Róża
Róża
Moje róża choruje od dłuższego czasu -dostaje takich szarych liści- taki nalot, potem one wiotczeją i bledną. Już tak od kilku lat. Teraz znowu się martwię co zrobić żeby ją uratować? Poprzednio stosowałam jakieś opryski ale to nic nie pomogło. Było może trochę lepiej. Ale przez chwilę. Co robić? Poradźcie, pozdrawiam 

- hanka55
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 19 sty 2008, o 15:30
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Re: Róża
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 090#280090Teresa910 pisze:Moje róża choruje od dłuższego czasu -dostaje takich szarych liści- taki nalot, potem one wiotczeją i bledną. Już tak od kilku lat. Teraz znowu się martwię co zrobić żeby ją uratować? Poprzednio stosowałam jakieś opryski ale to nic nie pomogło. Było może trochę lepiej. Ale przez chwilę. Co robić? Poradźcie, pozdrawiam
- Karo
- -Administrator Forum-.
- Od: 16 sie 2006, o 14:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Tereso - Hanka podała Ci link do ogromniastego i bardzo wartościowego wątku dotyczącego róż.
Zanim przebrniesz przez niego
ale koniecznie poczytaj ....
opryskaj swoja różę Miedzianem,chyba już ma ona listki ?Moje już mają...
Więc teraz - a potem uważaj,nie mocz liści przy podlewaniu i w chwili zauważenia powstawania białego nalotu opryskaj następnym grzybobójczym środkiem np.Topsinem.
Pomoże z pewnością... powodzenia
Zanim przebrniesz przez niego

opryskaj swoja różę Miedzianem,chyba już ma ona listki ?Moje już mają...
Więc teraz - a potem uważaj,nie mocz liści przy podlewaniu i w chwili zauważenia powstawania białego nalotu opryskaj następnym grzybobójczym środkiem np.Topsinem.
Pomoże z pewnością... powodzenia