ja też zaczynam od tego roku ograniczać roślinki, które trzeba przechowywać w okresie zimy w domu.
 ja też zaczynam od tego roku ograniczać roślinki, które trzeba przechowywać w okresie zimy w domu.Doszłam do wniosku, że tyle jest fajnych roślinek zimujących w gruncie, to po co sobie zawracać głowę tymi delikatnymi.

ja też zaczynam od tego roku ograniczać roślinki, które trzeba przechowywać w okresie zimy w domu.

,jeszcze takich cudeńiek nie widziałem!
 ,jeszcze takich cudeńiek nie widziałem!  Pozdrawiam
 Pozdrawiam 

, a jak się pobiega po ogrodach na forum i poczyta o tych wszystkich pięknościach, to zaraz ma się ochotę biec do najbliższego centrum
 , a jak się pobiega po ogrodach na forum i poczyta o tych wszystkich pięknościach, to zaraz ma się ochotę biec do najbliższego centrum   
  - Ty jesteś jeszcze młodą babeczką, ja już starszą panią po 60-ce, nie tylko o miejsce na roślinki chodzi ale po prostu już nie bardzo się chce wnosić, wynosić, doglądać zimą...
 - Ty jesteś jeszcze młodą babeczką, ja już starszą panią po 60-ce, nie tylko o miejsce na roślinki chodzi ale po prostu już nie bardzo się chce wnosić, wynosić, doglądać zimą...  myślę, że można jakoś urządzić ogród, żeby pracy było mniej a żeby wciąż było ładnie
  myślę, że można jakoś urządzić ogród, żeby pracy było mniej a żeby wciąż było ładnie 
 zaglądam do Twojego wątku cichaczem i czekam na wiosnę
 zaglądam do Twojego wątku cichaczem i czekam na wiosnę   poszalejesz pewnie jak tylko się ciepło zrobi
 poszalejesz pewnie jak tylko się ciepło zrobi  

Przyznam się że nie znam tego kleodendrum ale piękne
 Przyznam się że nie znam tego kleodendrum ale piękne   Nawet na giełdzie nie widziałam,no właśnie i dlatego forum musi być ,to skarbnica wiedzy
 Nawet na giełdzie nie widziałam,no właśnie i dlatego forum musi być ,to skarbnica wiedzy 

Danusiudamapi pisze: Masz rację Halinko- Ty jesteś jeszcze młodą babeczką, ja już starszą panią po 60-ce, nie tylko o miejsce na roślinki chodzi ale po prostu już nie bardzo się chce wnosić, wynosić, doglądać zimą...
myślę, że można jakoś urządzić ogród, żeby pracy było mniej a żeby wciąż było ładnie
 a tu się mylisz
 a tu się mylisz   bo ja już też starsza pani
 bo ja już też starsza pani  

"ważne jest to co w środku" jak mówił tygrysek,  a z tym chyba nie jest jeszcze najgorzej  ;)
  "ważne jest to co w środku" jak mówił tygrysek,  a z tym chyba nie jest jeszcze najgorzej  ;)

właśnie posiałam heliotrop, żeby mi ładnie pachniał latem  :P
  właśnie posiałam heliotrop, żeby mi ładnie pachniał latem  :P

- obiecujemy sobie co roku, że już będzie mniej, że nie będziemy szaleć a przychodzi kolejna wiosna i co??? gnamy do sklepów, wymieniamy się z przyjaciółmi, sadzimy, siejemy, przesadzamy
 - obiecujemy sobie co roku, że już będzie mniej, że nie będziemy szaleć a przychodzi kolejna wiosna i co??? gnamy do sklepów, wymieniamy się z przyjaciółmi, sadzimy, siejemy, przesadzamy   a co tam - tyle naszego
  a co tam - tyle naszego  

Ale zgadzam siez tym co napisała Any57 w 100%
 Ale zgadzam siez tym co napisała Any57 w 100%

, wspominać będziemy za ......może jakieś dzieści lat
 , wspominać będziemy za ......może jakieś dzieści lat