O smakołyku zwidziały się muchy narcyzowe i po kolekcji
 .
 .
 .
 .

,bo coś tam się u niego kluje
,bo coś tam się u niego kluje   

Wiem, że te paskudy potrafią narobić dużo bałaganu,swego czasu straciłam kilka pięknych cebul,a żerowała Pobzyga Cebularz, po rozkrojeniu cebuli, w środku znajdowała się tłuściutka larwa
  Wiem, że te paskudy potrafią narobić dużo bałaganu,swego czasu straciłam kilka pięknych cebul,a żerowała Pobzyga Cebularz, po rozkrojeniu cebuli, w środku znajdowała się tłuściutka larwa  Owad dorosły składa jajeczko,a larwa wchodzi do cebuli przez piętkę i tam żeruje. Hippeastra dalej weranduję na balkonie,ale teraz kilka razy w maju podlewam Basudinem, świetnie działa na to świństwo.
 Owad dorosły składa jajeczko,a larwa wchodzi do cebuli przez piętkę i tam żeruje. Hippeastra dalej weranduję na balkonie,ale teraz kilka razy w maju podlewam Basudinem, świetnie działa na to świństwo. 
 Czekam min na kwitnienie Temptation,Red Lion, Christmas Gift, i jeszcze innych.
 Czekam min na kwitnienie Temptation,Red Lion, Christmas Gift, i jeszcze innych.  

mój zakwitł jeden a reszta śpi w piwnicy.
  mój zakwitł jeden a reszta śpi w piwnicy.

Dziwidło już wyniosłam z piwnicy, bo ostatnio troszkę podrosło więc uznałam, że to jego czas. A, że pąk palczychy też mocno nabrzmiały zrobiłam duecik makutrowy
  Dziwidło już wyniosłam z piwnicy, bo ostatnio troszkę podrosło więc uznałam, że to jego czas. A, że pąk palczychy też mocno nabrzmiały zrobiłam duecik makutrowy  
  Za Benficą jest Carmen
 Za Benficą jest Carmen   Też ma śliczny kolorek. Swego czasu miałam Black Pearl, ale pobzyga mi ją zjadła
 Też ma śliczny kolorek. Swego czasu miałam Black Pearl, ale pobzyga mi ją zjadła   Black Pearl też ma piękny,głęboki odcień płatków
 Black Pearl też ma piękny,głęboki odcień płatków  

Tak właśnie:sporo odmian pięknie pachnie...xipe pisze:Poszczególne odmiany różnią się też zapachem. Najbardziej z posiadanych byłem zadowolony z zapachu 'Jewel' - ciekawa nuta zapachowa.

Dziwidło które mam jest cudownym podarunkiem od Józefa z tego forum, za co jeszcze raz bardzo mu dziękuję
 Dziwidło które mam jest cudownym podarunkiem od Józefa z tego forum, za co jeszcze raz bardzo mu dziękuję   
   Milenko dziwidło kwitnie na przełomie II i III, niestety nie da się przełożyć kwitnienia na lato, w lecie za to ma śliczną szatę:piękny pióropusz..Tutaj jest cały post poświęcony kwitnieniu dziwidła u mnie: http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 4#p1392424
 Milenko dziwidło kwitnie na przełomie II i III, niestety nie da się przełożyć kwitnienia na lato, w lecie za to ma śliczną szatę:piękny pióropusz..Tutaj jest cały post poświęcony kwitnieniu dziwidła u mnie: http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 4#p1392424   W 2010 roku jak zakwitł u mnie to wstawiłam go do pokoju, w którym nikt na co dzień nie przebywa.  W tym roku będzie pewien problem, gdyż nie mam już wolnego, pustego pokoju...Hmmm, najwyżej syna "wyprowadzę" z jego pokoju, na czas kwitnienia dziwidła.Może mi daruje chwilową eksmisję
  W 2010 roku jak zakwitł u mnie to wstawiłam go do pokoju, w którym nikt na co dzień nie przebywa.  W tym roku będzie pewien problem, gdyż nie mam już wolnego, pustego pokoju...Hmmm, najwyżej syna "wyprowadzę" z jego pokoju, na czas kwitnienia dziwidła.Może mi daruje chwilową eksmisję  

.
 . 

Eluś, mówisz i maszElizabetka pisze: A ten aloes no cóż kolejna atrakcja.....to trzeba zobaczyć w całej okazałości.
 Aloesik jest niewielki, ale drzemie w nim magiczna siła-idzie drugi pąk
  Aloesik jest niewielki, ale drzemie w nim magiczna siła-idzie drugi pąk   

Są to wszystko moje kwitnienia
 Są to wszystko moje kwitnienia