Pierwsze kroki w ogrodzie

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
magda2003
200p
200p
Od: 20 lis 2009, o 18:05
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Pierwsze kroki w ogrodzie

Post »

W tym roku naprawdę zima daje popalić. Były dwa dni słoneczka i plus 8 stopni, ale od jutra znowu śniegi. Dlatego nie wychodzę do ogrodu bo chętnie złapalabym się za sekator a boję się wyrządzić szkód jeśli później przymrozi. Ale ma to też pozytywne strony. Siedze sobie w waszych ogródkach i planuję zmiany w moim ogrodzie. Po protu mnie inspirujecie! ;:167
Pozdrawiam Magda

Awatar użytkownika
ElleBelle
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 5 paź 2009, o 15:36

Post »

Przeglądam już dawno Twój wąteczek i podziwiam Twój zapał do ogrodu i ciekawią mnie Twoje postępy z roślinkami. Fajnie zrobiłaś będę Twoją fanką bo lubię młodych takich zakręconych ogrodowo ;:138 Tylko nie znikaj i opowiadaj nam co u Ciebie się dzieje w ogrodzie ;:63
Pozdrawiam, Ela
...mój azyl w środku miasta...
Kwiaty Eli- w ogrodzie i nie tylko cz. 7- Kolejna Wiosna...
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
dawidbanan
---
Od: 29 cze 2009, o 13:22

Post »

Lawenda na pniu ;:152
Awatar użytkownika
magda2003
200p
200p

Post »

Ela witaj :wit Dobrze to ujełaś rzeczywiscie zapału mi nie brakuje, powiedziałabym że jest go czasami nawet za dużo i brakuje cierpliwości, ale w ogrodzie trzeba jej sie nauczyć. W ogrodzie wydaje sie że wszystko rośnie tak powoli ale jak porownuje się fotki sprzed roku to widać że rośliny posuwają się w rozwoju i fajnie rozrastają.
Dawid te trzy roślinki są świetne, nie mogę się doczekać żeby je jakoś zagospodarować kupiłam jej w Lidlu, obserwuj może też będą.

U nas dziś znowu śniegi i naprawdę brzydko, jest silny i zimny wiatr. Ja dopiero wróciłam z Asyżu, potwornie przemarzłam i przeglądam gazetkę wysłaną pzrez Bakkera (to internetowy sprzedawca roślin). Roślinki fantastyczne ale ceny z kosmosu.
Pozdrawiam Magda

Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Śliczne drzewka ziołowe :D Zima u Ciebie równie biała, jak u mnie, tylko temperatura rano to -25. Czekam wiosny, bo już nie mogę patrzeć na białe. Z cięciem zdążysz, w czasie przymrozku byłby kłopot z ciętymi pędami, mogłyby całe zmarznąć.
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Magda, wsadz sobie drzewka do donic i podsadz bialymi kwiatkami i bach na taras, slicznie bedzie wygladac. Ja mialam kiedys tak podsadzony rozmaryn ale niebieska Lobelia i tez ladnie bylo.
Awatar użytkownika
magda2003
200p
200p

Post »

Ewa u nas dziś spadł śnieg, ale jest dość ciepło plus 6 i wszystko powoli się roztapia.
Jule właśnie tak chciałam zrobic, duże donice i poniżej coś fajnego najlepiej zwisającego. Nie wiem tylko czy donice okrągłe czy kwadratowe?

A oto dzisiejsze Lidlowskie zakupy, nie muszę chyba mówić że pojechałam po zakupy jedzeniowe... :)

Kupiłam dużu nasionek po 29centów i żonkile i szafirki też dość tanie.

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam Magda

Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Forma donicy, to chyba nie ma jakiegos tam znaczenia. W jednych i drugich ladnie chabazie wygladaja... wydaje mi sie, ze to bardziej zalezy od tego co sie komu podoba i jaki efekt chce sie uzyskac. W kwadratowych donicach chabazie wygladaja bardziej elegancko.
Awatar użytkownika
megi1402
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lis 2010, o 00:28

Post »

Madzia, ale poszalałaś z zakupami :heja
Ja zamierzam sobie sprawić inspekt, od czwartku mają być u nas w Lidlu.
Szybko się u ciebie zima skończyła, u mnie dzisiaj rano było -13, ale od wtorku ma być cieplej, w okolicach zera.
andrzejek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 sie 2010, o 11:45
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Madziu :wit ,ale dawno mnie nie było .Zakupy bardzo udane i jaka fajna pogoda .
Przy minus 10 w dzień to 6 *C to jest cieplutko :D
Awatar użytkownika
ElleBelle
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 5 paź 2009, o 15:36

Post »

Roślinki ładne i jak je posadzisz to i tak ładnie będą wyglądały na ganek cudo :heja To wszystko będziesz siała do pojemniczków :?: Te cebulki jak przekwitną to wsadż je do gruntu ,na drugi rok zakwitną Ci w ogródku :wit
Pozdrawiam, Ela
...mój azyl w środku miasta...
Kwiaty Eli- w ogrodzie i nie tylko cz. 7- Kolejna Wiosna...
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Widzę przypołudnik-nie przepada za przesadzaniem. Przyjmuje się, ale bardzo długo nędznie wygląda. Posiej go od razu na miejsce stałe. U siebie sieję w kwietniu, u Ciebie inny klimat, może trzeba wcześniej.
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
magda2003
200p
200p

Post »

Jule ja chyba zdecyduję się na donice kwadratowe, a czy możesz mi powiedzić czy lepsze plastikowe czy gliniane, chyba jedne i drugie mają swoje wady i zalety?
Gosiu już ci pisałam na twoim wątku, inspekt z Lidla u mnie się sprawdził.
Andrzej przesyłam słońce u nas dziś fajnie przygrzewa i śnieg topi się w oczach.
Elu zrobię tak jak mówisz, na razie żonkile i szafirki zostają w domu, tak fajnie wyglądaja i czuje się wiosnę, a co do nasion to kupowałam tylko takie co sieje się bezpośrednio do gruntu, nie zdałam egzaminu z pikowania :?
Ewa z która to roślinka ten przypołudnik? Piszesz że sieje się w kwietniu, na opakowaniu jest maj i to wydawało mi się trochę późno, u nas w maju są już prawie ciągle +20, może wysieję na poczatku kwietnia? A tak w ogóle to kupiłam wszystkie te rośliny po raz pierwszy i zobaczę czy zdadzą egzamin, przerzuciłam się na nasiona bo gotowce ładnie mi dały w zeszłym roku po kieszeni. :twisted:
Pozdrawiam Magda

Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

U Ciebie beda sie plastikowe lepiej sprawdzac, bo lepiej wilgoc trzymaja i nie trzeba tyle podlewac ale i wiecej sie nagrzewaja. Ceramiczne donice znowu wyciagaja wilgoc z ziemi i przy wietrznej pogodzie szybciej wysychaja, bo przez pory powietrze przechodzi ale znowu rosliny sa lepiej dotlenione. Zawsze jest jakies ale :wink: Ja za plastikowymi nie przepadam i jak duze donice gdzie miesci sie duzo ziem nie przesycha tak szybko, tak mniejsze kwadratowe kupilam laurowane w srodku - tak zeby wilgoci ceramika nie zabierala.
Awatar użytkownika
magda2003
200p
200p

Post »

No właśnie ciężka sprawa z tymi donicami, te ceramiczne są chyba wytrzymalsze no i ładniej sie prezentują ale znowu ta cena, u nas potwornie drogie.
Oto focie róż które kupiłam

Obrazek

Obrazek

Obrazek

I jeszcze kalina

Obrazek
Pozdrawiam Magda

ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”