Zamówienie nasion
- 
				Jania
- 0p - Nowonarodzony 
- Od: 17 sty 2012, o 08:04
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: zamawianie nasion
termic88  chetnie przylacze sie do zamowienia wspolnego jezeli Ci to odpowiada.Mnie wystarcza po 3 nasionka pomid.egzotykow.A czy z holenderskich czy wlosskich warzyw tez bedziesz cos zamawiac? co do nasionek-wysle pw.Jania

- termic88
- 500p 
- Od: 18 paź 2011, o 02:00
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Zobacze jak będę stać z finansami w połowie miesiąca, jeżeli dam radę to będę chciała zamówić pare odmian. Jak tylko będę głębiej to rozważać wrzuce swoje myśli tutaj i spis ewentualnych odmian też! pzdr 

"Zawsze warto być człowiekiem,  Choć tak łatwo zejść na psy" - moja ulubiona sentencja, zespół Dżem
Hymn spokoju, Moje nadwyżki
Pozdrawiam, Teresa.

Pozdrawiam, Teresa.
- 
				oloolosz
- 100p 
- Od: 6 maja 2009, o 23:30
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
witam
czy ja tez sie moge dorzucic do zamówienia?moge partycypowac w kosztach

czy ja tez sie moge dorzucic do zamówienia?moge partycypowac w kosztach
Padło tu pytanie czy z nasion kupionych w pomidorlandii czy tomatohobby można zbierać nasiona -z większości można ,jeśli jest to odmiana ustalona , najprościej mówiąc  jeśli przy nazwie nie ma F1  lub "hybryd" to na 99% jest to odmiana ustalona i z takich owoców można pozyskiwać nasiona .Właśnie takie odmiany ustalone sprzedają te "sklepy". Mam nadzieję że będziecie  robić dokumentację z uprawy zamówionych nasionek i podzielicie się takowymi w przyszłej akcji  

- aleks
- 100p 
- Od: 12 lut 2011, o 21:09
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Pomidorlandia pakuje po 10 nasionek, więc ilości nie są hurtowe  Ja w tym roku zamówiłam po raz pierwszy, mam nadzieję zebrać nasiona
 Ja w tym roku zamówiłam po raz pierwszy, mam nadzieję zebrać nasiona 

Cóż,życie...
Monika

Monika
- termic88
- 500p 
 A ja zawsze albo do tej pory byłam samolub i wszystko zjadałam
  A ja zawsze albo do tej pory byłam samolub i wszystko zjadałam  W tym roku serdecznie postaram się poprawić żeby nie wychodzić na takiego człowieka. Teraz w kosztach przeszkadza mi jedynie szkoła więc ciężko to widzę. Odezwę się za tydzień jak wszystko w kosztach ustale!
 W tym roku serdecznie postaram się poprawić żeby nie wychodzić na takiego człowieka. Teraz w kosztach przeszkadza mi jedynie szkoła więc ciężko to widzę. Odezwę się za tydzień jak wszystko w kosztach ustale!Aha, i dziękuję za odpowiedź na nurtujące mnie pytanie!

"Zawsze warto być człowiekiem,  Choć tak łatwo zejść na psy" - moja ulubiona sentencja, zespół Dżem
Pozdrawiam, Teresa.

Pozdrawiam, Teresa.
- termic88
- 500p 
 Wiecie co? Ja chyba sobie podaruję na ten rok te amerykańskie odmiany pomidorów. Mam przynajmniej z 70 odmian pomidorów zaplanowanych na ten rok, wiec wybaczcie że takie nadzieje zrobiłam. Wiecie że jak się zaplanuje się za dużo to można później tego nie ogarnąć.
  Wiecie co? Ja chyba sobie podaruję na ten rok te amerykańskie odmiany pomidorów. Mam przynajmniej z 70 odmian pomidorów zaplanowanych na ten rok, wiec wybaczcie że takie nadzieje zrobiłam. Wiecie że jak się zaplanuje się za dużo to można później tego nie ogarnąć.  Dopiero w tym roku będę zbierała nasionka na następny sezon więc może dołącze się do akcji wymiany na następny rok.
 Dopiero w tym roku będę zbierała nasionka na następny sezon więc może dołącze się do akcji wymiany na następny rok.  Bardzo Was za to przepraszam
 Bardzo Was za to przepraszam   No i mam jeszcze dużo wydatków, począwszy od podstaw typu ziemia na sadzonki do niedużego tunelu na wiosnę :d oj, będzie tego trochę. Bardzo przeprasza i pozdrawiam wszystkich!
 No i mam jeszcze dużo wydatków, począwszy od podstaw typu ziemia na sadzonki do niedużego tunelu na wiosnę :d oj, będzie tego trochę. Bardzo przeprasza i pozdrawiam wszystkich! 
Pozdrawiam, Teresa.

Pozdrawiam, Teresa.
- Hekate
- 200p 
- Od: 23 lip 2009, o 16:15
- Kontakt:
Czy ktoś z was w ostatnich dniach zamawiał nasiona z tomatohobby? Wysłałam w niedzielę do nich maila z odmianami które chciałam zamówić i do dzisiaj cisza  

Ania

- kesza
- 100p 
- Od: 16 lip 2010, o 08:47
Ja zamawiałam i korespondowałam, dowiedziałam się, że mają nieprzewidziane braki kadrowe, to pewnie dlatego. 
Też już czekam parę dni, ale w zeszłym roku było wszystko OK, to w tym też się doczekam. Szybciej jest w pomidorlandii.

Też już czekam parę dni, ale w zeszłym roku było wszystko OK, to w tym też się doczekam. Szybciej jest w pomidorlandii.
Pozdrawiam,
Edyta

Edyta
Ja też dosyć długo czekałam.Po prostu mają teraz dużo pracy.Zadzwoń do nich i zapytaj czy otrzymali zamówienie.Hekate pisze:Czy ktoś z was w ostatnich dniach zamawiał nasiona z tomatohobby? Wysłałam w niedzielę do nich maila z odmianami które chciałam zamówić i do dzisiaj cisza
Gratis zrekompensował oczekiwanie

Polecam
pozdrawiam, Justyna
,,Na H to może być Meksyk, może być Texas!... A na H! Zaraz moment, to będzie w Południowej... tych różnych krajów dużo na H... to może Ohio!,, Alternatywy 4

,,Na H to może być Meksyk, może być Texas!... A na H! Zaraz moment, to będzie w Południowej... tych różnych krajów dużo na H... to może Ohio!,, Alternatywy 4
- Hekate
- 200p 
- Kontakt:
dzięki, to mnie uspokoiliście   , bo już się zastanawiałam czy aby mail nie poszedł w kosmos, choć to opcja małoprawdopodobna
 , bo już się zastanawiałam czy aby mail nie poszedł w kosmos, choć to opcja małoprawdopodobna
Ale nie ma tego złego z tym czekaniem, przeglądałam dziś po raz kolejny ich katalog i wpadł mi w oko jedna odmiana pomidora i najprawdopodobniej go domówię, ale dla tej nazwy to go muszę mieć

, bo już się zastanawiałam czy aby mail nie poszedł w kosmos, choć to opcja małoprawdopodobna
 , bo już się zastanawiałam czy aby mail nie poszedł w kosmos, choć to opcja małoprawdopodobnaAle nie ma tego złego z tym czekaniem, przeglądałam dziś po raz kolejny ich katalog i wpadł mi w oko jedna odmiana pomidora i najprawdopodobniej go domówię, ale dla tej nazwy to go muszę mieć

Ania

- Hekate
- 200p 
- Kontakt:
rose de berne, szwajcarska odmiana. Jako szczęśliwa właścicielka berna (ten z avatarku) to i berneńskiego pomidora muszę mieć  

Ania

- kesza
- 100p 
- Od: 16 lip 2010, o 08:47
Aaaa... to koniecznie...
Ja mam powojniki z imionami domowników (oczywiście nie wyszystkimi ), bo z tym łatwiej niż z pomidorami...
 ), bo z tym łatwiej niż z pomidorami...

Ja mam powojniki z imionami domowników (oczywiście nie wyszystkimi
 ), bo z tym łatwiej niż z pomidorami...
 ), bo z tym łatwiej niż z pomidorami...Pozdrawiam,
Edyta

Edyta
 Też zamówiłam ROSE DE BERNE. Ponoć są wyjątkowo smaczne. Pozostaje tylko czekać na odpowiedź ze strony sklepu
 Też zamówiłam ROSE DE BERNE. Ponoć są wyjątkowo smaczne. Pozostaje tylko czekać na odpowiedź ze strony sklepu