Witaj

Tak koniecznie mieczyki trzeba moczyć na grzyba i na wciornastka.
Ja moczę różnymi sposobami co jest dostępne w sklepie.
Na grzyba polecam obecnie TOPSIN ,Kaptan ,na wciornastka Decis ,ACTELLIC kiedyś był bardzo dobry Diazol obecnie jest wycofany ,bardzo dobra jest też kala z apteki.Na pewno będę moczyła w tym roku w środku ACTELLIC ,bo mi sporo zostało.
Mój znajomy zaleca by obierać z łusek ,ja ze względu na dużą ilość obieram tylko duże bulwy.
I nie sadzę na świeżym oborniku, dopiero w drugim roku.
Polecam do poczytania;
http://www.gladiole.pl/?p=38
http://www.gladiole.pl/?p=41

.Ja w zeszłym roku zebrałam nasionka{takich spotkanych w innych ogrodach
 .Ja w zeszłym roku zebrałam nasionka{takich spotkanych w innych ogrodach  } i w tym roku je posieję.Chciałam spytać czy coś z tego będzie za parę lat.Coś tam słyszałam,że nasiona nie przekazują cech rośliny matecznej, i że się krzyżują?
 } i w tym roku je posieję.Chciałam spytać czy coś z tego będzie za parę lat.Coś tam słyszałam,że nasiona nie przekazują cech rośliny matecznej, i że się krzyżują? To mnie mobilizuje do dalszej uprawy.
 To mnie mobilizuje do dalszej uprawy.  
  od innych z ogródków.
 od innych z ogródków.  Czy one wzejdą?Czy trzeba je przechładzać?Nie widziałam jak kwitną więc niespodzianka by była
 Czy one wzejdą?Czy trzeba je przechładzać?Nie widziałam jak kwitną więc niespodzianka by była  tylko to czekanie kilka lat?
 tylko to czekanie kilka lat? 

.Wcale Ci się nie dziwię, że lubisz mieć kwiaty z nowych odmian w pierwszym roku. Ja też zawsze z niecierpliwością czekam na kwitnienie nowości w ogródku. Czy kwiaty wyglądają tak ładnie w rzeczywistości jak na zdjęciu z torebki. Ale z tych nasion mieczyków to długo sobie poczekam
 .Wcale Ci się nie dziwię, że lubisz mieć kwiaty z nowych odmian w pierwszym roku. Ja też zawsze z niecierpliwością czekam na kwitnienie nowości w ogródku. Czy kwiaty wyglądają tak ładnie w rzeczywistości jak na zdjęciu z torebki. Ale z tych nasion mieczyków to długo sobie poczekam 
 ja też jestem w sezonie zajęta ogrodem
 ja też jestem w sezonie zajęta ogrodem