Ja mam zakodowane ze drzewa tnie sie w styczniu, jak soki juz nie kraza .... fakt tnie sie i wycinka sie to-to nazywa ale w lasach
  Ja mam zakodowane ze drzewa tnie sie w styczniu, jak soki juz nie kraza .... fakt tnie sie i wycinka sie to-to nazywa ale w lasach  

Większość drzew i krzewów tnie się jednak wiosną.
 Większość drzew i krzewów tnie się jednak wiosną. 
  Wilków nie wyrywałam, a na pewno przyniosłoby to lepszy skutek niż wycinanie.
 Wilków nie wyrywałam, a na pewno przyniosłoby to lepszy skutek niż wycinanie. Słup widoczny na zdjęciu powinien w tym roku wyglądać inaczej. M owinął go siatką, a ja posadziłam powojniki Multi Blue, Fujimusume, Guernsey Cream. Czekam na wiosnę, żeby zobaczyć, jak przezimowały
 Słup widoczny na zdjęciu powinien w tym roku wyglądać inaczej. M owinął go siatką, a ja posadziłam powojniki Multi Blue, Fujimusume, Guernsey Cream. Czekam na wiosnę, żeby zobaczyć, jak przezimowały  

Wiem, jak potrafi urosnąć. Powojniki na pewno nie sięgną samej góry, a zasłonią tę cudną ozdobę.
 Wiem, jak potrafi urosnąć. Powojniki na pewno nie sięgną samej góry, a zasłonią tę cudną ozdobę.
 Czy chcesz wlasnie, to niedorobienie zaslonic?
  Czy chcesz wlasnie, to niedorobienie zaslonic?

tak chyba czytałam wczesniej, jeżeli sie mylę to wybacz za duzo tych Ew
  tak chyba czytałam wczesniej, jeżeli sie mylę to wybacz za duzo tych Ew

Piękna. A u Ciebie na tyle ciepło, że będzie rosła bez przeszkód.
 Piękna. A u Ciebie na tyle ciepło, że będzie rosła bez przeszkód. 
   .Z tym słupem super wymyśliłaś. Ja dumałam co zrobić z moim i wymyśliłam w jesieni dzikie wino i chyba to był błąd
 .Z tym słupem super wymyśliłaś. Ja dumałam co zrobić z moim i wymyśliłam w jesieni dzikie wino i chyba to był błąd  .Na wiosnę będę wyrywała
 .Na wiosnę będę wyrywała