Moja działka - ... a mnie jest szkoda lata - Irena37 cz. 4
- malgocha1960
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 8 lut 2010, o 18:15
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Moja działka - ... a mnie jest szkoda lata - Irena37 cz. 4
Piekna ta pysznogłówka,ja niestety nie mam jeszcze żadnej.
Witajcie
miłe dziewczyny, dzisiaj u nas prawie wiosennie + 5C tylko, że deszcz przelotnie pada do tego śnieg topnieje więc chlapa na dobre. Jakoś to przetrwamy, żeby już tylko mrozy nie wróciły.
Zeniu pysznogłówek miałam więcej o innych kolorach ale z braku miejsca powydawałam sąsiadom, ta jedna wrosła się w kępę liliowca więc została i tak do spółki rosną. Kwiaty zwykle kupuję kwitnące bo wtedy widzę jakie są.
Ewuniu u nas też odwilż połączona z deszczem, lepiej z domu się nie ruszać. Również miałam więcej pysznogłówek ale zostałam przy jednej, w ostatnim roku wyjątkowo nie miała mączniaka mimo tylu opadów deszczu. Róże mam okopczykowane, może przetrwają.
Jadziu liliowiec i pysznogłówka rosną od lat, przyzwyczaiłam się do nich, ładna z nich para. Czy po tych mrozach będzie co podziwiać! Pytasz o ciemiernik, mimo że są solidnie okryte to liście i kwiaty, które były nad powierzchnią ziemi przemarzły, głębiej pąki są białe więc powinny kwitnąć.
Halinko i Małgosiu dziękuję
, warto mieć pysznogłówki w ogrodzie, są ładne, o różnych kolorach i dość długo kwitną no i mrozy dla nich nie straszne.
Małe jest piękne

Zeniu pysznogłówek miałam więcej o innych kolorach ale z braku miejsca powydawałam sąsiadom, ta jedna wrosła się w kępę liliowca więc została i tak do spółki rosną. Kwiaty zwykle kupuję kwitnące bo wtedy widzę jakie są.
Ewuniu u nas też odwilż połączona z deszczem, lepiej z domu się nie ruszać. Również miałam więcej pysznogłówek ale zostałam przy jednej, w ostatnim roku wyjątkowo nie miała mączniaka mimo tylu opadów deszczu. Róże mam okopczykowane, może przetrwają.
Jadziu liliowiec i pysznogłówka rosną od lat, przyzwyczaiłam się do nich, ładna z nich para. Czy po tych mrozach będzie co podziwiać! Pytasz o ciemiernik, mimo że są solidnie okryte to liście i kwiaty, które były nad powierzchnią ziemi przemarzły, głębiej pąki są białe więc powinny kwitnąć.
Halinko i Małgosiu dziękuję
Małe jest piękne

- ewamaj66

- Od: 19 lut 2011, o 16:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Tej tajemniczej dróżki jeszcze nie widziałam-piękna
Małe też jest piękne. Mam trochę takich na skalniaku. Chlapa okropna, ale cieszę się, że odwilż. Nareszcie 
- AGNESS

- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Irenko ależ goryczka....coś pięknego, taka wspaniale rozrośnięta i ukwiecona...moja to maleństwo, ale też ślicznie zakwitła.....miała aż 4 kwiatuszki

- JAKUCH

- Od: 19 paź 2008, o 21:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
IRENKO masz rację małe jest równie piękne jak duże . W takich wielkich kępach rosną Twoje poduchowce u mnie tylko floksy mają takie poduchy
- Gencjana

- Od: 27 sty 2010, o 22:14
Irenko, piękne kompozycje i świetne - jak zwykle - fotki. Urocza ta zielona dróżka.
Ewuniu dziękuję
, kwiatów maluchów jest więcej, można nimi zamaskować różne nieciekawe miejsca. U nas śniegu już nie ma tylko chlapa została.
Agusiu dziękuję
, pewnie goryczce jakoś się u mnie przypasowało, od początku tak kwitła. Twoja też na pewno będzie obficiej kwitła tylko niech się rozrośnie.
Jadziu moje maluchy mają po kilka lat więc się rozrosły ale wszystkie je lubię bo od wiosny do jesieni stopniowo kwitną.
Adrianko dziękuję
, miła jesteś. Ta cienista dróżka jest w pobliżu naszego iglakowego kącika wypoczynkowego gdzie jest świetne powietrze.
Jeszcze kilka maluchów

Agusiu dziękuję
Jadziu moje maluchy mają po kilka lat więc się rozrosły ale wszystkie je lubię bo od wiosny do jesieni stopniowo kwitną.
Adrianko dziękuję
Jeszcze kilka maluchów

- JSZFRED

- Od: 1 lut 2008, o 18:02
Irenko
Oj jak mi się chce już takich widoków w realu
Oj jak mi się chce już takich widoków w realu
- JAKUCH

- Od: 19 paź 2008, o 21:39
Dzisiaj w kolorze blue . Czy nr 1 to Litodora . Przylaszczki -już nie umiem sie na nie doczekać to samo na iryski żyłkowe . Teraz zamówiłam sobie takie pełne dzwonki Torpedo . Ciekawe czy będę zadowolona . Irenko jak zwykle piękne kwiaty
- malgocha1960

- Od: 8 lut 2010, o 18:15
Irenko,ale dałas po oczach.Po obejrzeniu takich zdjęć człowiek jest jeszcze bardziej niecierpliwy,a tu w żaden sposób nie da się przyspieszyć wiosny.
- Mirabela
- 1000p

- Od: 30 wrz 2011, o 14:12
Irenko, widoki miodzio. Kurde, za oknem w tej chwili zawierucha śnieżna.
- Gosia123A

- Od: 28 maja 2011, o 19:37
Irenko
,ale śliczne roślinki.Naprawdę cudowne kolory.
Asiu całkowicie się z tobą zgadzam też marzą mi się takie widoki
.
Jadziu na pierwszym zdjęciu jest litodora. Moje przylaszczki to są zwykłe leśne, znajoma była na spacerze w lesie, przyniosła je i podzieliła się ze mną. Dzwonki kupiłam kiedyś w kwiaciarni i z doniczki przesadziłam do gruntu, dobrze rosną i dobrze zimują. Dziękuję
za miłe słowa.
Małgosiu dziękuję
również nie mogę się doczekać kiedy mrozy i śnieg ustąpią, chciałabym żeby już coś z ziemi wychodziło.
Mireczko i Gosiu dziękuję za pochwały
. Gdy wyszukiwałam fotki do wklejenia to znalazłam się w innym kolorowym świecie (ogrodzie) a dzisiaj kiedy spojrzałam jak to wygląda w realu to ogarnęły mnie wątpliwości czy cokolwiek z ziemi wyjdzie, jest szaro i buro. 
Jadziu na pierwszym zdjęciu jest litodora. Moje przylaszczki to są zwykłe leśne, znajoma była na spacerze w lesie, przyniosła je i podzieliła się ze mną. Dzwonki kupiłam kiedyś w kwiaciarni i z doniczki przesadziłam do gruntu, dobrze rosną i dobrze zimują. Dziękuję
Małgosiu dziękuję
Mireczko i Gosiu dziękuję za pochwały
- ewamaj66

- Od: 19 lut 2011, o 16:55
Nie znałam litodory
Zimuje normalnie w gruncie? Zupełnie co innego zobaczyć obrazek, a co innego zdjęcie z ogrodu.
Pogoda pod psem-wieje i coś cały czas pada
Pogoda pod psem-wieje i coś cały czas pada
- gosia07

- Od: 1 gru 2009, o 20:55
Irenko a co to za kwiatuszki nad niezapominajkami?