Na mazowieckich piaskach - ogród Franceski
-
Miriam
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 16 lip 2011, o 12:31
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Na mazowieckich piaskach - ogród Franceski
Oglądałam dzisiaj program na jedynce"Rok w ogrodzie" i tam mówili właśnie o hiacyntach pędzonych.Nie radzili zbytnio podlewać,one sobie poradzą,cebulki są zasobne na długo.Może to jest powód tego pokładania się u Ciebie
Mści się Twoja nadopiekuńczość 
Każdy człowiek potrzebuje stale nawet pewnej ilości trosk,cierpień lub biedy,tak jak okręt potrzebuje balastu,by płynąć prosto i równo.(Arthur Schopenhauer) Pozdrawiam Mirka
Mój ci On, Mój ci On cz.2,
Mój ci on cz. 3
Mój ci On, Mój ci On cz.2,
Mój ci on cz. 3
- Francesca

- Od: 25 maja 2010, o 13:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Justynko, bardzo tajemnicza jesteś ;). Na pewno będzie sukces
Ewuniu, czyli już pewnie posiane, muszę zajrzeć
Moje szałwie zaczynają kiełkować
Mirko, nie wiem czemu się pokładają, może napiszę maila do pana Jezierskiego
Może być, że z nadopiekuńczości
Rok w ogrodzie tez widziałam, zawsze oglądam w tv jeśli tylko mogę a jak nie mogę tam to oglądam później w internecie :P
Ewuniu, czyli już pewnie posiane, muszę zajrzeć
Mirko, nie wiem czemu się pokładają, może napiszę maila do pana Jezierskiego
- justi177

- Od: 22 wrz 2011, o 17:42
Agatka,
ja nie jestem tajemnicza, tylko nie chcę zapeszyć....nie siałam przynajmniej 10 lat.....pewnie i tak w maju będę kupować
W tej lepszej i optymistycznej wersji pewnie pokażę moje sadzoneczki.....
Którą szałwię posiałaś i ile czasu jej zajęło wykielkowanie?
ja nie jestem tajemnicza, tylko nie chcę zapeszyć....nie siałam przynajmniej 10 lat.....pewnie i tak w maju będę kupować
Którą szałwię posiałaś i ile czasu jej zajęło wykielkowanie?
Pozdrawiam
- ewamaj66

- Od: 19 lut 2011, o 16:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Dziś zajęłam się głównie odpędzaniem kotów od doniczek i kuwety z ziemią. Trochę im przeszło, może jutro będę mogła coś zrobić 
- magenta

- Od: 31 mar 2010, o 19:18
- Kontakt:
Dziewczyny nie za wcześnie z tym sianiem? Kiedy do gruntu będziecie sadzić? Może ja też w przyszłym tygodniu spróbuję?
Po ziemię tylko muszę pojechać
Po ziemię tylko muszę pojechać
- Francesca

Dziewczyny, posiałam szałwię omszoną i błyszczącą, bo miały termin siewu w lutym, szkarłatna będzie siana w marcu, a powabna - nie wiem, albo w marcu albo prosto do gruntu ;)
.
Justynko, na pewno będzisz miała co pokazać
.
Ewuniu, ech te koty rozrabiaki ;).
Kasiu, pamiętaj, że dobrze byłoby kupić ziemię do wysiewu; ja kupiłam z Pasłęka, polecają też Kronena. Mniejsze ryzyko jakichś grzybów, jest wzbogacana biokompostem i ma prawidłową strukturę.
Justynko, na pewno będzisz miała co pokazać
Ewuniu, ech te koty rozrabiaki ;).
Kasiu, pamiętaj, że dobrze byłoby kupić ziemię do wysiewu; ja kupiłam z Pasłęka, polecają też Kronena. Mniejsze ryzyko jakichś grzybów, jest wzbogacana biokompostem i ma prawidłową strukturę.
- ewamaj66

- Od: 19 lut 2011, o 16:55
Powabną na pewno do gruntu
Nie ma sensu wysiewać jej wcześniej w domu, chyba, że masz dużo miejsca. Polecam niecierpek waleriana, dobrze wschodzi, potem kwitnie całe lato w półcieniu.
- robaczek_Poznan

- Od: 30 sty 2012, o 23:42
Witaj Agatko,
Jestem u Ciebie pierwszy raz, a trafiłam do Ciebie z wiejskiego ogrodu Irminki
Wyczytałam, że Twój ogród jest stosunkowo młody, dopiero 2-latek, a już dużo się w nim dzieje. Podziwiałam Twoje irysy (takie duże kępy, czy to też 2-latki?) i róże - Louis Odier jest naprawdę piękna
Masz dużo terenu do zagospodarowania, będę do Ciebie zaglądać i obserwować jak się zmienia Twój ogród
Ja też mam ogród dopiero trzeci rok i rozumiem Cię doskonale gdy piszesz jak bardzo chciałabyś, żeby Twoje roślinki były już większe, bardziej okazałe..ja też jestem niecierpliwa (to chyba syndrom młodego ogrodnika
) i staram się sadzić jak największe okazy, ale na efekty pracy przyjdzie na poczekać pewnie kilka lat..
Tymczasem możemy doglądać tego, co już nam pięknie rośnie i podziwiać dojrzałe ogrody innych Forumek
Pozdrawiam Cię cieplutko i wiosennie 
Jestem u Ciebie pierwszy raz, a trafiłam do Ciebie z wiejskiego ogrodu Irminki
Wyczytałam, że Twój ogród jest stosunkowo młody, dopiero 2-latek, a już dużo się w nim dzieje. Podziwiałam Twoje irysy (takie duże kępy, czy to też 2-latki?) i róże - Louis Odier jest naprawdę piękna
Ja też mam ogród dopiero trzeci rok i rozumiem Cię doskonale gdy piszesz jak bardzo chciałabyś, żeby Twoje roślinki były już większe, bardziej okazałe..ja też jestem niecierpliwa (to chyba syndrom młodego ogrodnika
Mam też takie iryski zółte. Są bardzo fajne, niewymagające i szybko sie rozrastają. Jedyny minus, że ich kwitnienie jest bardzo krótkie. Ale fakt, że jak kwitną to robią wrażenie na rabacie 
- Francesca

Głowa mi daje czadu, więc krótko
Ewuniu, na pewno w takim razie powabna idzie prosto do gruntu, bo jakoś mam co trzymać w domu na parapetach
Nie wiem czy skusze się w tym roku na niecierpka, bo i tak mam co robić
. Zobaczymy
Kaśku, witaj
Już się mijałyśmy w innych wątkach, miło mi Cię gościć. Jak tylko będę mogła zajrzę do Ciebie
.
Izo, niestety iryski nie kwitną długo, ale i tak je lubię ;).
Ewuniu, na pewno w takim razie powabna idzie prosto do gruntu, bo jakoś mam co trzymać w domu na parapetach
Kaśku, witaj
Izo, niestety iryski nie kwitną długo, ale i tak je lubię ;).
- Aancyk
- 1000p

- Od: 20 lis 2010, o 17:21
Ja chyba w ten weekend też zacznę sianie, co prawda miejsca mało, ale jaka radość jak urośnie coś własnego
. Pomyślę o tych niecierpkach, bo widziałam je na letnich rabatach i wyglądają cudnie, tylko nie wiem czy z siewu będą tak ładnie kwitły.
- Wanda7
- -Moderator Forum-.

- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Ja bardzo bym chciała wysiać niecierpki, ale wyłącznie białe, a w sprzedaży mają tylko miksy. Będę musiała kupić gotowe sadzonki, a potem jesienią sama sobie z nich pobiorę nasionka 
- Francesca

Aniu,
Niecierpki zapisane w głowie
Lista mi się wydłuża - trawy, chryzantemy i parę innych...
Wandziu, będę w piątek w wiadomym miejscu po ziemię do siewu dla mojej Mamy i Mamy W,; mogę przy okazji przejrzeć regały z nasionami.
Specjalnie dla Krysi - moja próba wklejenia zdjęcia przez SkyDrive
.

Niecierpki zapisane w głowie
Wandziu, będę w piątek w wiadomym miejscu po ziemię do siewu dla mojej Mamy i Mamy W,; mogę przy okazji przejrzeć regały z nasionami.
Specjalnie dla Krysi - moja próba wklejenia zdjęcia przez SkyDrive
Pięciornika o takim kolorze mi brakuje, ale też brakuje mi miejsca nań... bladawiec śliczny jest 
Podobnie jak Wanda, zasadzam się na białe niecierpki, ale będę kupowała gotowe sadzonki...
Dobrego dnia!
ps. SkyDrive działa, połowicznie (widać jedno zdjęcie)...
Podobnie jak Wanda, zasadzam się na białe niecierpki, ale będę kupowała gotowe sadzonki...
Dobrego dnia!
ps. SkyDrive działa, połowicznie (widać jedno zdjęcie)...
- Francesca

Cześć, Aguniu
Ta odmiana pięciornika (Lovely pink) na słońcu ma prawie białe kwiaty a w półcieniu lekko różowe
. Nie rośnie wielki.
Nie zapominaj, że ogrody są z gumy ;).
Wiem, ze połowicznie widać zdjęcia- jest to pokazanie różnicy między zdjęciem z katalogu zastrzeżonego a publicznego. Pierwsze jest widoczne wyłącznie wtedy kiedy jestem zalogowana do tego programu - czyli pojawia się i znika

Jestem zdenerwowana - nie wiem czy Franio nie ma zakażenia układu moczowego i czy nie wylądujemy w szpitalu. Boję się
Ta odmiana pięciornika (Lovely pink) na słońcu ma prawie białe kwiaty a w półcieniu lekko różowe
Nie zapominaj, że ogrody są z gumy ;).
Wiem, ze połowicznie widać zdjęcia- jest to pokazanie różnicy między zdjęciem z katalogu zastrzeżonego a publicznego. Pierwsze jest widoczne wyłącznie wtedy kiedy jestem zalogowana do tego programu - czyli pojawia się i znika
Jestem zdenerwowana - nie wiem czy Franio nie ma zakażenia układu moczowego i czy nie wylądujemy w szpitalu. Boję się