Ty chyba nie masz wątku doniczkowego? No to gdzie będziemy mogły podziwiać Twoje własne - pierwsze kwiaty skrętnikowe?
Parapetowce Joli
Re: Parapetowce Joli
artam też o tym czytałam
i o tym, że niesłychanie ciężko rozdzielić te malutkie sadzonki, a nie wiem, jak one by się tak "w kupie' rozwijały
bo o tym już nikt nie pisał...
Ty chyba nie masz wątku doniczkowego? No to gdzie będziemy mogły podziwiać Twoje własne - pierwsze kwiaty skrętnikowe?
Mój zielony kącik - http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 36&t=48108" onclick="window.open(this.href);return false;,
Wymiana/sprzedaż - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=11&t=47934" onclick="window.open(this.href);return false;
- Joanna
Wymiana/sprzedaż - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=11&t=47934" onclick="window.open(this.href);return false;
- Joanna
- jola1
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 4 kwie 2008, o 08:15
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Migotka- obiecuje sobie ze któregoś dnia siądę i postaram się oznaczyć odmiany ale ciągle nie mam czasu.
lora-Misiu ja ciągle czegoś nowego dowiaduję się na forum, a ile nowych roślin poznałam takich o których nigdy nie słyszałam.Dobrze że mamy gdzie się dowiedzieć tych ciekawych rzeczy.
artam-Marto mnie też skrętniki zadziwiają.U roślinki dwa listki i moc kwiatów.
Kwitnienie hipeastrum ciąg dalszy.Może ktoś mi nazwie to cudo.

Rozkwitł też taki Apple Blossom

I zaczyna Red Nymph

Młoda cebulka zakwita po raz pierwszy, jestem mile zaskoczona.
lora-Misiu ja ciągle czegoś nowego dowiaduję się na forum, a ile nowych roślin poznałam takich o których nigdy nie słyszałam.Dobrze że mamy gdzie się dowiedzieć tych ciekawych rzeczy.
artam-Marto mnie też skrętniki zadziwiają.U roślinki dwa listki i moc kwiatów.
Kwitnienie hipeastrum ciąg dalszy.Może ktoś mi nazwie to cudo.

Rozkwitł też taki Apple Blossom

I zaczyna Red Nymph

Młoda cebulka zakwita po raz pierwszy, jestem mile zaskoczona.
- hen_s

- Od: 16 paź 2010, o 15:24
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Hipeastrum przepiękne!! 
Henryk - moje kaktusy i sukulenty 1..., 8, 9,cz. 10
W tematach wymiany/sprzedaży roślin proszę pisać na priv.
W tematach wymiany/sprzedaży roślin proszę pisać na priv.
Cudne amarylisy i jak ożywiaja te zimowe dni:).
- grazynarosa22

- Od: 16 mar 2009, o 12:18
Jola...widzę że koleusy uda Ci się przetrzymać.....ja raz próbowałam i nie udało się....nie są drogie więc dałam spokój ...a hipek ....mam godość -drugi rok nie kwitnie 
- justus27

- Od: 18 mar 2009, o 18:54
Piękne hipeastra 
Sama jestem ciekawa, co to za odmiana ten pomarańczowy - ma bardzo ładny kształt płatków. I kolorek - mój ulubiony
Sama jestem ciekawa, co to za odmiana ten pomarańczowy - ma bardzo ładny kształt płatków. I kolorek - mój ulubiony
-
szarotka66
- 1000p

- Od: 21 sie 2011, o 14:11
Ten pomarańczowy hipeastrum piękny ma kolor, ciekawe ile cebul trzeba by posiadać żeby znalazły się w kolekcji wszystkie kolory.
Spis moich wątków Parapetowe i lilie
Nadwyżki z domu i ogrodu
Żyj tak, aby twoim znajomym zrobiło się nudno, kiedy umrzesz. Julian Tuwim
Nadwyżki z domu i ogrodu
Żyj tak, aby twoim znajomym zrobiło się nudno, kiedy umrzesz. Julian Tuwim
-
evluk

- Od: 16 lis 2008, o 17:19
- Kontakt:
Jolu,przepięknie Ci kwitną Hippeastra
Odnośnie tego nierozpoznanego Hippeastra:czy zdjęcie oddaje jego faktyczny kolor,czy aparat przekłamuje
Odnośnie tego nierozpoznanego Hippeastra:czy zdjęcie oddaje jego faktyczny kolor,czy aparat przekłamuje

- jola1

hen_s-Heniu bardzo dziękuję słowa uznania przekazałam hipkom.
Filigranowa27- masz rację ,kwitnące hipki bardzo ożywiają i rozjaśniają zimowe dni, dobrze że teraz trochę słońca.
grazynarosa22- Grazynko ja koleusy przechowuję tylko dla tego że mam miejsce a czy uda się przetrzymać je do wiosny to się okaże. Te na parapecie w domu na pewno ale mam jeszcze dwie misy w garażu i te wyglądają gorzej chociaż wczoraj wypatrzyłam że pojawiły się młode pączki podobnie jak u datur. Hipka może częściej nawozem potraktuj, chociaż ja swoje jak wyniosę na lato na balkon to zapominam o nawożeniu i czynię to bardzo sporadycznie chyba w tym roku będę musiała jakąś karteczkę przykleić na kalendarzu.
justus27-Justynko rzeczywiście kolor miał bardzo energetyczny.
szarotka66- nawet się nad tym nie zastanawiam bo jak zobaczyłam ile jest odmian to dostałam bólu głowy , no przecież nie można mieć wszystkiego.
evluk-Ewo zdjęcie raczej pokazuje jego prawdziwy kolor no może był bardziej pomarańczowy.
Mam jeszcze jedno zdjęcie z poprzedniego kwitnienia

Filigranowa27- masz rację ,kwitnące hipki bardzo ożywiają i rozjaśniają zimowe dni, dobrze że teraz trochę słońca.
grazynarosa22- Grazynko ja koleusy przechowuję tylko dla tego że mam miejsce a czy uda się przetrzymać je do wiosny to się okaże. Te na parapecie w domu na pewno ale mam jeszcze dwie misy w garażu i te wyglądają gorzej chociaż wczoraj wypatrzyłam że pojawiły się młode pączki podobnie jak u datur. Hipka może częściej nawozem potraktuj, chociaż ja swoje jak wyniosę na lato na balkon to zapominam o nawożeniu i czynię to bardzo sporadycznie chyba w tym roku będę musiała jakąś karteczkę przykleić na kalendarzu.
justus27-Justynko rzeczywiście kolor miał bardzo energetyczny.
szarotka66- nawet się nad tym nie zastanawiam bo jak zobaczyłam ile jest odmian to dostałam bólu głowy , no przecież nie można mieć wszystkiego.
evluk-Ewo zdjęcie raczej pokazuje jego prawdziwy kolor no może był bardziej pomarańczowy.
Mam jeszcze jedno zdjęcie z poprzedniego kwitnienia

Jolu pokaż dziewczynom po kilka roślin na raz. Widok całych parapetów jest u Ciebie piękny.
- trzynastka

- Od: 8 paź 2009, o 18:42
Ech przecudne wszystkie
można patrzeć i podziwiać do oporu 
- fiskomp

- Od: 1 wrz 2010, o 21:22
Jolu cudne falki, a kwitnienia hipeastum na te pochmurne dni to jak wspomnienie wiosny, u mnie już tydzień brak
, gdyby nie te piekne kwiaty pokazywane na forum to depresja jak nic.................
- jola1

ulakonie-Ulka teraz na parapetach bida z nędzą to co kwitnie to stoi wyeksponowane żeby można było oglądać dla polepszenia nastroju.
trzynastka-Celinko dobrze że można utrwalić te piękne kwiaty na zdjęciach bo ich kwitnienie zbyt krótko trwa ale warto mieć hipki.
fiskomp- żeby Ci depresja nie chodziła po głowie to kolejne zdjęcia.
To kwity z młodej cebulki pierwszy raz zakwitła , obok jest mama ktora też szykuje się do kwitnienia.

A tu rozwinęły się już wszystkie kwiaty

trzynastka-Celinko dobrze że można utrwalić te piękne kwiaty na zdjęciach bo ich kwitnienie zbyt krótko trwa ale warto mieć hipki.
fiskomp- żeby Ci depresja nie chodziła po głowie to kolejne zdjęcia.
To kwity z młodej cebulki pierwszy raz zakwitła , obok jest mama ktora też szykuje się do kwitnienia.

A tu rozwinęły się już wszystkie kwiaty

- zeberka4

- Od: 10 sty 2009, o 17:25
Wspaniałe amarylisy udało Ci się uchować, mój dawno przekwitł nawet próbowałam zasuszyć ale nic z tego chyba powedruje do zimnej,ciemnej szafy i zobaczymy co wtedy 
- jola1

zeberka4-w moim rodzinnym domu amarylisy były od bardzo dawna, tylko takie z drobniejszymi kwiatami i nikt nigdy nie interesował się jaka to odmiana. Nawet teraz jak się kupuje w sklepie ogrodniczym to często pisze na opakowaniu "Amarylis" i tyle.Bardzo lubię te kwiaty chociaż są dekoracyjne tylko przez krótki czas kwitnienia ale warto o nie zadbać po kwitnieniu żeby potem cieszyć oczy takimi kwiatami.