Mój wiejski ogród.

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
mosewa
100p
100p
Od: 25 lis 2007, o 17:31
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Mój wiejski ogród.

Post »

Irminko, pięknie, pięknie Tu u Ciebie,przybiegłam do Ciebie z polecenia MaGorzatki i aż mi się łezka zakręciła w oku, bo patrząc na Twój ogród cofnęłam się jakieś 35 lat wstecz, do wiejskiego ogrodu mojej babci i jej sąsiadek. Coś wspaniałego :D Sadzę w swoim "Krzemieniu" drzewa, ale to jest wieś i tam MUSZĄ BYĆ WIEJSKIE KWIATY ;:108 dlatego mam prośbę, jakie kwiaty mogłabyś mi polecić? powiem,tak nie mieszkam tam na stałe, a więc kwiaty musiały by być wytrzymałe na susze i nie wyciągane na zimę. Jest dla mnie jakiś ratunek ? :wink:
Ewa
Awatar użytkownika
irminka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lut 2010, o 19:08
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Ewo, w tej chwili przychodzą mi do głowy wysiewające się onętki, maczki zwykłe i kalifornijskie. I może łatwe w uprawie różne krwawniki, liliowce, irysy syberyjskie, wiesiołki, margerytki, dzielżany, rudbekie. To chyba powinno być podstawą w Twoim ogrodzie :)Powiem tylko, że Małgosia robi ze mnie' specjalistkę od wiejskich kwiatków', gdy sama w ciągu krótkiego czasu zgłębiła 'ogrody rustykalne', 'różanki', 'uprawę warzyw', 'prowadzenie i cięcie drzewek' i jeszcze inne tematy, o których na razie nie wiemy... :D
Awatar użytkownika
mosewa
100p
100p

Post »

Bardzo Ci dziękuje, spiszę nazwy i zacznę szukać, dziękuję bardzo ;:196 odezwę się jak zobaczę wszystko co pokazałaś ze swojego pięknego ogrodu ;:180
Ewa
Awatar użytkownika
irminka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Lubimy śnieg, lubimy śnieg ...i gorącą herbatę w dzbanku po spacerze

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
irminka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Obrazek

Obrazek
MaGorzatka
Konto usunięte na prośbę.
Od: 20 sty 2011, o 17:43

Post »

No proszę, "zgłębiła"! Chyba chciałaś napisać "liznęła", to by było bliższe prawdy.
Ja też w te mrozy biję herbaciane rekordy. Mam taka filiżankę-nocnik 0,5 l z sitkiem do zaparzania. Parzę zieloną herbatę, do tego wrzucam łychę miodu, wciskam cytrynę i na tarce ścieram świeży imbir. Pychota i rozgrzewa solidnie.
Awatar użytkownika
irminka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Taki letni bukiet czekał na mnie w domu po powrocie z wakacji

Obrazek
Awatar użytkownika
irminka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wakacje 2011

Obrazek
Marzenka79
1000p
1000p
Od: 27 lis 2011, o 22:54

Post »

Irminko...dzbanek i cukiernica-już myślami je widzę u siebie ;:224
Awatar użytkownika
survivor26
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 sty 2012, o 14:23
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

A mnie się te zimowe klimaty podobają, mimo tęsknoty za wiosną... ale zimy też brakuje, u nas dziś pierwszy malutki śnieg od 2 miesięcy spadł, więc milo popatrzyć, że gdzieś ktoś ma taki prawdziwy :D
KasiaK24
30p - Uzależniam się...
30p - Uzależniam się...
Od: 24 sty 2012, o 18:42

Post »

Irminko ogród przepiękny :x , pamietam ze moja babcia miała tez zawsze w ogródku takie kwiatki jak TY cos przeslicznego, tak kolorowo. A zazdroszcze ci troche tych pięknych zimowych krajobrazów, u nas tylko duuuzzzyyy mróz a śniegu ani grama.
Pozdrawiam
Pozdrawiam Kasia
Awatar użytkownika
mosewa
100p
100p

Post »

Irminko, a co możesz powiedzieć o Kosmosie(Onętka)? łatwa w uprawie ? na allegro jest sporo odmian, ale nie wiem jaka to roślina w uprawie? A szukam łatwych, niewymagających :wink: :D
Ewa
Tamaryszek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2009, o 20:55

Post »

Witaj Irminko! Dziękuję,że chcesz się ze mną podzielić swoimi kwiatami. Odętkę chętnie też przywitam.
Ale pytałam o nasiona białego onętka (kosmos bipinnatus podwójnie pierzasty). Wszędzie są do kupienia nasiona mieszane lub różowe, a ja wiesz...szukam białych.

Skoro powyżej padło pytanie o tę roślinę - Ewo,z moich doświadczeń wynika,że nie sprawia żadnych problemów (mam suchą i słabą ziemię), jest jednoroczna i potrzebuje słońca. Dla mnie ładniejszy jest własnie bipinnatus z koperkowymi liśćmi, taki subtelny ze swoimi pojedynczymi kwiatami.
Ciekawe, co sądzi Irmina...

Ja też zachorowałam na naparstnice. Trochę ich posadziłam w tym roku i boję się,że je wypielę przez pomyłkę, bo podobno się rozsiewają , a przeciez nie kwitną co rok. Czy ich nie pogubię..?
Biały irys cudny - co to za odmiana?
Pozdrawiam , Tamaryszek
Mój świat --- Wizytówka
x-d-a

Post »

Irminko, ten, kto przygotował dla Ciebie ten bukiet musi Cię dobrze znać i bardzo kochać :P
A bukiet jest piękny, ładnie skomponowany i tak świetnie pasuje do niego to wiaderko ;:63
Awatar użytkownika
paulinka09
500p
500p
Od: 18 sie 2008, o 13:39

Post »

Irmino,masz przepiękny ogród,śliczne kwiaty,bardzo dostojne kurki,cudne koty ale psinka -znajda najpiękniejsza.Z jej oczu bije 100%miłość.Pozdrawiam.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”