Ogród tesciowej, który wziełam pod swoje skrzydla
Re: Ogród tesciowej, który wziełam pod swoje skrzydla
Elizo gratuluję dyplomu
. Zbliża się wiosna więc wolny czas na pewno będziesz spędzać w ogrodzie. 
-
ibizaa
- 1000p

- Od: 9 lut 2011, o 13:10
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Agato, Ewo, Zenia, Tadku, Lidko, Ireno i Józefie BARDZO Wam dziękuję za gratulacje
jest mi bardzo miło
Odrobinkę tak symbolicznie na razie oblałam z przyjaciółką, jutro pewnie z rodzicami (bo oni jeszcze o niczym nie wiedzą) jutro tata ma urodziny więc mam nadzieję, że sprawie mu tą wiadomością prezent
no a w piątek trzeci raz mam nadzieję że obleję z mą drugą połówką bo też o niczym mu nie powiedziałam
Ewo tak.. jeden etap w życiu już zamknięty, teraz na spokojnie będę przygotowywać się do kolejnego... achhh już nie długo
Zeniu jakież to jeszcze dobre wieści Cię spotkały, jeśli można wiedzieć?
Irenko na razie będę go spędzać przy wysiewach na parapetach, ale tej wiosny też już doczekać się nie mogę
. Jutro wybieram się wkońcu do tego ogrodniczego po nasiona, miałam to zrobić w miniony piątek, no ale obrona zmieniły plany - wieć zamiast przebieraniu w nasionkach przebierałam w notatkach
Teraz pasowałoby znaleźć pracę, ale z nią tak cieżko
, ehhh zobaczymy czy coś wypali z tą własną firmą, nadal czekam na wiadomość czy przeszłam pierwszy etap w związku z dotacją z UE.
Odrobinkę tak symbolicznie na razie oblałam z przyjaciółką, jutro pewnie z rodzicami (bo oni jeszcze o niczym nie wiedzą) jutro tata ma urodziny więc mam nadzieję, że sprawie mu tą wiadomością prezent
Ewo tak.. jeden etap w życiu już zamknięty, teraz na spokojnie będę przygotowywać się do kolejnego... achhh już nie długo
Zeniu jakież to jeszcze dobre wieści Cię spotkały, jeśli można wiedzieć?
Irenko na razie będę go spędzać przy wysiewach na parapetach, ale tej wiosny też już doczekać się nie mogę
Teraz pasowałoby znaleźć pracę, ale z nią tak cieżko
- Zenia
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 6 wrz 2007, o 20:35
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Ależ oczywiście, pierwsza to ta.ibizaa pisze:Zeniu jakież to jeszcze dobre wieści Cię spotkały, jeśli można wiedzieć?![]()
Druga..także bardzo dobra wiadomość...Forum działa.ibizaa pisze:
Magister obroniony![]()
- katik
- 1000p

- Od: 2 sty 2011, o 16:14
Ja też składam gratulacje i tzrymam kciuki żeby udało Wam się jechać na zlot 
-
ibizaa
- 1000p

- Kontakt:
Zeniu Nooo tak to forum i cała afera z tym ACTA. Ja jak przeczytałam wczoraj na forum tą wiadomość to aż mnie ciarki przeszły i nie dowierzałam, że coś takiego mogło się wydarzyć. Potem doczytałam że mamy jeszcze rok, aczkolwiek mam nadzieje ze nie zostanie podpisana ta ustawa.
Katik Dziękuję Ci bardzo
ojjj bardzo bym chciała zawitać na tym zlocie, zobaczymy co czas pokaże 
Katik Dziękuję Ci bardzo
-
tade k
- Przyjaciel Forum - Ś.P.

- Od: 5 lis 2010, o 20:56
Może ACTA na rok schowajmy w akta.
Osobiście niewiele mogę zrobić , oprócz tego by nie dawać pretekstu do zamknięcia Forum. Są lepsi specjaliści od akcji czynnych. My miejmy na uwadze 7 przykazanie - nie kradnij , i nie będzie czego się przyczepić. Żadnych nie swoich fotek . Awatar to też fotka , zacznijmy od tego. Trudne
Wątpię , by tak wszystko zamykali, tym bardziej nas. Przecież my niespotykanie spokojna społeczność

Wątpię , by tak wszystko zamykali, tym bardziej nas. Przecież my niespotykanie spokojna społeczność
-
ibizaa
- 1000p

- Kontakt:
Noo miejmy nadzieję że będzie dobrze, bo nie wyobrażam sobie teraz życia bez forum
Noo i wyczytałam teraz smutną bardzo wiadomość
że Jola z Izer odeszła od nas [*] nie mogę w to uwierzyć 
Noo i wyczytałam teraz smutną bardzo wiadomość
-
heliofitka

- Od: 2 cze 2010, o 11:02
Witam panią magister
Bardzo cieszę się, że wszystko poszło dobrze
Teraz pewnie zostało tylko oblewanie
A.c.t.a. nie smutaj się, tylko planuj wiosenne nasadzenia i szykuj się do ślubu
Bardzo cieszę się, że wszystko poszło dobrze
A.c.t.a. nie smutaj się, tylko planuj wiosenne nasadzenia i szykuj się do ślubu
-
ibizaa
- 1000p

- Kontakt:
Iwonko witaj witaj
Szkoda że magister bez pracy... ehhh teraz to już nawet wykształcenie nic nie daje
Nasadzenia planuję, planuję właśnie nasionka kupiłam zaraz wstawię zdjęcia
noo i teraz na spokojnie można też się właśnie już zająć przygotowaniami do weselicha...
No i tak, z kwiatów to jak widać zawładneły astry, nie zawiodły mnie one w zeszłym sezonie, wiec w tym roku będzie ich więcej

Zebrane mam jeszcze nasionka aksamitki i lwiej paszczy, wiec one w ogrodzie też na pewno się pojawią
no i warzywa - ja chyba zgłupiałam... rzuciłam się na głęboką wodę z taka ilością nasion jako zupełny laik jeżeli chodzi o warzywa - to będzie mój pierwsz raz
także wszystkie porady na temat siana, pikowania, rozsadzania, podtrzymywania itp. będą BARDZO mile widziane, jeśli podzielicie się ze mną tą wiedzą, bo pomimo
jednak co rady praktyczne, wytestowane to nie to samo co książkowe

Szkoda że magister bez pracy... ehhh teraz to już nawet wykształcenie nic nie daje
Nasadzenia planuję, planuję właśnie nasionka kupiłam zaraz wstawię zdjęcia
No i tak, z kwiatów to jak widać zawładneły astry, nie zawiodły mnie one w zeszłym sezonie, wiec w tym roku będzie ich więcej

Zebrane mam jeszcze nasionka aksamitki i lwiej paszczy, wiec one w ogrodzie też na pewno się pojawią
no i warzywa - ja chyba zgłupiałam... rzuciłam się na głęboką wodę z taka ilością nasion jako zupełny laik jeżeli chodzi o warzywa - to będzie mój pierwsz raz

- moniczek
- 1000p

- Od: 19 sie 2010, o 17:55
Ładne zakupy nasionek poczyniłaś.
Najbardziej podobają mi się astry.
Będzie jeszcze bardziej kolorowo.
- ewamaj66

- Od: 19 lut 2011, o 16:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Widzę, że zabierasz się za rozsadę kapustnych
Ja dostaję od sąsiadki albo kupuję gotową na rynku. Nie starcza mi miejsca na parapetach. Cukinia na pewno musi dostać dobrą ziemię, u mnie rośnie na kompostowniku
Koper wyrośnie bardzo chętnie, nie siej wszystkiego od razu, tylko co dwa tygodnie po trochu-cały sezon będziesz miała świeży
Ale smacznie się zrobiło 
-
tade k
- Przyjaciel Forum - Ś.P.

- Od: 5 lis 2010, o 20:56
Ufff... dojechałem do końca
Ale czad , połowa sklepiku wykupiona
Będzie kolorowo . Astry i ,,reszta'' dobre wymienniki po cebulowych. Poważny zestaw warzyw. Dobre odmiany,miałaś konsultanta zawodowca

-
ibizaa
- 1000p

- Kontakt:
moniczek mnie też astry się podobają, chciałam więcej odmian takich dwukolorowych jak ta jedna czerwona z białym obrzeżem, ale nie było więcej takich, w mieszance widze że jest jeszcze taki ciemny fiolet z białym albo żółtym środkiem. ZObaczymy co wyrośnie, jeszcze wysieję swoje nasionka zebrane z astrów i zobaczę czy będą powtarzać cechy mateczne, czy będą zmienione.
ewamaj66 w takim razie może i ja posadzę tą cukinię na kompostowniku skoro mówisz że ona taka żarłoczna. Noo to zapisuję już rady co do cukinii i koperku aby siać co 2 tygodnie
Masz jeszcze jakieś uwagi?? chętnie przyjmę je do wiadomości
Aaa i wiesz co... miałaś racje co do wielkości nasion lobelii a raczej do miniaturowości
jak ją kupiłam i zajrzałam do środka to się przeraziłam - przecież one są mniejsze od lwiej paszczy
noo nic będę siała po kilka do jednej minidoniczki, skoro nawet mówiłaś że sie je w grupkach pikuje
powiedz mi tylko kiedy masz zamiar swoją siać to i ja zacznę
Tadku nooo powiem Ci że miałam wrażenie że wszystkie te warzywa wykupiłam jakie były, ale na szczęście stwierdziłam że co za dużo to nie zdrowo i jeszcze więcej nie brałam, choć i tak już przegiełam
haha a moim konsultantem w doborze odmian była moja kobieca intuicja
zielonego pojęcia nie miałam jakie odmiany wybrać, więc brałam na czuja, ale na jakiego to nie wiem
, więc tym bardziej się cieszę jak powiedziałeś że dobre odmiany wybrałam
Powiedzcie mi jeszcze... jak to jest z tym sianiem, sadzeniem warzyw odok siebie? bo naczytałam się że nie można sadzić czy siać byle jakich warzyw obok siebie bo będą łapały choroby itp. to mnie zaczyna trochę przerastać, bo zupełnie nie wiem jak to mam rozplanować
A i powiedzcie mi... bo np. trzeba siać w domu w marcu paprykę, pomidory, górki, kalafior itp. a potem te sadzonki w maju do gruntu. A tak jak mam zrobiony ten tunelik, i folie na niego założę w marcu, to mogę te wszystkie rozsady trzymać pod ta folią w marcu zamiast na parapetach?? nie będzie im za zimno?? w sumie tak samo chciałam zrobić z siewkami astrów i innymi jednorocznymi ale nie wiem czy nie będzi im tam za zimno??? jak myślicie??
ewamaj66 w takim razie może i ja posadzę tą cukinię na kompostowniku skoro mówisz że ona taka żarłoczna. Noo to zapisuję już rady co do cukinii i koperku aby siać co 2 tygodnie
Masz jeszcze jakieś uwagi?? chętnie przyjmę je do wiadomości
Aaa i wiesz co... miałaś racje co do wielkości nasion lobelii a raczej do miniaturowości
Tadku nooo powiem Ci że miałam wrażenie że wszystkie te warzywa wykupiłam jakie były, ale na szczęście stwierdziłam że co za dużo to nie zdrowo i jeszcze więcej nie brałam, choć i tak już przegiełam
Powiedzcie mi jeszcze... jak to jest z tym sianiem, sadzeniem warzyw odok siebie? bo naczytałam się że nie można sadzić czy siać byle jakich warzyw obok siebie bo będą łapały choroby itp. to mnie zaczyna trochę przerastać, bo zupełnie nie wiem jak to mam rozplanować
A i powiedzcie mi... bo np. trzeba siać w domu w marcu paprykę, pomidory, górki, kalafior itp. a potem te sadzonki w maju do gruntu. A tak jak mam zrobiony ten tunelik, i folie na niego założę w marcu, to mogę te wszystkie rozsady trzymać pod ta folią w marcu zamiast na parapetach?? nie będzie im za zimno?? w sumie tak samo chciałam zrobić z siewkami astrów i innymi jednorocznymi ale nie wiem czy nie będzi im tam za zimno??? jak myślicie??
-
elsi

- Od: 17 sty 2009, o 17:26
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ja na parapetach wysiewam tylko pomidora i paprykę.
Rozsadę kapustnych wysiewam w tunelu foliowym pod włókniną
a kiedy dorośnie do wysadzenia w gruncie to roni mi miejsce na ciepłolubne sadzonki pomidorów
.
Elizko, wzięłaś się za warzywa teraz???? Przyklasnę tylko.
I gratuluję obrony
. Praca Cie nie znajdzie, szukaj, składaj oferty,
minęły czasy z przysłowia"siedź w kącie, znajdą Cię".
Szukaj możliwości odbycia stażu przez BP,
często jest to dla potencjalnego pracodawcy możliwość poznania sumiennego pracownika,
nigdy nie wiadomo, kto komu może polecić takiego pracownika, jeśli zapadnie w pamięć pozytywnie.
Rozsadę kapustnych wysiewam w tunelu foliowym pod włókniną
a kiedy dorośnie do wysadzenia w gruncie to roni mi miejsce na ciepłolubne sadzonki pomidorów
Elizko, wzięłaś się za warzywa teraz???? Przyklasnę tylko.
I gratuluję obrony
minęły czasy z przysłowia"siedź w kącie, znajdą Cię".
Szukaj możliwości odbycia stażu przez BP,
często jest to dla potencjalnego pracodawcy możliwość poznania sumiennego pracownika,
nigdy nie wiadomo, kto komu może polecić takiego pracownika, jeśli zapadnie w pamięć pozytywnie.
Pozdrawiam. Elżbieta
Ogród Elżbiety
Ogród Elżbiety