Ogród Danusi
- Tacca
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 12 lut 2009, o 12:23
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Re: Ogród Danusi
Małgosiu , u mnie też odwilż ,zaczynam szwędać się pomału po domu , na chwilę wychodzę na ogród , spaceruje po ścieżkach i planuję prace wiosenne. Pomału kończy się luty a już zakrada się wiosenna gorączka , paluszki świerzbią, nóżki dostają gorączki , głowa paruje, coś by się robilo a tu trzeba czekać

- Wanda7
- -Moderator Forum-.

- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Danusiu, dzień dobry
Wiosna idzie, ocieplenie. Na razie się to wszystko topi, ale zaraz będzie pieknie
Ja dzisiaj znowu sieję. Wczoraj kupiłam dodatkowe nasiona i bulwy begonii, których nie było w naszych marketach aż do tej pory.
Świetne zrobiłaś zdjecie poprzez wielką pajęczynę. Zawsze podiwiam pająki za ich kunszt, choć ich samych nie bardzo lubię
Ja dzisiaj znowu sieję. Wczoraj kupiłam dodatkowe nasiona i bulwy begonii, których nie było w naszych marketach aż do tej pory.
Świetne zrobiłaś zdjecie poprzez wielką pajęczynę. Zawsze podiwiam pająki za ich kunszt, choć ich samych nie bardzo lubię
- Tacca

- Kontakt:
Witaj Wandziu , zaglądam do różnych wątków , nadrabiam zaległości i aż żal mnie bierze , wszyscy sieją i sieją a ja nic tylko leżę i chodzę i nic nie robię . Uprosiłam wczoraj swojego M to w tym tygodniu przywiezie mi ziemię do siewu . Podejrzałam u kogoś, nie pamiętam u kogo ,( bo już tyle tego przejrzałam że się pogubiłam) szklarenki z butelek po wodzie i ja takie zastosuję. Będę siała rozmaryn, majeranek, bazylie , paprykę cajenne . kwiatków nie sieję bo będę miała klopot z pikowaniem . Lobelie posadziłam dwa lata temu do gruntu i się wysiała . jesienią małe siewki wsadziłam z gruntu do donicy i to wyszło.

- Kasia1972
- 500p

- Od: 18 paź 2008, o 19:48
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Danusiu, u mnie słońce za oknem i takie już wiosenne powietrze, że też sobie miejsca znaleźć nie mogę i siałabym, siała...
- AGNESS

- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Danusiu, przywędrowałam do Twojego ogródka z wątku o filcowaniu, w którym wciąż siedzę i tylko wzdycham z zachwytu....jesteś niesamowicie zdolną osobą , Twoje prace są po prostu mistrzowskie
Przepiękne zdjęcia na pożegnanie zimy.....to pierwsze cudo
Kiełbaski aż pachną

Przepiękne zdjęcia na pożegnanie zimy.....to pierwsze cudo
Kiełbaski aż pachną
- Tacca

- Kontakt:
Oj Kasiu u mnie też słonko w okno zagląda i butelki co to ialy być na miniszklarenki gdzieś wcięło . Muszę moją rodzinką potrząsnąć bo zaczynam się czuć jak ubezwłasnowolniona. Wszystko chowają.
Chyba zaczynam fiksować , to znaczy nadciąga wiosna.
Agnes miło że zajrzałaś i coś ciekawego dla siebie znalazłaś ,zapraszam częściej . Mam nadzieję że już niedługo będzie świeże wędzenie.
Chyba zaczynam fiksować , to znaczy nadciąga wiosna.
Agnes miło że zajrzałaś i coś ciekawego dla siebie znalazłaś ,zapraszam częściej . Mam nadzieję że już niedługo będzie świeże wędzenie.
- ElleBelle
- Przyjaciel Forum - Ś.P.

- Od: 5 paź 2009, o 15:36
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Nie martw się u mnie też tak było kiedyś jak zbliżała się wiosna to dzieci mówiły trzeba nakupić sobie zupek bo mamuśka wsiąknie w ogródku.Jak szłam z córką na rynku to mówiła nie patrz się wtą stronę bo były tam kwiatki nie tylko Ty tak masz 
Pozdrawiam, Ela
...mój azyl w środku miasta...
Kwiaty Eli- w ogrodzie i nie tylko cz. 7- Kolejna Wiosna...
...mój azyl w środku miasta...
Kwiaty Eli- w ogrodzie i nie tylko cz. 7- Kolejna Wiosna...
- Tacca

- Kontakt:
Elu jakoś łatwiej to przedwiosenne szaleństwo wytrzymać jak jest brzydka pogoda, człowiek popsioczy , czymś się zajmie , za to jak wyjdzie słońce to można dostać fioła . Niby ładnie a zimno i ziemia zbyt mokra.
- malgocha1960

- Od: 8 lut 2010, o 18:15
Danusiu,czy róże masz posadzone w większych grupach czy pojedyńczo?
- Tacca

- Kontakt:
- malgocha1960

- Od: 8 lut 2010, o 18:15
Tak mi sie zdawało właśnie,bo jak pokazuje sie pojedyńcze kwiaty to nie widać jak wygląda dana roślina w całości i w kompozycji,gdzie rosnie.Zauważyłam u siebie to samo i muszę zmienic w tym roku przy robieniu zdjęć.Popełniłam też błąd z różami,bo sadzę je pojedyńczo,a w towarzyustwie kilku gatunków i kolorów wygladaja dużo lepiej.
M taki był cichy jak szykował si9ę do pracy,a jak sie obudze to juxz po spaniu.
M taki był cichy jak szykował si9ę do pracy,a jak sie obudze to juxz po spaniu.
pięknie te różyczki wyglądają - czyżby następne chciejstwo moje - jak na razie nie mam ani jednej 
Pozdrawiam. Ewa
- Tacca

- Kontakt:
Ewuś to róże mają już ok 20 lat. Kupiłam ogród z dorosłymi krzakami , wędrowały po ogrodzie , aż znalazły swoje stałe miejsce , przynajmniej na razie , tak mi się wydaje.
- Tacca

- Kontakt:
Małgosiu z braku miejsca wydzieliłam im rabatę , łatwiej mi wtedy pielęgnować, i do mrozów na rabacie kolorowo i jak któregoś krzaka za mocno przytnę to inne nadrabiają urodą i jak przekwitają to nowe pąki tuszują brzydotę , bo przecież nie zawsze upilnują żeby klapnięte pąki oberwać. Co do spania to ja mam nawyk wyrobiony przez lata i chyba jego nie nie pozbędę , o piątej spanie mi odchodzi.