Witajcie w mojej 'bajce"....dopiero powstaje :)
-
Keetee
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 15 paź 2010, o 00:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Witajcie w mojej 'bajce"....dopiero powstaje :)
jakoś mi nie pasował do koncepcji... 
-
Keetee

no i mamy 40 dni do wiosny
[/color]
mam nadzieję,ze teraz już zleci jak z górki
U mnie cały czas zimno ...ale niby mniej ,nadal trzeba dodatkowo palić w kominku bo łapki grabieją
miłego dzionka kochani
mam nadzieję,ze teraz już zleci jak z górki
U mnie cały czas zimno ...ale niby mniej ,nadal trzeba dodatkowo palić w kominku bo łapki grabieją
miłego dzionka kochani
-
MaGorzatka
- Konto usunięte na prośbę.
- Od: 20 sty 2011, o 17:43
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Dorotko u mnie też nie najcieplej, choć teraz już nieco lepiej (za oknem -6). Jak były te okropniaste mrozy (u nas do -28) to nie mogliśmy dogrzać domu za nic w świecie. Drewna szło ogromnie dużo, a i tak było zimno.
-
Keetee

No właśnie...znasz ten ból Małgosiu
a nie ma to jak ciepełko w domu, pocieszam się tymi prognozami ,ze idzie ocieplenie , i wiosna tuz tuż 
- ZbigniewG

- Od: 3 cze 2010, o 18:42
To szybciutko trzeba coś pomyśleć, ogrzewam cały dom jednym kominkiem (14KW) i było momentami za gorąco gdy ze względu na wnuki ciut przedobrzyłem, na noc podkładam jeden duży pieniek a rano dokładam już tylko grubsze połówki - szczapy które sprzedają jako drzewo kominkowe nadają się tylko do rozpałkiMaGorzatka pisze:.. Jak były te okropniaste mrozy (u nas do -28) to nie mogliśmy dogrzać domu za nic w świecie. Drewna szło ogromnie dużo, a i tak było zimno.
górę oprócz powietrza doprowadzanego z kominka grzeje rura kominkowa która wchodzi w komin dopiero pod sufitem poddasza( przebiłem strop nad parterem)
Dorota kuklika wymiotłem bo już za żółto się zrobiło
-
Keetee

Mój dom Zbyszku nie da rady cały ogrzać kominkiem, kiedys miałam rozprowadzone takie ogrzewanie,nawet z wymuszonym obiegiem,nie zdało egzaminu,niektóre pomieszczenia zbyt daleko oddalone,wiec zrobiłam c.o
Gdzies widziałam takie kukliki w ofercie i pomarańczowy też...ale cieplutki kolorek
Gdzies widziałam takie kukliki w ofercie i pomarańczowy też...ale cieplutki kolorek
- E@K66

- Od: 7 gru 2008, o 11:54
Cześć Keetek widze ze juz szalejesz wśród roślinek, ja ide do pracy ciumam miłego dnia ci życzę 
- Wanda7
- -Moderator Forum-.

- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Dorotko, a u mnie jest piękne słoneczko. A ja kupiłam rozmiate nawozy i wczytuję się w instrukcje, jak i kiedy dawkować.
Kukliki bardzo lubię, mam czerwony, który pięknie kwitnie całymi kępami. Niestety łapie mączniaka, ale potem się szybko regeneruje.
Kukliki bardzo lubię, mam czerwony, który pięknie kwitnie całymi kępami. Niestety łapie mączniaka, ale potem się szybko regeneruje.
-
Keetee

Ewcia miłej pracy
,szaleję...no jeszcze nie ,trochę różyczek kupiłam,ale chce mi się już bardzo w ziemi pogmerać,wysieje nasionka...ale po tych mrozach
Wandziu już nawozy kupiłaś...no Ty to jesteś przygotowana do sezonu
Ja bym chciała taki bardziej uniwersalny....żeby nie kombinować, ale nie zawsze się da
Powiem Ci ,że bardzo jestem zadowolona z roślin ,które przed posadzeniem podsypałam suszonym obornikiem , i róż posadzonych w ziemi kompostowej
U mnie słoneczko zasnute chmurkami i śnieg pada
Wandziu już nawozy kupiłaś...no Ty to jesteś przygotowana do sezonu
Ja bym chciała taki bardziej uniwersalny....żeby nie kombinować, ale nie zawsze się da
Powiem Ci ,że bardzo jestem zadowolona z roślin ,które przed posadzeniem podsypałam suszonym obornikiem , i róż posadzonych w ziemi kompostowej
U mnie słoneczko zasnute chmurkami i śnieg pada
- malgocha1960

- Od: 8 lut 2010, o 18:15
Tak nieogodowo,my mamy na groszek ogrzewanie,a zkominka mam rozprowadzone nawiewy na całą górę,taki system zdaje u nas egzamin do ogrzania 300 m 2 .Sąsiedzi maja troche większy dom od naszego,w nocy dokładają,widzę jak młody z teściem lataja z taczkami do drewutni i z powrotem,mają ogrzewanie tylko z kominka.Narzekają,że co roku muszą w salonie malować i będą zmieniać jak trochę przyciułaja pieniędzy,bo maja dosyć ogrzewania kominkowego.
-
Marzenka79
- 1000p

- Od: 27 lis 2011, o 22:54
Jak to fajnie wiedzieć,ze ludzie w całej Polsce szykują się do wiosny...pierwsze siewy,zakupy...to wszystko nastraja optymistycznie.Wg prognozy pogody długoterminowej pod koniec lutego mają być dodatnie temperatury-

- HalinaK

- Od: 12 paź 2008, o 11:27
Dorotko
tak cichutko podziwiam Twoje piękności ogrodowe, ale jak zobaczyłam ten piękny kwiatuszek,
dodany przez Zbyszka - ZbigniewG, to muszę zapytać się, jak ta piękność się nazywa

Czy, to może kuklik żółty, czy może złocisty
Fotka - POEZJA !!!
dodany przez Zbyszka - ZbigniewG, to muszę zapytać się, jak ta piękność się nazywa

Czy, to może kuklik żółty, czy może złocisty
Fotka - POEZJA !!!
-
Keetee

Małgosiu mnie tez kominek jako główne zródło ogrzewania męczył, co innego rozpalić dla przyjemności , i fakt malowanie saloniku co rok
własnie Marzenko to mnie utrzymuje przy życiu...że niedługo się ociepli , i zielone planowanie
Halinko w sprawie kuklika nie pomogę, musisz uderzyc do Zbyszka w spraie tego słoneczka
własnie Marzenko to mnie utrzymuje przy życiu...że niedługo się ociepli , i zielone planowanie
Halinko w sprawie kuklika nie pomogę, musisz uderzyc do Zbyszka w spraie tego słoneczka
-
Marzenka79
- 1000p

- Od: 27 lis 2011, o 22:54
Dopiero pod koniec lutego kupię aparat-pokażę mój zielony już parapet:)