Moja Familokowa oaza spokoju cz.9
- Tosia1
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 13 mar 2010, o 16:48
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Moja Familokowa oaza spokoju cz.9
Co zasiejesz, to zbierzesz
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
- EwkaEs

- Od: 9 lip 2008, o 20:28
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Jadziu-u Ciebie też taki mróz?Martwię się o cebulowe,śniegu niewiele.
- JAKUCH

- Od: 19 paź 2008, o 21:39
EWCIU no niestety też dość mrożno ,ale nie tak jak wczoraj . Teraz -12 to nie taka tragedia jak na styczeń . Oby się nie sprawdziła ta przepowiednia -20 -30 brrrrr . Jutro zrobię fotki ile mam śniegu
TOSIA a co miałam zrobić zostawić ją na dworze ,zeby sie wałęsała po piwnicach
IWONKO w dzień Sisi a po południu i w nocy Agatka i cały dzień fotel okupowany

TOSIA a co miałam zrobić zostawić ją na dworze ,zeby sie wałęsała po piwnicach
IWONKO w dzień Sisi a po południu i w nocy Agatka i cały dzień fotel okupowany

- majka411

- Od: 12 sie 2009, o 18:55
a, co to za cudo nie podpisane, trzecia fotka. Ależ mi się podoba.
Zdjęcie z kalendarza, to twoje dzieło? Muszę pozwiedzać Twój ogród
- JAKUCH

Witaj niedzielnie Maju . Miło,że wstąpiłaś do mojej oazy . Niestety nie udzielę Ci odpowiedzi na to pytanie . Ta róża jest podobna do mojej avatarkowej czyli Duetu ,ale ze zdrowotnością ,gdzie jej do niej . Na razie ją zostawiłam ,ale jak w tym sezonie też tak będzie, opuści mój ogródek . Kupiłam ją w ogrodniczym bez nazwy . Kartka z kalendarza to moje dzieło mam ich więcej opracowana na Photo Scape

- dwostr

- Od: 25 mar 2008, o 15:38
Jadziu czy rosarium kwitnie pojedynczymi kwiatami? No to dalej muszę szukać nazwy dla mojej NN . Wydawało mi się,że zidentyfikowałam u siebie R ale moja kwitnie po kilka kwiatów zebranych w pękach
Serdecznie pozdrawiam Danuta
- majka411

Wrócę do tej co mi wpadła w oko, piękna, ale jak chorowita, to bardzo szkoda.
Chciałam powędrować po Twoim ogrodzie, i zatkało mnie 9 wątków
Masz fajnie porobione rabatki. Takie oddzielenie pozwala na wygodnie przemieszczać się między nimi.
W moim przypadku muszę włazić między nasadzenia i uważać, żeby nic nie zdeptać.
Różyczki piękne, pewnie nie wszystkie jeszcze widziałam. Nowe jesienne też się znajdą
- malgocha1960

- Od: 8 lut 2010, o 18:15
Jadziu,piekne kartki z kalendarza.Trudno to zrobić takiemu ciemniakowi komputerowemu jak ja?
Jadziu,jak możesz napisz na pw krok po kroku co tam trzeba zrobic,bo nie orientuję sie zupełnie.
Jadziu,jak możesz napisz na pw krok po kroku co tam trzeba zrobic,bo nie orientuję sie zupełnie.
Jadziu ciekawe czy u mnie też tyle śniegu, oby bo mrozy są okropne 
- ARABELLA

- Od: 4 mar 2009, o 16:05
Jadziu twoje roślinki mają ciepło pod kołderką ze śniegu,a u mnie tylko mróz
Dobrze,że niektóre mają stroisze porobione.
Jadziu twoje roślinki na pewno nie zmarzną, mają śniegową kołderkę, u mnie śniegiem jest tylko popruszone a temperatura w granicach -10 C. Czerwona róża Barcarole jest przepiękna gdy tylko taką napotkam to będzie moja. 
- JAKUCH

LUCYNKO no lekka kołderka jest i niektórym dosypałam śniegu ze ścieżek . Miejmy nadzieję ,że to pomoże . Nie ma co ich za bardzo okrywać, bo zbaranieją ,a tak nauczą się do spartańskich warunków. Będzie selekcja zostaną tylko wytrzymałe .
ADRIANIE na pewno i u Ciebie będzie tyle śniegu przecież to tylko rzut beretem Byłam teraz na chwilkę w ogródku fajnie słoneczko świeci i w sam raz na spacerek
MAŁGOSIU czy masz w ogóle zainstalowany ten program . Jeśli tak to to jest tylko jedna z ramek ,ale jeśli nie masz to w tym Ci nie pomogę . Ten program zainstalował mi wnuk
Ja niestety też noga i boję się byle gdzie klikać,żeby wirusa nie złapać
MAJKA masz rację tak sie pisze to już Rose Marek potwierdził zresztą On pisał o tej róży . Dlatego została nazwana . Nie lubię deptać tam, gdzie mam posadzone roślinki Sisi i ja mamy ścieżki i nie musimy sie przedzierać między różanymi kolcami . Nie pisałam o moich jesiennych nasadzeniach i zamówieniach ,ale jest tego mnóstwo
Zamówiłam parę rabatówek i okrywowych także parę pnących i 1 pienną . Co z tego będzie zobaczę dopiero wiosną ,chociaż część już ma przyporządkowane miejsca
DANUSIU ona kwitnie klastrami ,ale to dopiero był jej 1 sezon u mnie ,wiec musi sie rozrosnąć ,zeby pokazać na co ją stać . W tym sezonie będzie moim oczkiem, bo rośnie zaraz przy wejściu na ogródek . Muszę poszukać inną jej fotkę jak była obsypana kwiatami . IRENKO ona jest chyba dostępna w R.. Muszę nadmienić ,ze chociaż ma piękny kwiat to była chorowita . Ta śniegowa kołderka jednak trochę chroni roślinki przed tymi mrozami

ADRIANIE na pewno i u Ciebie będzie tyle śniegu przecież to tylko rzut beretem Byłam teraz na chwilkę w ogródku fajnie słoneczko świeci i w sam raz na spacerek
MAŁGOSIU czy masz w ogóle zainstalowany ten program . Jeśli tak to to jest tylko jedna z ramek ,ale jeśli nie masz to w tym Ci nie pomogę . Ten program zainstalował mi wnuk
MAJKA masz rację tak sie pisze to już Rose Marek potwierdził zresztą On pisał o tej róży . Dlatego została nazwana . Nie lubię deptać tam, gdzie mam posadzone roślinki Sisi i ja mamy ścieżki i nie musimy sie przedzierać między różanymi kolcami . Nie pisałam o moich jesiennych nasadzeniach i zamówieniach ,ale jest tego mnóstwo
DANUSIU ona kwitnie klastrami ,ale to dopiero był jej 1 sezon u mnie ,wiec musi sie rozrosnąć ,zeby pokazać na co ją stać . W tym sezonie będzie moim oczkiem, bo rośnie zaraz przy wejściu na ogródek . Muszę poszukać inną jej fotkę jak była obsypana kwiatami . IRENKO ona jest chyba dostępna w R.. Muszę nadmienić ,ze chociaż ma piękny kwiat to była chorowita . Ta śniegowa kołderka jednak trochę chroni roślinki przed tymi mrozami

- majka411

Nie pisałam o moich jesiennych nasadzeniach i zamówieniach ,ale jest tego mnóstwo Zamówiłam parę rabatówek i okrywowych także parę pnących i 1 pienną . Co z tego będzie zobaczę dopiero wiosną ,chociaż część już ma przyporządkowane miejsca
Jadziu,
Wiosną będzie bardzo ciekawie na forum, rezerwujmy dużo czasu
- JAKUCH

Maju żadne wyszukane jak dla mnie ,ale kieruje sie tym czy podoba mi sie kwiat danej róży potem dopiero kwitnienie i zdrowotność . Zamówiłam Chipendalle ,Alladin Palace,Heidetraum,Elmshorn,Gartentreume, Olimpic Palace,Gruss an Aachen Sweet Haze, Mc Kenzie ,Lavender Lassie, Morsdag. Zastanawiam sie nad Robin Hoodem,
a także od Sipa Doctor Jamain ,La France,MME Boll,Silesia,Champagne i posadzona juz Bordure Champagane . Z trwoga patrzę teraz na ten spis . Oj będzie ciężko je ulokować 
- majka411

Jadziu , tych ostatnich od Sipa nie znam. Pozostałe znam,piękne odmiany. Czerwiec będzie tym miesiącem, że oczu nie oderwiemy od forum.
Gruss an Aachen , ta róża chodzi za mną przez Majeczkę - edukotka.
Przejrzałam twoje watki do aktualnego.
Jak zobaczyłam A Shropshire Lad w tym ciepłym kolorze, to mnie coś ścisnęło. Dlaczego mija jest bardziej różowa
Tak łazi za mną kolor, tej Twoje AShL, że chyba kupię sobie Charlesa Austina.
Mnie się podoba Twój styl rabatek, a korowanie jest najlepsze do iglaków.
Gruss an Aachen , ta róża chodzi za mną przez Majeczkę - edukotka.
Przejrzałam twoje watki do aktualnego.
Jak zobaczyłam A Shropshire Lad w tym ciepłym kolorze, to mnie coś ścisnęło. Dlaczego mija jest bardziej różowa
Tak łazi za mną kolor, tej Twoje AShL, że chyba kupię sobie Charlesa Austina.
Mnie się podoba Twój styl rabatek, a korowanie jest najlepsze do iglaków.