(chyba że się pomyliłam w liczeniu
 (chyba że się pomyliłam w liczeniu  nie to ne możliwe żebym się pomyliła
 nie to ne możliwe żebym się pomyliła   )
 )Dziękuję Dawidku

(chyba że się pomyliłam w liczeniu
 (chyba że się pomyliłam w liczeniu  nie to ne możliwe żebym się pomyliła
 nie to ne możliwe żebym się pomyliła   )
 )

To z takich puszek np. po brzoskwiniach? Czym je dziurkowałaś? Przebisniegi wychylają pączki, u mnie niestety nie rośnie ani jeden, pierwszym zwiastunem wiosny są zatem krokusy.
 To z takich puszek np. po brzoskwiniach? Czym je dziurkowałaś? Przebisniegi wychylają pączki, u mnie niestety nie rośnie ani jeden, pierwszym zwiastunem wiosny są zatem krokusy.   Pierwiosnki mrożą się u mnie w ogródku, już wysiane od tygodnia do kuwety.
 Pierwiosnki mrożą się u mnie w ogródku, już wysiane od tygodnia do kuwety.

Tak to puszki po brziskwiniach lub ananasach
 Tak to puszki po brziskwiniach lub ananasach  Dziurki robiłam gwoździem i stukałam młotkiem, ale lepiej zaopatrzyć się w lepszy sprzęt bo tym to sobie narobiłam odcisków na rękach
 Dziurki robiłam gwoździem i stukałam młotkiem, ale lepiej zaopatrzyć się w lepszy sprzęt bo tym to sobie narobiłam odcisków na rękach  U mnie się mrożą w zamrażalniku za ok. 2 tyg będę  siała już nie mogę się doczekać
 U mnie się mrożą w zamrażalniku za ok. 2 tyg będę  siała już nie mogę się doczekać   To trzymam kciuki żeby ci ładnie urosły i kwitły
 To trzymam kciuki żeby ci ładnie urosły i kwitły   

Ten kwiat do zrobiłam tak naprawdę na samochodzie brata
 Ten kwiat do zrobiłam tak naprawdę na samochodzie brata   
   Ale i tak mi się podoba
 Ale i tak mi się podoba  Tak bym chciała już iść do ogrodu i pogrzebać w ziemii, bo muszę tą energiie i zapał wykorzystać
 Tak bym chciała już iść do ogrodu i pogrzebać w ziemii, bo muszę tą energiie i zapał wykorzystać   

od Romy dziękuję Ci bardzo
  od Romy dziękuję Ci bardzo  Miały być tylko nasiona z trzech roślin a przyszło aż tyle jesteś bardzo hojna dziękuję jeszcze raz, dzięki tobie nie będzie już tak smutno i pusto w moim ogrodzie
 Miały być tylko nasiona z trzech roślin a przyszło aż tyle jesteś bardzo hojna dziękuję jeszcze raz, dzięki tobie nie będzie już tak smutno i pusto w moim ogrodzie  

)
 )
 Pozostaje mi tylko wierzyć, że nic nie wypadnie po zimie.
 Pozostaje mi tylko wierzyć, że nic nie wypadnie po zimie.
 Też mam nadzieje że wszystko przetrwa, wszystko zaczeło wypuszczać pędy (hortensja, róże) myślałam że wiosna idzie a tu zima wróciła
 Też mam nadzieje że wszystko przetrwa, wszystko zaczeło wypuszczać pędy (hortensja, róże) myślałam że wiosna idzie a tu zima wróciła  

Za kilka tygodni będzie można wreszcie zacząć realizować plany ogrodowe.
 Za kilka tygodni będzie można wreszcie zacząć realizować plany ogrodowe.

Chciałabym już coś siać ale nie mam nasion które teraz się wysiewa (jedynie pierwiosnki które teraz leżą w zamrażaliniku
 Chciałabym już coś siać ale nie mam nasion które teraz się wysiewa (jedynie pierwiosnki które teraz leżą w zamrażaliniku  mam dość tej bezczynności
 mam dość tej bezczynności  )
 )
 Tymczasem nawet do przycinania i porządkowania co najmniej miesiąc. Za to tylko dwa tygodnie do pierwszych siewów
 Tymczasem nawet do przycinania i porządkowania co najmniej miesiąc. Za to tylko dwa tygodnie do pierwszych siewów 

i wybuchnę
 i wybuchnę