Zajrzyj do wątku;;Szczecinianki i nie tylko;;-jest tam nasze grono bardzo sympatycznych forumowiczek
Ogród Gosi "moje miejsce na ziemi"
- mieciak49
- 1000p

- Od: 13 paź 2010, o 18:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Ogród Gosi "moje miejsce na ziemi"
Gosiu-witam w Twoim ogrodzie,zazdroszczę Ci tej powierzchni,możesz poszaleć,kwiatowe wyspy obrzeżone kamieniami bardzo ładnie wyglądają,urzekł mnie też fiołkowy trawniczek a różyczka w bukieciku miodzio
Zajrzyj do wątku;;Szczecinianki i nie tylko;;-jest tam nasze grono bardzo sympatycznych forumowiczek
- Marta_S
- 500p

- Od: 3 wrz 2010, o 12:11
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Widzę, że lubisz kaktusy. Świetne doniczki
a i beniaminek sporej wielkości
róże przepiękne 
Zapraszam
Ogród Marty_S
Ogród Marty_S
- asma
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 19 wrz 2011, o 12:16
piękny ogród,burza żywych, ciepłych kolorów(super aparat,super zdjęcia,super fotograf:))
chętnie wpadnę wiosną:)
pozdr Asia
pozdr Asia
- roza333

- Od: 4 maja 2010, o 11:30
Ogród masz urzekający ,te kolumny na kwiatki cudo i tak jak ja widzę ze lubisz jak w ogrodzie jest kolorowo .Pozdrawiam i zapraszam do mnie 
Pozdrawiam Wszystkich i zapraszam do moich wątków Justyna
Moje wątki Ogród róży część 4 U róży - co nieco prywatniej
Kupię ,sprzedam ,wymienię roza333
Moje wątki Ogród róży część 4 U róży - co nieco prywatniej
Kupię ,sprzedam ,wymienię roza333
- gosia79z
- 200p

- Od: 19 sty 2011, o 18:36
megi1402 pisze:Twój ogród pięknie wygląda w bieli, bajecznie![]()
U mnie też mrozy -15, ale bez śniegu.
W tamtym roku wielkie wrażenie zrobiły na mnie twoje zastawione siewkami i sadzonkami parapety. Jak w tym roku, dzałasz już?
Gosiu, imienniczko moja, u mnie termometr pokazał -25!W tych stronach padły rekordy zimna, takie temperatury odnotowano 25 lat temu.
Sadzonki są, ale tylko trochę pelargonii 3 kolory, fuksji tylko kilka sadzonek z jedynej ocalałej, reszta zmarzła, oraz takie coś-nie wiem jak się nazywa
Na wysiewanie mamy jeszcze trochę czasu, ale doczekać się juz nie mogę.
-- 8 lut 2012, o 12:34 --
Dziękujęasma pisze:piękny ogród,burza żywych, ciepłych kolorów(super aparat,super zdjęcia,super fotograf:))
pozdr Asia
- gosia79z
- 200p

Z pewnością zajrzę.Większość ozdób w moim ogrodzie to własne wykonanie, bądź adaptacja rzeczy służących do innych celów.Te kolumny, to tralki betonowe na taras.Mąż kiedyś przywiózł, wiedząc, ze zrobię z nich użytek, od znajomego, zostało mu kilka z budowy.roza333 pisze:Ogród masz urzekający ,te kolumny na kwiatki cudo i tak jak ja widzę ze lubisz jak w ogrodzie jest kolorowo .Pozdrawiam i zapraszam do mnie
-- 8 lut 2012, o 12:38 --
Pewnie, ze lubię.Widziałam Twoją agawę...Marta_S pisze:Widzę, że lubisz kaktusy. Świetne doniczkia i beniaminek sporej wielkości
róże przepiękne
-- 8 lut 2012, o 12:39 --
mieciak49 pisze:Gosiu-witam w Twoim ogrodzie,zazdroszczę Ci tej powierzchni,możesz poszaleć,kwiatowe wyspy obrzeżone kamieniami bardzo ładnie wyglądają,urzekł mnie też fiołkowy trawniczek a różyczka w bukieciku miodzio
Byłam, widziałam, wpisałam się.Dziękuję za wiadomośc na pw.
- Marta_S
- 500p

- Od: 3 wrz 2010, o 12:11
Ja do kaktusowatych podchodzę z dystansem bo moja mama miała ich sporo w domu i wiem jak się namęczyła, kiedy je przesadzała. Ale u Kogoś mi się podobają
No moja agawa, za poradami forumków, zostanie przesadzona 
Zapraszam
Ogród Marty_S
Ogród Marty_S
- rico62
- 500p

- Od: 19 lip 2010, o 20:45
- Kontakt:
Witam Gosie z Zielonej Wyspy
Bardzo ładnie jest u Ciebie ,w tak krótkim czasie
,Piekna sceneria zimowa! a u mnie bez sniegu i -15 
Bardzo ładnie jest u Ciebie ,w tak krótkim czasie
Spaceruję wirtualnie po Waszych ogrodach, ładna zima u Ciebie Gosiu, ale ja chce wiosenne zielone kiełki zobaczyć. A czy w marketach przy granicy Gosiu mają już jakieś byliny czy cebulki. To zawsze miło poogladac, mino, że nie mam gdzie wsadzać ale coś bym kupiła. U nas jeszcze nic nie widziałam.
Pozdrawiam Krystyna
- gosia79z
- 200p

Marta_S pisze:Ja do kaktusowatych podchodzę z dystansem bo moja mama miała ich sporo w domu i wiem jak się namęczyła, kiedy je przesadzała. Ale u Kogoś mi się podobająNo moja agawa, za poradami forumków, zostanie przesadzona
Z kaktusami nie ma wielkiego problemu, gdy do ich przesadzania używa się grubych rękawic roboczych, takich jak np. do taszczenia kamieni, czy kopania szpadlem
Ale najważniejszym z akcesoriów jest przyrząd, który służy do przewracania grillowanych kiełbasek, w kształcie i konstrukcji jak nożyczki, tylko zakończenie inne.Do przesadzania dużych roślin, dobrze mieć pomoc innej osoby.
- gosia79z
- 200p

Jutro będę w marketach w Szczecinie, to popatrzę.krysad71 pisze:Spaceruję wirtualnie po Waszych ogrodach, ładna zima u Ciebie Gosiu, ale ja chce wiosenne zielone kiełki zobaczyć. A czy w marketach przy granicy Gosiu mają już jakieś byliny czy cebulki. To zawsze miło poogladac, mino, że nie mam gdzie wsadzać ale coś bym kupiła. U nas jeszcze nic nie widziałam.
A oglądać zawsze można w internecie.Ja już nawet mam spis roślin, które kupię, min. hosty. chryzantemy, powojniki, wiciokrzewy...
- gosia79z
- 200p

rico62 pisze:Witam Gosie z Zielonej Wyspy
Bardzo ładnie jest u Ciebie ,w tak krótkim czasie,Piekna sceneria zimowa! a u mnie bez sniegu i -15
Witam.
U nas było -26
Zapraszam wiosną.
- gosia79z
- 200p

Witam wszystkich.
W ogrodzie nic się nie dzieje...Ptaszki suto karmione harcują
I moja sunia leniwie patroluje
Korzystając ze słonecznej pogody, byliśmy na spacerze na plaży.Móż - kilkanaście, ale powietrze cudne.Taki spacer świetnie ładuje akumulatory.
Chciałabym aby wszyscy mogli popatrzeć na takie cudne widoki.
Miłego oglądania

W ogrodzie nic się nie dzieje...Ptaszki suto karmione harcują
I moja sunia leniwie patroluje
Korzystając ze słonecznej pogody, byliśmy na spacerze na plaży.Móż - kilkanaście, ale powietrze cudne.Taki spacer świetnie ładuje akumulatory.
Chciałabym aby wszyscy mogli popatrzeć na takie cudne widoki.
Miłego oglądania

- robaczek_Poznan

- Od: 30 sty 2012, o 23:42
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witaj Gosiu,
Swimi zdjęciami przekonujesz mnie, że zima również może być piękna. Zimowa odsłona Twojego ogrodu również mnie zachwyciła. Masz wiele ciekawych roślin we wszystkich kolorach tęczy - widać, jaką radość sprawia Ci ogrodowe szaleństwo
Pozdrawiam serdecznie i do zobaczenia w ogrodzie na wyspie
Swimi zdjęciami przekonujesz mnie, że zima również może być piękna. Zimowa odsłona Twojego ogrodu również mnie zachwyciła. Masz wiele ciekawych roślin we wszystkich kolorach tęczy - widać, jaką radość sprawia Ci ogrodowe szaleństwo
Pozdrawiam serdecznie i do zobaczenia w ogrodzie na wyspie
- megi1402

- Od: 1 lis 2010, o 00:28
Piękne zdjęcia ze spaceru.