Też mam przeróżne czosnki i ciągle dokupuję nowe. Podobają mi się takie kule przy różach.
Mój fijoł - cz.3
-
edulkot
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 4 lut 2011, o 17:31
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Mój fijoł - cz.3
Całe szczęście że M. ma złote łapki i jakoś pokleił cieknący kaloryfer, w taki mróz ciepełko jest jak najbardziej pożądane.
Też mam przeróżne czosnki i ciągle dokupuję nowe. Podobają mi się takie kule przy różach.
- ewamaj66

- Od: 19 lut 2011, o 16:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Grażyna, niech to białe zniknie, zaraz będą nowe fotki
Justyna, w moim sklepie też niekoniecznie, ale taki pan na ryneczku miewa ciekawe cebule. Pelargonie niech jeszcze trochę poczekają
Majka, o tej porze (w porównaniu z wczorajszym wieczorem
) różnica jest kolosalna
Nie marznę. Czosnków mam niewiele, trochę na pewno dokupię. Liczę też na to, że te się rozsieją mocniej. Mam jeszcze czosnek główkowy, karatawski, spiralny, złocisty i spożywczy-do ogórków 
Justyna, w moim sklepie też niekoniecznie, ale taki pan na ryneczku miewa ciekawe cebule. Pelargonie niech jeszcze trochę poczekają
Majka, o tej porze (w porównaniu z wczorajszym wieczorem
- klarysa

- Od: 11 mar 2011, o 17:29
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Na ryneczku, to raczej tak sztampowo. Bardziej pod masowego odbiorcę. Sporo jednorocznych, kann, a reszta to pojedyncze okazy, bylin mało. Niemodne
. Właściwie dzieło przypadku.
Ale mam w pobliżu fajne szkółki.
No i forum.
Zakupy na alll
Ale mam w pobliżu fajne szkółki.
No i forum.
Zakupy na alll
Justyna
Moje wątki W rozczochranym..., aktualna cz. 7 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 58&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje "wyczyny'...
Za miedzą...i troszkę dalej.
Moje wątki W rozczochranym..., aktualna cz. 7 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 58&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje "wyczyny'...
- ewamaj66

Akurat ten mój pan miewa ciekawe cebule, czosnek bułgarski u niego kupiłam i szafirek miękkolistny
Jest jeszcze pani ogrodniczka, która sprzedaje tanie byliny, głównie skalne, ale na te też mam miejsce. Większość sprzedaje głównie balkonówkę, ale lubię kupować rośliny na ryneczku 
jak tam Ewcia? wytrzymujesz mrozy? ile u Ciebie pokazuje termometr?
- ewamaj66

Aga, no właśnie nie mogę zobaczyć, bo szyby pokrywają kwiaty malowane przez mróz
Spytam sąsiadkę
Całe szczęście, że M połatał kaloryfer i w całym domu ciepło.
- Jule

- Od: 10 kwie 2011, o 19:53
Najwazniejsze ze masz cieplo
Bo jak na zewnatrz mozna sie opatulic od stop do glowy, tak w domu nie jest za wygodnie w takim przebraniu 
- ewamaj66

Jule, trzeba było mnie widzieć, kiedy kaloryfer w kuchni nie działał
Wygoda czasem w ogóle nie jest istotna 
- Jule

- Od: 10 kwie 2011, o 19:53
No nie mow ze w futrze przy garach latalas
Ja chyba tez musze temperature na piecu podniesc, bo mi cos na gorze za czesto grzejniki chodza.
Ja chyba tez musze temperature na piecu podniesc, bo mi cos na gorze za czesto grzejniki chodza.
- aguskac

- Od: 9 kwie 2007, o 22:28
Oj wiem ja co to bieda z ogrzewaniem... w ubiegłym roku mieliśmy awarię pieca w mrozy... współczuję... Kwiaty na szybach?... Niby urokliwe, ale dzięki... chyba okna Ci kiepsko trzymają prawda? Jaką temperaturę udaje Ci się utrzymać w domu?
U nas rano to koło 17-18 stopni jest, potem staramy się, by nie spadło poniżej 20, ale od ścian zieje chłodem... W tej chwili mam koło mnie 17,5 - termometr jest blisko ściany, a bliżej grzejnika drugi termometr pokazuje 19,5. Na dworze w nocy - 18 było. Teraz -7 ale słońce świeci na czujnik.
U nas rano to koło 17-18 stopni jest, potem staramy się, by nie spadło poniżej 20, ale od ścian zieje chłodem... W tej chwili mam koło mnie 17,5 - termometr jest blisko ściany, a bliżej grzejnika drugi termometr pokazuje 19,5. Na dworze w nocy - 18 było. Teraz -7 ale słońce świeci na czujnik.
-
ibizaa
- 1000p

- Od: 9 lut 2011, o 13:10
- Kontakt:
Ewo od wielu osób słyszałam, że najlepiej kupować od takich osób na ryneczku którzy sobie dorabiają bo roślinki przynajmniej odmianowo się zgadzają 
- klarysa

- Od: 11 mar 2011, o 17:29
Ewo, kwiatki na szybach, bardzo malownicze, ale niekoniecznie chcę je podziwiać.
Temp. rano ok. -20C, teraz -13C.
W domu ciepełko, ale węgla ubywa
Bardzo lubię rynki i targi.
Ale roślinki tam mało wyszukane.
Temp. rano ok. -20C, teraz -13C.
W domu ciepełko, ale węgla ubywa
Bardzo lubię rynki i targi.
Ale roślinki tam mało wyszukane.
Justyna
Moje "wyczyny'...
Za miedzą...i troszkę dalej.
Moje "wyczyny'...
- malgocha1960

- Od: 8 lut 2010, o 18:15
Ewus,wyczytałam w dziale niecierpków,że siejesz je co roku.Pierwsze kilka ziarnek na próbe wysiałam niecałe 2 tygodnie temu i nic w tej doniczce sie nie dzieje.Dzisiaj wysiałam reszte ,po jakim czasie one kiełkują?
Czy niecierpki balsamina tez siałas?Mam je ze swojego kwiata kupionego jako sadzonke na rynku i nie wiem czy mozna posiać bezposrednio do gruntu w maju?
Czy niecierpki balsamina tez siałas?Mam je ze swojego kwiata kupionego jako sadzonke na rynku i nie wiem czy mozna posiać bezposrednio do gruntu w maju?
- ewa w

- Od: 13 sty 2012, o 14:01
kamasja to jakas nowość? nigdy nie słyszałam...ale sie nauczę 
- majka411

- Od: 12 sie 2009, o 18:55
Faktycznie w futrze przy garach łatałaś
Dziękuję za nazwy czosnków, może gdzieś mi wpadną do koszyka.