Wspaniałe połaczenie roslin przy palenisku.
Witam w ogrodzie u Aguniady cz. 4
- dodad
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 21 cze 2009, o 18:22
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Witam w ogrodzie u Aguniady cz. 4
Ale będzie pięknie
- E-mienta
- 500p

- Od: 21 mar 2011, o 18:22
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Fiu, fiu rzeczywiście ślicznie się zapowiada.
Już nie mogę się doczekać wiosny, aby zobaczyć te zmiany.
PS. jak tam? silna "silna wola"? choroba, u mnie tylko -1 (pewnie mało ruchu)
duzo

Już nie mogę się doczekać wiosny, aby zobaczyć te zmiany.
PS. jak tam? silna "silna wola"? choroba, u mnie tylko -1 (pewnie mało ruchu)
Pozdrawiam Ewa
Spis treści, Życie po życiu - 2014 - Aktualny
"Ludzie posłuszni żyją, aby spełniać oczekiwania innych. Nieposłuszni realizują swoje marzenia..."
Spis treści, Życie po życiu - 2014 - Aktualny
"Ludzie posłuszni żyją, aby spełniać oczekiwania innych. Nieposłuszni realizują swoje marzenia..."
-
edulkot

- Od: 4 lut 2011, o 17:31
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
No Aga tymi planami to powaliłaś mnie na kolana. Skrzynie drewniane, donice ceramiczne i do tego palenisko z takimi roślinami w koło.
Twój ogród będzie wspaniale wyglądał i wcale się nie dziwię że się nie możesz doczekać wiosny, roboty huk zaplanowane a tu zima się robi. 
- magenta

- Od: 31 mar 2010, o 19:18
- Kontakt:
Będziesz wklejać kolejność prac? A potem fotka przed i fotka po 
- majka411

- Od: 12 sie 2009, o 18:55
Świetnie to przemyślałaś, teraz czekamy do lata.
- Jule

- Od: 10 kwie 2011, o 19:53
Ale sie bedzie dzialo
Ogolnie jak tak sobie pomysle, to ten rok bedzie dosc mocno ekscytujacy 
- ewamaj66

- Od: 19 lut 2011, o 16:55
Pomyślcie tylko, co działoby się, gdybyśmy wcześniej trafiły na FO
Nie mogę doczekać się wiosny 
-
MaGorzatka
- Konto usunięte na prośbę.
- Od: 20 sty 2011, o 17:43
Ja nie wiem, jak wiosnę znajdę czas na prace w ogrodzie, Forum i codzienne dojazdy do pracy. Chyba się zwolnię - z tej ostatniej, oczywiście 
Dobrze, że już jesteście
Dobrze, że już jesteście
- pamelka

- Od: 30 gru 2009, o 00:34
i ja, i jaewamaj66 pisze: Nie mogę doczekać się wiosny
Dostałam katalog od Austina, ciekawe co się zdarzy
Aga dzisiaj zdaje się i u Was przymrozi nieco
-
Tamaryszek

- Od: 13 lip 2009, o 20:55
Witaj Aga! Ja nie wiem , jak to się stało,że tak długo u Ciebie nie byłam... Oczywiście, to moja strata, bo Ty w swoim pięknym ogrodzie masz mnóstwo gości. Próbowałąm nadrobić zaległości, ale nie dałam rady przeczytać wszystkiego.
Wrażenia - niezwykle klimatyczne miejsce stworzyłaś, piękne! I wyrazy uznania za idealny porządek, szczególnie,że ,jak przeczytałam, sama dbasz o ogród o pracujesz zawodowo.
I mam kilka pytań :
Jakie obrzeża zrobiłaś? Nie zauważyłąm na zdjęciach (jestem właśnie w trakcie robienia u siebie)
Gdzie znalazłaś ładne donice, o których wspominasz? (ja też chcę bukszpany w donicach przy wejściu)
Chyba masz wierzbę mandżurską nad stawem - jaki i kiedy ją przycinasz?
Będę śledzić realizację planów!
Wrażenia - niezwykle klimatyczne miejsce stworzyłaś, piękne! I wyrazy uznania za idealny porządek, szczególnie,że ,jak przeczytałam, sama dbasz o ogród o pracujesz zawodowo.
I mam kilka pytań :
Jakie obrzeża zrobiłaś? Nie zauważyłąm na zdjęciach (jestem właśnie w trakcie robienia u siebie)
Gdzie znalazłaś ładne donice, o których wspominasz? (ja też chcę bukszpany w donicach przy wejściu)
Chyba masz wierzbę mandżurską nad stawem - jaki i kiedy ją przycinasz?
Będę śledzić realizację planów!
Tamaryszku, witam Cię serdecznie! myślę, że wątki na FO pędzą za szybko i nie nadążamy siebie wzajemnie odwiedzać, nie wspominając o byciu na bieżąco z planami, zdjęciami i toczącymi się wszędzie dyskusjami... dziękuję za miłe słowa! w tej chwili, patrząc za okno, mam wrażenie że ogród jest strasznie ubogi w rośliny i kolory... dobrze, że posadziłam sporo iglastych, przynajmniej one tworzą jakieś żywe plamy kolorów...
odpowiadając na pytania: obrzeża które wybraliśmy to te z linka... bardzo fajnie się sprawdzają, a jednocześnie są niewidoczne, na czym mi zależało. A na jakie Ty się zdecydowałaś? Donice na front znalazłam w jednym ze sklepów w Konstancinie, a konkretnie te... muszę je jeszcze obejrzeć na żywo; pewnie w tę sobotę do nich podjadę.
Wierzby mandżurskie przycinam wiosną, przed pojawieniem się liści... ciąć można mocno, bo one szybko i silnie rosną w trakcie sezonu... fajne, niekłopotliwe drzewka. Pozdrawiam Cię serdecznie!
Jolu, katalog Austina można wertować bez końca, robię to od jesieni... skutkuje oczywiście kolejnymi zakupami, przed którymi się nie ustrzeżesz :P
nie przymroziło u nas... o 6ej było zaledwie -1st... a u Ciebie?
Małgosiu, no właśnie, chyba trzeba się zwolnić z pracy, bo jakoś czasu na nią brakuje
Ewa, Julka, Maja - z tymi naszymi planami to jakaś masakra jest
tyle tego wszystkiego, u każdego, że nie nadążymy oglądać i się zachwycać 
Kasia, czemu nie, mogę wklejać zdjęcia z postępu prac
-- Śr, 25 sty 2012, 08:38 --
Dorotko, dzięki za utwierdzenie w przekonaniu, że idę w dobrą stronę z planami wiosennymi
Ewa-emienta, ja też myślę że będzie ładnie i nie mogę się doczekać kiedy ruszę z pracami... z silną silną wolą jest w miarę dobrze, tylko efekty jakieś powolne...
odpowiadając na pytania: obrzeża które wybraliśmy to te z linka... bardzo fajnie się sprawdzają, a jednocześnie są niewidoczne, na czym mi zależało. A na jakie Ty się zdecydowałaś? Donice na front znalazłam w jednym ze sklepów w Konstancinie, a konkretnie te... muszę je jeszcze obejrzeć na żywo; pewnie w tę sobotę do nich podjadę.
Wierzby mandżurskie przycinam wiosną, przed pojawieniem się liści... ciąć można mocno, bo one szybko i silnie rosną w trakcie sezonu... fajne, niekłopotliwe drzewka. Pozdrawiam Cię serdecznie!
Jolu, katalog Austina można wertować bez końca, robię to od jesieni... skutkuje oczywiście kolejnymi zakupami, przed którymi się nie ustrzeżesz :P
nie przymroziło u nas... o 6ej było zaledwie -1st... a u Ciebie?
Małgosiu, no właśnie, chyba trzeba się zwolnić z pracy, bo jakoś czasu na nią brakuje
Ewa, Julka, Maja - z tymi naszymi planami to jakaś masakra jest
Kasia, czemu nie, mogę wklejać zdjęcia z postępu prac
-- Śr, 25 sty 2012, 08:38 --
Dorotko, dzięki za utwierdzenie w przekonaniu, że idę w dobrą stronę z planami wiosennymi
Ewa-emienta, ja też myślę że będzie ładnie i nie mogę się doczekać kiedy ruszę z pracami... z silną silną wolą jest w miarę dobrze, tylko efekty jakieś powolne...
- Marta_S
- 500p

- Od: 3 wrz 2010, o 12:11
Właśnie o takich obrzeżach myślałam bo chciałam oddzielić żwir od kory i trawy. Dziękuję za link 
Zapraszam
Ogród Marty_S
Ogród Marty_S
- ewamaj66

- Od: 19 lut 2011, o 16:55
Ja jak zwykle-wydam wszystko na rośliny i na obrzeża zabraknie
A przydałyby się. Może latem się zmobilizuję.
- pamelka

- Od: 30 gru 2009, o 00:34
Aguś ja miałam już katalog, ale taki bardziej zawodowy, dostałyśmy od producentów
Oglądam, jak Ty i jeszcze to, jeszcze tamto chciałoby się mieć
Najbardziej zaś chciałabym ..... "wiosnę"
Oglądam, jak Ty i jeszcze to, jeszcze tamto chciałoby się mieć
Najbardziej zaś chciałabym ..... "wiosnę"
Jolu, aha! no to nie wiedziałam... czym się różni ten katalog od zwykłego?
rany Julek (Julka, sorry ;)), jak ja bym chciała już to wszystko kupować, sadzić, podlewać, przycinać... Jolu, czy myślisz że te donice które wybrałam na front będą ok?
Ewa, warto - ja lubię ostre kanty trawnika, a przy naturalnych obrzeżach nie uniknie się wrastania trawy w rabaty...
Marta, proszę bardzo
rany Julek (Julka, sorry ;)), jak ja bym chciała już to wszystko kupować, sadzić, podlewać, przycinać... Jolu, czy myślisz że te donice które wybrałam na front będą ok?
Ewa, warto - ja lubię ostre kanty trawnika, a przy naturalnych obrzeżach nie uniknie się wrastania trawy w rabaty...
Marta, proszę bardzo