Krysiu , przez lata jeżdziłem rowerem , samotne wycieczki po lesie i łąkach. Nic na siłę , własnym tempem daje poczucie wolności , nic nas nie ogranicza .Znam to uczucie. Od kilku lat nie mam nawet roweru. Na wiosnę odnawiam ,,stara znajomość'' . Także ze względów zdrowotnych i ekonomicznych

Tandem pozwala na swobodne obserwowanie okolicy , bez ryzyka bliskiego spotkania z wierzbą czy pniem innego gatunku drzewa

Mam własną teorię na temat roślin. Każdy z nas ma u siebie jakiś gatunek , który u niego rośnie wyśmienicie. U mnie takimi są korony. Wiele czynników decyduje , czy mamy powodzenie , czy utrapienie. I nawet na swojej działce mamy ,,lepsze '' i ,,gorsze '' miejsca.
Tosiu , dziękuję :P Ja nie rezygnuję z krokosmii , myślę że znajdę na nią haka

Wiosna coraz bliżej ,bliżej...
Gosiu 07 mam także variergata , nie wiem , jak będzie się zachowywać , mam ją od lata. Nic nie wypuściła od ziemi, ma więcej kwiatów od tej ,,zwykłej'' i kwitnie miesiąc póżniej od niej.
Aga , dziękuję

Wiosna będzie jak co roku. Przecież to dopiero początek lutego

Dlaczego Twoje krokosmie kwitną bez wykopywania ? To jest właśnie zagadka , której nie możemy odgadnąć , nawet w tak sławetnym gronie.
Aniu witam
Dziękuję , będą jeszcze letnie foty. Może szybciej ściągną wiosnę.

Trzymaj się wątków Kogry, tam są najlepsze informacje na ich temat. A do mnie także zapraszam, wpadnij czasami .
Jolu od teraz nie wykopuję , co najwyżej otulę ,,poszewkową poduchą'', kiedy śniegowa nie dopisze.
Małgosiu , będzie ich bardzo dużo, niech no tylko się ukorzeni solidnie. Przypomnij , to różowej też Ci wezmę. Tak myślę , może zbyt przesuszamy cebulki w czasie przechowywania i dlatego słabo kwitną.