Jacku, Ty chyba ptasznik jesteś

Mówisz, że się nie znasz, a coraz to nowe ptaszki prezentujesz
 Niestety, jak się zastanowię, to poznam chyba wronę (o ile nie pomylę z krukiem), gołębia, dzięcioła i małe szare wróbelki (tak mi się przynajmniej wydaje). Uczyć się trzeba było, ot co
  Niestety, jak się zastanowię, to poznam chyba wronę (o ile nie pomylę z krukiem), gołębia, dzięcioła i małe szare wróbelki (tak mi się przynajmniej wydaje). Uczyć się trzeba było, ot co  
 U mnie pada i pada, chyba muszę taką łopatę sobie zafundować

Ja też byłam kupić ziarnka dla moich podopiecznych. U nas do południa padał śnieg, później deszcz, a teraz nic nie pada. Jest +1 st. i śnieg siada. Jest go ogromnie dużo.  Piękne fotki ptaków. Moje karmiki są za daleko od okien, a jak podejdę bliżej, to odfruwają.
  Ja też byłam kupić ziarnka dla moich podopiecznych. U nas do południa padał śnieg, później deszcz, a teraz nic nie pada. Jest +1 st. i śnieg siada. Jest go ogromnie dużo.  Piękne fotki ptaków. Moje karmiki są za daleko od okien, a jak podejdę bliżej, to odfruwają. 

No ale jak mąż odśnieżał zawsze,to skąd ja mogłam wiedzieć,że łopata jest ważna
 No ale jak mąż odśnieżał zawsze,to skąd ja mogłam wiedzieć,że łopata jest ważna  Pokazując ptaszki,jednocześnie uchwyciłeś mnogość pąków owocowych na drzewie,pytanie teraz,czy wiosna tego nie popsuje
 Pokazując ptaszki,jednocześnie uchwyciłeś mnogość pąków owocowych na drzewie,pytanie teraz,czy wiosna tego nie popsuje 

i mam jednego kosa skąd się wziął i czemu samotnik
 i mam jednego kosa skąd się wziął i czemu samotnik   jutro dostanie specjalną stołówkę M zrobił
 jutro dostanie specjalną stołówkę M zrobił  
 Mam nadzieję że wszyscy wiedzą co to znaczy
  Mam nadzieję że wszyscy wiedzą co to znaczy 

Jacku, ja wiem co to znaczy
 Jacku, ja wiem co to znaczy 
 Może by kupić,żeby wiedzieć,kogo dokarmiam
 Może by kupić,żeby wiedzieć,kogo dokarmiam