Ogród (z) PESTKI@

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
PESTKA@
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 paź 2008, o 16:21

Re: Ogród (z) PESTKI@

Post »

Wszystkie chętnie obdzielę pestkami i nie tylko ,jak coś wykiełkuje znowu.To bardzo wdzięczna wisienka,bo garść pestek wrzucone w dołek i zawsze coś wykiełkuje.A ja tyle sadzonek wyrzuciłam :roll:
Aszko te pustaki to czekały na wywiezienie na śmietnik i jakoś nikt czasu na to nie miał.Strasznie mi przeszkadzały to je pomalowałam i są.Tak samo było z krawężnikami granitowymi.Miały być połupane na drużkę ,ale tez jakoś nikt sie za to nie zabrał ,no to sobie dowiozłam mniejsze i mam ławeczki.Przydają sie na rozstawianie tac z jedzeniem na grilla( w cieniu)
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Potrzeba jest zawsze matką wynalazku . :;230 :;230 Tez staram sie z ogrodowych materiałów po moim poprzedniku cos zdziałać . Wyrzucić można w każdej chwili .
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
iwciach
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 sty 2009, o 11:54
Kontakt:

Post »

PESTKA@ pisze:Prawie pełnia kwitnienia...
Obrazek Obrazek
Przepiękna ta Twoja magnolia. Ile ma lat? Moja jest malutka i jestem ciekawa, ile lat muszę czekać na takie cudo? Dużą ją kupowałaś?
Awatar użytkownika
PESTKA@
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Iwciuw tym roku na wiosnę magnolia będzie miała piąty rok u mnie.Kupiłam ją jak miała ok 80 cm.
Szybciutko rośnie,bo o to mi chodziło.Tam gdzie rośnie jest od południa do wieczora słońce,a ja chciałam odrobinę cienia.Liściory ma olbrzymie.Wiosną przemarzły kwiaty i część gałązek.Myśłałam ,że to odchoruje ,ale ona z ,,oczek,,wypuściła mnóstwo bocznych pędów i wygląda na to ,że w tym roku ,,przybierze na wadze,, :;230
Awatar użytkownika
iwciach
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 sty 2009, o 11:54
Kontakt:

Post »

Dzięki za odpowiedź. Moja jest właśnie takim 80 cm patyczkiem. To znaczy, ze za 5 lat ( jak wszystko dobrze pójdzie) będę miała piękne drzewko :tan .
Awatar użytkownika
PESTKA@
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Życzę Ci tego z całego serducha.Widok na ogrodzie takiego cuda bezcenny ,a zapach powalający :D
Marzenka79
1000p
1000p
Od: 27 lis 2011, o 22:54
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Dziewczynki co to za gatunek magnolii?bardzo lubię taki cytrynkowy kolor
Awatar użytkownika
PESTKA@
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marzenko moja magnolia była kupiona od producenta z oryginalną ,,fiszką,, z nazwą FEI HUANG,ale możesz kupić ją pod nazwą YELLOW RIVER Na pewno nie jest to ten sam gatunek tak jak ktoś próbował mi tu podpowiedzieć.Specjalnie byłam u producenta.Różni się wielkością kwiatów,zapachu i wielkością liści.
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

Andzia1 pisze:Mam ten olbrzymi czosnek, właśnie mi kwitnie ;:138 ;:138 żałuje tylko, że jeden, bo nie pamiętam jego nazwy a chciałabym dokupić.
Pozdrawiam z "burzliwej" Małopolski :wit
Cześć Aniu,
Trafiłam na Twoje pytanie w trakcie zwiedzania ogrodu Pestki i nie wiem czy juz ktoś odpowiadał, ale ten czosnek mam u siebie, "św.Krzysztof "
Pestka,
Bardzo mi sie u Ciebie podoba! Migdalek uroczy, bardzo zadbane roslinki balkonowe a i w ogrodzie duzo ciekawych odmian! I wisienki wyglądają niezwykle smakowicie ;:108
No to zwiedzam dalej... ;:224
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
GrazynaW
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 14 sty 2009, o 18:33
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Żółta magnolia cudeńko!!
Ciekawe, jak przeżyje magnolia u syna. W ub. roku nie zakwitła mimo dużych pączków, omroziło ja. :( W zasadzie mam z nią problem bo wypuściła od korzenia drugi pęd.Liści było tak dużo,że wygladała jak krzew nie drzewo.Wiosną obejrzę jeszcze raz dokładnie, bi zastanawiałam się,czy tego bocznego pędu nie wyciąć nisko. :?:
Awatar użytkownika
Andzia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 maja 2009, o 07:56

Post »

robaczek_Poznan pisze:
Andzia1 pisze:Mam ten olbrzymi czosnek, właśnie mi kwitnie ;:138 ;:138 żałuje tylko, że jeden, bo nie pamiętam jego nazwy a chciałabym dokupić.
Pozdrawiam z "burzliwej" Małopolski :wit
Cześć Aniu,
Trafiłam na Twoje pytanie w trakcie zwiedzania ogrodu Pestki i nie wiem czy już ktoś odpowiadał, ale ten czosnek mam u siebie, "św.Krzysztof "
Pestka,
Bardzo mi sie u Ciebie podoba! Migdalek uroczy, bardzo zadbane roslinki balkonowe a i w ogrodzie duzo ciekawych odmian! I wisienki wyglądają niezwykle smakowicie ;:108
No to zwiedzam dalej... ;:224
Kasiek, dzięki za informację... czyli otaczają mnie same samce... dobrze, że chociaż kocica to suka :;230
Moja magnolia gwiaździsta była cała w pąkach... opatulona jest dokładnie, ale po tych mrozach zobaczymy...
Pozdrawiam cieplutko!
Pozdrawiam serdecznie i zapraszam, Anna
regulamin Andziu
Awatar użytkownika
PESTKA@
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Grażyna Widera pisze:Żółta magnolia cudeńko!!
Ciekawe, jak przeżyje magnolia u syna. W ub. roku nie zakwitła mimo dużych pączków, omroziło ja. :( W zasadzie mam z nią problem bo wypuściła od korzenia drugi pęd.Liści było tak dużo,że wyglądała jak krzew nie drzewo.Wiosną obejrzę jeszcze raz dokładnie, bi zastanawiałam się,czy tego bocznego pędu nie wyciąć nisko. :?:
Grażynko jeśli to nie jest magnolia krzaczasta to możesz wyciąć jeśli przeszkadza ,albo chcesz prowadzić na drzewko.Tylko ,że każde wycięcie takiego bocznego pędu to mniej kwiatów :wink:
Moje rabaty z cebulowymi obsypałam popiołem z drewna dębowego.Mają cieplej ,a wiosną kiedy śnieg zacznie topnieć dostaną dawkę naturalnego nawozu.
Awatar użytkownika
ElleBelle
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 5 paź 2009, o 15:36

Post »

PESTECZKO wpadłam do Ciebie i przepadłam w Twim ogrodzie.Gratulacje ale Ty masz tam cieplej bo ja też w tych stronach mieszkałam długo a teraz prawie na syberi. Wiosnę masz prędzej ale cóż sama to wybrałam. To oczywiście nie umniejsza Twoich poczynań w ogrodzie.Mam też 2 magnolie w ogrodzie zobaczymy jak przetrwają zimę :?: Oleandry też mam 1 który ma ponad 30 lat też go tnę a jesienią udało mi się kupić o pstrych liściach ale jeszcze nie kwitł ,nie wiem czy mam go ciąć bo bo jest tylko 1 badylek :wit
Pozdrawiam, Ela
...mój azyl w środku miasta...
Kwiaty Eli- w ogrodzie i nie tylko cz. 7- Kolejna Wiosna...
Awatar użytkownika
PESTKA@
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj ELLE Oleandry o pstrych liściach tzw,variegaty mam dwie.Żal mi było ciąć badylki,bo też miały tylko jeden.Wystawiłam wcześnie na taras i przyszedł mróz,zmroził czubki.Byłam zmuszona je ściąć i teraz nie żałuję.Patyczki pięknie się rozkrzewiły ,,na 3,,Rosną jak drzewka.Są coraz gęstsze.Namawiam Cie gorąco do cięcia.Będziesz miała piękne drzewka. ;:196
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

Cześć Pestka!
Czy Twój Oleander zgubił listki jesienią? Mojego dopadly jakieś szkodniki, pryskałam, ale zgubił wszystkie listki ale wypuszcza teraz nowe od góry..czy zagęści się na całości, jak myślisz? czy powinnam przyciąć? Kiedy wystawiasz swojego na taras? W jakim miejscu?
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”