Ogród Gosi "moje miejsce na ziemi"
- Marta_S
- 500p 
- Od: 3 wrz 2010, o 12:11
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogród Gosi "moje miejsce na ziemi"
Nie dziwię się, że byli zachwyceni... bo ja cały czas jestem  

Zapraszam
Ogród Marty_S

Ogród Marty_S
Witam.Piękny i kolorowy masz ogród,a te maleństwa jakie fajne.Nie marnujesz czasu.Cały czas myślisz o ogrodzie?

- gosia79z
- 200p 
- Od: 19 sty 2011, o 18:36
No więc, do siewu Marto, do siewu  

W marcu, nie teraz.
 W marcu, nie teraz.
Witaj Pipio.O ogrodzie myślę ciągle, a najwięcej teraz, kiedy zima i nie mogę nic w nim robić.Poza zimą, nie mam zbyt wiele czasu by o nim myśleć, wtedy DZIAŁAM

W marcu, nie teraz.
 W marcu, nie teraz.Witaj Pipio.O ogrodzie myślę ciągle, a najwięcej teraz, kiedy zima i nie mogę nic w nim robić.Poza zimą, nie mam zbyt wiele czasu by o nim myśleć, wtedy DZIAŁAM

Ładny ogród, Gosiu!
U mnie dzisiaj rano za oknem było - 19

Oby szybciej nadeszła wiosna!
Pozdrawiam serdecznie

- gosia79z
- 200p 
- 
				Stachu 1956
Fajnie miec pomocnika , letni ogród będzie zapewne udokumentowany  szczegółowo .
Do wiosny już niespełna 50 dni .

Do wiosny już niespełna 50 dni .
Gosiu ta różyczka jest śliczna ,znasz może jej nazwę??

- gosia79z
- 200p 
Ogród w zimowej szacie też niczego sobie.U mnie śniegu mało,ale mróz trzaskający.Ja zawsze bałam się kupować kwiatów w hipermarketach,a patrz jakie cuda można wyhaczyć 

Ja też Gosiu myslałam, że zima nie przyjdzie w tym roku i czekałam na wczesna wiosnę. U nas też sniegu minimalnie, ale Twoja zima ładnie się prezentuje. Kwiaty jednoroczne są bardzo wdzięczne, kwitną przez wiekszośc sezonu.

Pozdrawiam Krystyna

- gosia79z
- 200p 
No tak, mamy zimę.U nas mróz max. -15 dziś w nocy, niby sporo, ale jak widzę temperatury na wschodzie...To zadowolona jestem bardzo.Śnieg spadł i każdej nocy pada, więc okrywa coraz grubsza.Bardzo dobrze, chociaż takie pocieszenie znajduję w tej aurze.
A ja juz naprawdę na wczesną wiosnę czekałam...
Jeśli zaś chodzi o rośliny z marketów, to kupuję dość często.W realu, lub w carrefour, w takich, zorganizowanych na wiosnę, namiotach.Ta róża akurat się udała.Łącznie na 6 kupionych róż, 2 wypadły.Wydatek nie taki duży 5-6 zł/szt, więc chyba warto zaryzykować.Kiedyś zafundowałam sobie 4 róze wielkokwiatowe po 25 zł każda...przyjęły się wszystkie, ale różnica w cenie znaczna.
Mam też "swojego" sprzedawcę na allegro, zawsze udane zakupy, mogę podac namiary.Jednak niczego nie gwarantuję, wiadomo "wszystko się moze zdarzyć".
Oby do wiosny...
O poranku 

A ja juz naprawdę na wczesną wiosnę czekałam...
Jeśli zaś chodzi o rośliny z marketów, to kupuję dość często.W realu, lub w carrefour, w takich, zorganizowanych na wiosnę, namiotach.Ta róża akurat się udała.Łącznie na 6 kupionych róż, 2 wypadły.Wydatek nie taki duży 5-6 zł/szt, więc chyba warto zaryzykować.Kiedyś zafundowałam sobie 4 róze wielkokwiatowe po 25 zł każda...przyjęły się wszystkie, ale różnica w cenie znaczna.
Mam też "swojego" sprzedawcę na allegro, zawsze udane zakupy, mogę podac namiary.Jednak niczego nie gwarantuję, wiadomo "wszystko się moze zdarzyć".
Oby do wiosny...
O poranku

- AGNESS
- Przyjaciel Forum - gold 
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Gosiu też chciałam prosić o imię różyczki, ale już doczytałam że jest NN.....strasznie szkoda, bo jest po prostu piękna. Taką królewnę wcisnęłabym do mojego ogródka....ten kolor-aż parzy......i ten jaśniejszy spód płatków.....jest po prostu doskonała......

Gosiu kilka różyczek zamówiłam  ,jednak to będzie mało.Proszę podaj mi na PW namiary na penych dostawców
 ,jednak to będzie mało.Proszę podaj mi na PW namiary na penych dostawców 

- gosia79z
- 200p 
Tę różę traktuję w kategorii zdobyczy, jest moją perełką.Zasłaniałam ją jakieś 2 tygodnie temu, kiedy nadchodziła fala mrozów.Żal byłoby ja stracić.Zawsze jest zakopcowana ,chociaż 30-40 cm.Ma z czego wiosną odbić-tak się stało w zeszłym roku, kiedy zmarzło wszystko co nad kopcem.
Z tych zdjęć, które wam pokazałam, zrobiłam również kartki na Święto babci i dziadka, wydrukowałam na grubym papierze do zdjęć, dodałam życzenia w ładnej czcionce, złożyłam i miałam piękne kartki dla moich dziadków i dziadków mojego synka.
Wcześniej pisałam, ze róża była kupiona w carrefour, ale nie.Kupiłam ją w realu, w namiocie ogrodowym.Kolor na zdjęciu był pomarańczowy, nie taki jak mój, bardziej jak mandaryka.Może w ten sposób komuś uda się ją znaleźć.

Z tych zdjęć, które wam pokazałam, zrobiłam również kartki na Święto babci i dziadka, wydrukowałam na grubym papierze do zdjęć, dodałam życzenia w ładnej czcionce, złożyłam i miałam piękne kartki dla moich dziadków i dziadków mojego synka.
Wcześniej pisałam, ze róża była kupiona w carrefour, ale nie.Kupiłam ją w realu, w namiocie ogrodowym.Kolor na zdjęciu był pomarańczowy, nie taki jak mój, bardziej jak mandaryka.Może w ten sposób komuś uda się ją znaleźć.
- megi1402
- Przyjaciel Forum - gold 
- Od: 1 lis 2010, o 00:28
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Twój ogród pięknie wygląda w bieli, bajecznie   

U mnie też mrozy -15, ale bez śniegu.
W tamtym roku wielkie wrażenie zrobiły na mnie twoje zastawione siewkami i sadzonkami parapety. Jak w tym roku, dzałasz już?

U mnie też mrozy -15, ale bez śniegu.
W tamtym roku wielkie wrażenie zrobiły na mnie twoje zastawione siewkami i sadzonkami parapety. Jak w tym roku, dzałasz już?