Ogród tesciowej, który wziełam pod swoje skrzydla
-
tade k
- Przyjaciel Forum - Ś.P.

- Od: 5 lis 2010, o 20:56
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Ogród tesciowej, który wziełam pod swoje skrzydla
Zaraz wstyd
Od razu wszystko chcesz wiedzieć. Magistra musiałaś obronić , to było najważniejsze.
Teraz możesz robić doktorat z roślin cebulowych
210 odmian mieczyków
A gdzie tyle wyszukałaś
Pokazuj , bo do wiosny nie zdążysz wszystkich zaprezentować .

-
ibizaa
- 1000p

- Od: 9 lut 2011, o 13:10
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
slila1 spokojnie, trzeba dawkować bo do wiosny nie starczy mi ich... ale ok, pokażę jeszcze jedną porcje dziś
roots23 też mi się on podoba
Tadku ojj no była kiedyś jedna osoba co mi zwróciła uwagę jak można ich nie rozróżniać mając je u siebie, że pierw powinno się poczytać a potem kupować
A gdzie wyszukałam... część u naszej Anity, część u Staszka i tak się uzbierało, ale na pewno na tych nie spocznę
tylko jakby były trochu tańsze jeszcze... to by było super
Nie wszystkie jeszcze mi kwitły pomimo tego że już miałam u siebie, a jak też kwitły to nie zdążyłam niektorym zdjęć zrobić. A i z tych 210 odmian okolo 50 dokupiłam jesienią, więc na zdjęcia trzeba do lata poczekać

roots23 też mi się on podoba
Tadku ojj no była kiedyś jedna osoba co mi zwróciła uwagę jak można ich nie rozróżniać mając je u siebie, że pierw powinno się poczytać a potem kupować
A gdzie wyszukałam... część u naszej Anity, część u Staszka i tak się uzbierało, ale na pewno na tych nie spocznę
Nie wszystkie jeszcze mi kwitły pomimo tego że już miałam u siebie, a jak też kwitły to nie zdążyłam niektorym zdjęć zrobić. A i z tych 210 odmian okolo 50 dokupiłam jesienią, więc na zdjęcia trzeba do lata poczekać

-
tade k
- Przyjaciel Forum - Ś.P.

- Od: 5 lis 2010, o 20:56
Na 6 fotce , n i e s a m o w i t y
Reszta także miodzio.
Nie przejmuj się ,, tą osobą''
Większość z nas tak robi , a przynajmniej robiła w początkach . Jak zaczyna brakować miejsca , wtedy wraca rozsądek. I też nie zawsze

Nie przejmuj się ,, tą osobą''
- roots23
- 500p

- Od: 23 sie 2010, o 16:01
1,3,6 są urzekające
takie nakrapiane
myślałam kiedyś o mieczykach, ale nie chciałoby mi się bawić w wkopywanie i wykopki na jesień. Po prostu brak czasu. Może i chęci.
Pozdrawiam wszystkich ogrodników Renata 
- justyna_gl
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 10 lut 2011, o 09:38
A ja z pytaniem... Czy mieczyki wsadzasz do koszyczków czy bezpośrednio do ziemi?
- kamcia
- 500p

- Od: 2 wrz 2011, o 21:06
Piękne te mieczyki, dla mnie bardzo oryginalne. Jesienią dostałam od sąsiadki kilkanaście cebul mieczyków, leżą sobie spokojnie w garażu i czekają na wiosnę, ciekawe co mi z nich wyrośnie. U mnie wiosną wszystko będzie niespodzianką 
Początki małego ogródka
Pozdrawiam Kamilla
Pozdrawiam Kamilla
- Bufo-bufo

- Od: 26 lip 2009, o 20:31
Mi jeszcze nie dawno nie podobały się falbaniaste mieczyki, ale zyskały w moich oczach, dzięki Twoim Elizo zdjęciom. Do tej pory najładniejszy był i może zostanie dla mnie biały klasyczny mieczyk, falbaniaste przypominają mi suknie balowe.
- Zenia

- Od: 6 wrz 2007, o 20:35
Toż to ogromna kolekcja mieczyków.
. Piękne są...szkoda tylko że nie zimują.
. Także ze mnie leń do wykopywania, z tego powodu mam tylko kilka. Co do lilii...ta zarażona bardzo mi się spodobała, moja by mogła coś takiego złapać. Wcale bym nie miała nic przeciwko. 
- edi13
- 1000p

- Od: 14 maja 2007, o 13:21
Piękne te mieczyki , szczególnie dwukolorowe 
-
ibizaa
- 1000p

- Kontakt:
roots23 takich jest całe mnustwo.
Nooo a mieczyki- niestety mają to do siebie, że trzeba wykopywać i wkopywać - ja to lubie, zwłaszcza jak wykopuję i patrzę ile mają dzieci i jakie cebulki są, zawsze doczekać się nie mogę jak je zobaczę wyjmując z ziemi
baran18 witam w moich skromnych progach
stwierdziłam, że trzeba jakoś sobie umilić ten czas w te zadymy śnieżne bo póki co wiosna sie na razie nie zapowiada
Oczywiście będzie mi bardzo miło jak będziesz zagladać częściej
A Ty masz jakiś ogródek swój?
justyna_gl wiesz co... niektóre wsadzałam w koszyczki a niektórych nie..., jak miałam jakieś przybyszowe danej odmiany to sadziłam dużą cebulę do koszyczka i jej cebulki przybyszowe aby po prostu wiedziała że te maleństwa są tej właśnie odmiany, a takto to bezpośrednio do gruntu.
Tadku nie przejmuję się już nawet zapomniałam kto to był, ale wtedy jak tak na forum napisał to mi głupio było.
Tych "niesamowitych" będzie jeszcze więcej, przynajmniej dla mnie sa wszystkie niesamowite
Kamcia Bardzo mnie to raduję czytając takie miłe słowa
a powiem Ci że takie niespodzianki też są fajne, jak pierwszym razem zakupiłam mieczyki wg. niby danych kolorów to jak zaczeły kwitnąć i zauważyłam że kolory się całkowicie nie zgadzają to każdy kolejny jak kwitł to był niespodzianką
A skoro mówisz że wszystko to co.... masz taki miszmasz w ogrodzie? czy jak hhihi
Bufo-bufo ooo jak miło że dzięki moim zdjęciom ktoś się przekonał do tych pięknych kwiatów
ja tam wole takie dziwaczne kolory
a i jak do tego mają jeszcze falbanki to już w ogóle bamba
Zeniu ojj jaka tam ogromna kolekcja... zajrzyj do Anity to wtedy powiesz że się jednak myliłaś
piękne są - to fakt.. mnie wykopywanie i wkopywanie nie przeszkadza, bardziej boje się po prostu tego ich przechowywania, czy będą mieć optymalne warunki by ładnie sie przechowały.
Nooo a jak tak Ci sie nie chce wykopywać to ja tam jestem chętna na wykopki, wiec wiesz....
A lilia... tez mi się ona baaaardzo podoba i jak ją zobaczyłam kwitnącą to mówie kuuurde jakie cudo nie sadziłam że tak może wygladać lilia... no ale potem forumowicze baaardzo szybko uświadomili mnie i musiałam zejść na ziemie że jednak lilie tak nie kwitną
heheh noo jak jest jedna zarażona to można jeszcze zaryzykować, ale jak by miały wszystkie mi tak wyglądać kosztem cebul to jednak wolałabym by były normalne
edi13 są jeszcze i 3 kolorowe... wstawie zaraz kolejne...
Nooo a mieczyki- niestety mają to do siebie, że trzeba wykopywać i wkopywać - ja to lubie, zwłaszcza jak wykopuję i patrzę ile mają dzieci i jakie cebulki są, zawsze doczekać się nie mogę jak je zobaczę wyjmując z ziemi
baran18 witam w moich skromnych progach
Oczywiście będzie mi bardzo miło jak będziesz zagladać częściej
A Ty masz jakiś ogródek swój?
justyna_gl wiesz co... niektóre wsadzałam w koszyczki a niektórych nie..., jak miałam jakieś przybyszowe danej odmiany to sadziłam dużą cebulę do koszyczka i jej cebulki przybyszowe aby po prostu wiedziała że te maleństwa są tej właśnie odmiany, a takto to bezpośrednio do gruntu.
Tadku nie przejmuję się już nawet zapomniałam kto to był, ale wtedy jak tak na forum napisał to mi głupio było.
Tych "niesamowitych" będzie jeszcze więcej, przynajmniej dla mnie sa wszystkie niesamowite
Kamcia Bardzo mnie to raduję czytając takie miłe słowa
A skoro mówisz że wszystko to co.... masz taki miszmasz w ogrodzie? czy jak hhihi
Bufo-bufo ooo jak miło że dzięki moim zdjęciom ktoś się przekonał do tych pięknych kwiatów
Zeniu ojj jaka tam ogromna kolekcja... zajrzyj do Anity to wtedy powiesz że się jednak myliłaś
Nooo a jak tak Ci sie nie chce wykopywać to ja tam jestem chętna na wykopki, wiec wiesz....
A lilia... tez mi się ona baaaardzo podoba i jak ją zobaczyłam kwitnącą to mówie kuuurde jakie cudo nie sadziłam że tak może wygladać lilia... no ale potem forumowicze baaardzo szybko uświadomili mnie i musiałam zejść na ziemie że jednak lilie tak nie kwitną
heheh noo jak jest jedna zarażona to można jeszcze zaryzykować, ale jak by miały wszystkie mi tak wyglądać kosztem cebul to jednak wolałabym by były normalne
edi13 są jeszcze i 3 kolorowe... wstawie zaraz kolejne...
- goferek
- 500p

- Od: 7 lis 2009, o 15:48
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
Ja chyba wpadnę to latem zobaczyćibizaa pisze:Odmian mieczyków które mi kwitły jest 140... ogólnie wszystkich mam 210![]()
Przejrzę na pewno bo aż mi wstyd, że tak mało o nich wiem pomimo tego że je posiadam
-
ibizaa
- 1000p

- Kontakt:
- goferek
- 500p

- Kontakt:
Nie mów dwa razy 
-
ibizaa
- 1000p

- Kontakt:
zapraszam, zapraszam, zapraszam, zapraszam, zapraszam, zapraszam, zapraszam do siebie

- goferek
- 500p

- Kontakt:
No to szykuj się