
Wkurzyłam się oczywiście na maxa, zaniosłam film z wyjazdu, a pani po prostu stwierdziała, że lepiej powiedzieć dzieciom, że takie miejsce nie istnieje, niż miałyby poczucie, że są gorsze i nigdy tam nie pojadą
Nie komentuję tego, życzę Wam miłego popołudnia

Nie komentuję tego, życzę Wam miłego popołudnia
Cóż za ignorancja, szkoda słów 
-
Monia68

Aguś, ja się tym w ogóle nie przejmuję- ale co ma powiedzieć mój 8- latek?? On jest w szoku!! Matki więc gadanie, że nie można kłamać, ma się nijak do rzeczywistości... Ja ciągle walczę, ale jaką młodzież wychowamy????? Koszmar...
Idę po dziecię... Do zobaczenia

Idę po dziecię... Do zobaczenia
- ARABELLA

- Od: 4 mar 2009, o 16:05
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Monia ta nauczycielka tak powiedziała,bo chyba wam zazdrości małpa jedna,ale kij jej w oko kochana

- EdytaB

- Od: 1 sty 2009, o 12:19
szkoda słów , nie wiadomo czy sie śmiać czy płakaćMonia68 pisze:Jadziu, ja tak nie cierpię zimy, że chociaz nasz las ciągle wygląda urokliwie, to Pawcio ciągle pyta, kiedy znowu pojedziemy do ciepłych krajówWiadomo, że do Wielkanocy jest to niemożliwe, więc ciężko Mu wytrzymać w szkole
Dla mnie totalnym szokiem jest niewiedza wychowawczyni... Po feriach każde dziecko musiało opowiadać, gdzie było na feriach zimowych... a pani stwierdziła, że takiego miejsca na świecie, gdzie był Pawcio, nie ma
![]()
![]()
Wkurzyłam się oczywiście na maxa, zaniosłam film z wyjazdu, a pani po prostu stwierdziała, że lepiej powiedzieć dzieciom, że takie miejsce nie istnieje, niż miałyby poczucie, że są gorsze i nigdy tam nie pojadą
![]()
![]()
![]()
Nie komentuję tego, życzę Wam miłego popołudnia![]()
- Gencjana

- Od: 27 sty 2010, o 22:14
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Moniu, przede wszystkim dom wychowuje, więc się nie martw. Pięknie wygląda Twój las w zimie. Dobra strona jest zawsze. Prawie.
Na Mazowszu też.
-
heliofitka

- Od: 2 cze 2010, o 11:02
Moniko nie będę komentowała głupoty/zazdrości nauczycielki, bo to dla mnie jest jakieś chore.
Skupię się na niebieskim samochodziku, bo u nas na ulicach nie ma takich stylowych aut
Życzę nam rychłej wiosny
...też nie cierpię zimy.
Skupię się na niebieskim samochodziku, bo u nas na ulicach nie ma takich stylowych aut
Życzę nam rychłej wiosny
- malgocha1960

- Od: 8 lut 2010, o 18:15
Monia,same mamy rózne wspomnienia z okrsu szkolnego,Jednych nauczycieli pamięta się jak zapyziałych belfrów,innych z sentymentem i usmiechem na twarzy.Ta nauczycielka bedzie w tej pierwszej grupie.
-
Monia68

Kochani, witam Was serdecznie
Bardzo dziękuję za odwiedziny i wszystkie wpisy
Zaczyna się przejaśniać i może choć na chwilę wyjrzy słońce... Wieje dzisiaj okropnie, odnosi się więc wrażenie, że jest dużo chłodniej niż wskazuje termometr (całe +2
).
Od kilku dni myślę nad wymianą roślin na całym skalniaku, ale pewnie, jak co roku, pozostanie to w sferze planów. Sporządziłam już dość pokaźną listę roślin skalniakowych, które lubią kwaśne podłoże. Zdecydowana większość z nich jest do nabycia tylko zagranicą, a ja na razie w tym roku nie połknęłam bakcyla zakupów internetowych
Na coś się chyba jednak muszę zdecydować, bo nie da rady wszystkiego wymienić w jednym sezonie i trzeba byłoby się do tego zabrać systematycznie.
Na dobry początek dnia zostawiam wiosenne zdjęcia

Miłego dnia

Bardzo dziękuję za odwiedziny i wszystkie wpisy
Od kilku dni myślę nad wymianą roślin na całym skalniaku, ale pewnie, jak co roku, pozostanie to w sferze planów. Sporządziłam już dość pokaźną listę roślin skalniakowych, które lubią kwaśne podłoże. Zdecydowana większość z nich jest do nabycia tylko zagranicą, a ja na razie w tym roku nie połknęłam bakcyla zakupów internetowych
Na dobry początek dnia zostawiam wiosenne zdjęcia

Miłego dnia
- lulka

- Od: 31 mar 2011, o 12:38
Po prostu nie wierzęMonia68 pisze:Jadziu, ja tak nie cierpię zimy, że chociaz nasz las ciągle wygląda urokliwie, to Pawcio ciągle pyta, kiedy znowu pojedziemy do ciepłych krajówWiadomo, że do Wielkanocy jest to niemożliwe, więc ciężko Mu wytrzymać w szkole
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Nie komentuję tego, życzę Wam miłego popołudnia![]()
Rh piękne, na moich dużo ogromnych pączków
-
Monia68

Magdo, miło, że zajrzałaś
Nie chce mi się już pisać o naszej oświacie, bo ręce po prostu opadają... O ile jestem w stanie pojąć, chociaż z wielkim trudem, że pomija się istotne fakty ze świata, o tyle nie jestem w stanie zrozumieć, czego uczą na codzień moje dziecię
Codziennie przeglądam wszystkie zeszyty i książki i wczoraj znalazłam taki kwiatek: " Zdanie złożone to takie, w którym występuje spójnik a"... Całe szczęście, że jestem tłumaczem i gramatyka zawsze była moim konikiem- co zrobią rodzice, którzy nie są w stanie wyjaśnić dzieciom jej zawiłości? Korepetycje w 2 klasie szkoły podstawowej?????
U mnie też wszystkie rh obsypane pąkami
Za wcześnie jednak oceniać ich kondycję po zimie. Warto w kwietniu zrobić profilaktyczny oprysk Mospilanem, żeby skoczek różanecznikowy nie pożarł pąków 
Nie chce mi się już pisać o naszej oświacie, bo ręce po prostu opadają... O ile jestem w stanie pojąć, chociaż z wielkim trudem, że pomija się istotne fakty ze świata, o tyle nie jestem w stanie zrozumieć, czego uczą na codzień moje dziecię
U mnie też wszystkie rh obsypane pąkami
- lulka

- Od: 31 mar 2011, o 12:38
Dobrze wiedzieć, bo to dopiero pierwsza wiosna po zimie u mnie w ogródku będzie. Już notuję w kajecie nazwę. Dzięki za podpowiedź 
- trzynastka

- Od: 8 paź 2009, o 18:42
Cudne , wspaniałe wiosenne wspomnienia
oj niedługo już będzie wiosenka
Moniko a u nas dziś cudnie słonecznie przesyłam Ci promyki na ocieplenie dnia 
-
Monia68

Magdo, polecam się na przyszłość
Celinko, jak dobrze, że zajrzałaś
Mam nadzieję, że u Was wszystko w porządku
Kochani, często pytacie o moją miechunkę. Wczoraj oglądałam stare zdjęcia- dla porównania na jej tle 2-letni Pawcio, zdjęcie z 2005 r. Miechunka rośnie jak chwast i co roku wygląda imponująco
Muszę ją bardzo ograniczać. To miejsce od dawna wygląda inaczej, między innymi mamy tam ładną trawkę 

Celinko, jak dobrze, że zajrzałaś
Kochani, często pytacie o moją miechunkę. Wczoraj oglądałam stare zdjęcia- dla porównania na jej tle 2-letni Pawcio, zdjęcie z 2005 r. Miechunka rośnie jak chwast i co roku wygląda imponująco