NitkoMam pytanie do Idy, czy nasiona fioletowego jarmużu można dostać w 'normalnym' ogrodniczym, czy lepiej rozejrzeć się za nim necie?
Nowości warzywne i owocowe,nieznane i mało znane
Re: Warzywa nieznane,mało znane i trochę inne od znanych.
Forumowiczka Kasia...;)
- NITKA
- 1000p

- Od: 29 sie 2010, o 11:30
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Dziękuję caterino.
Rozmawiałam o tym z Idą na pw, Ona też kupiła w sklepie. Ja zrobiłam rundkę po sklepach ogrodniczych w mojej okolicy, ale póki co nie mają, choć mam nadzieje, że w niedługim czasie się poprawią.
Jeśli nie, pozostaje wycieczka do Lubka, ew. kupię przez all...o, choć nie lubię kupować tam nasion.. - zobaczymy. 
Rozmawiałam o tym z Idą na pw, Ona też kupiła w sklepie. Ja zrobiłam rundkę po sklepach ogrodniczych w mojej okolicy, ale póki co nie mają, choć mam nadzieje, że w niedługim czasie się poprawią.
pozdrawiam, Anita
Nitko, będę w najblizszych tygodniach w sklepie ogrodniczym na Zemborzyckiej, myślę że za 2, góra 3 tygodnie. Jak nie uda Ci się dostać u siebie, to daj znać, mogę Ci kupić te nasiona i wysłać.
-
ida74
- ---
- Od: 10 kwie 2008, o 17:03
Nitka będę robiła zakupy nasienne gdzieś za miesiąc ,jarmuż Ci podeślę ,jak go dorwę 
- NITKA
- 1000p

- Od: 29 sie 2010, o 11:30
Dziewczyny jesteście kochane
Chęć pomocy zgłosiła też na pw caterina, Dzięki Wam bardzo.
Zrobimy tak, że poczekam jeszcze ze dwa tygodnie, zobaczę czy uzupełnią braki w sklepach, których się zaopatruje, jeśli nie, to wtedy chętnie skorzystam z pomocy. 
pozdrawiam, Anita
Witam
Proszę o info na temat następujących warzyw.Chodzi mi o smak,poddatność na choroby,jak o nie dbać itp.
1.Ogórek biały EPHRAIM HALL
2.Ogórek biały KAISER ALEXANDER
3.Musztardowiec
3.Mizuna
4.Fasolnik chinski
dziękuję
Proszę o info na temat następujących warzyw.Chodzi mi o smak,poddatność na choroby,jak o nie dbać itp.
1.Ogórek biały EPHRAIM HALL
2.Ogórek biały KAISER ALEXANDER
3.Musztardowiec
3.Mizuna
4.Fasolnik chinski
dziękuję
pozdrawiam, Justyna
,,Na H to może być Meksyk, może być Texas!... A na H! Zaraz moment, to będzie w Południowej... tych różnych krajów dużo na H... to może Ohio!,, Alternatywy 4
,,Na H to może być Meksyk, może być Texas!... A na H! Zaraz moment, to będzie w Południowej... tych różnych krajów dużo na H... to może Ohio!,, Alternatywy 4
-
ida74
- ---
- Od: 10 kwie 2008, o 17:03
Wszystkie odpowiedzi na swoje pytania znajdziesz tu na forum.Wystarczy nazwę wpisać w wyszukiwarce forumkowej.
-
pomidormen
- 1000p

- Od: 26 sty 2010, o 11:08
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Nowości warzywne i owocowe
Pytanie do uprawiających mizunę.
Czy mizuna siana na wiosnę wykształci nasiona?
Czy mizuna siana na wiosnę wykształci nasiona?
Dziękuję Ci bardzo rzeczywiście jest bardzo dużo opinii szczególnie na temat białych ogórków.ida74 pisze:Wszystkie odpowiedzi na swoje pytania znajdziesz tu na forum.Wystarczy nazwę wpisać w wyszukiwarce forumkowej.
pozdrawiam, Justyna
Jak siałam mizunę wczesną wiosną, to ładne miała liście. Jak posiałam nieco później, bo w końcu kwietnia i było ciepło, to zakwitła. Pewnie więc wiosną może zawiązać nasiona.
- xipe
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 19 sie 2007, o 11:51
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Aniu z tego wynikałoby, że mizuna jest rośliną dnia długiego.
Witam
A czy hodowaliście Musztardowca?Podobny smak do Mizuny?
A czy hodowaliście Musztardowca?Podobny smak do Mizuny?
pozdrawiam, Justyna
- Krystyna551
- 200p

- Od: 6 lip 2011, o 10:54
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
W ubiegłym roku wysiałam żółtą poziomkę. Z całej paczki wzeszło mi 20 krzaczków. Z tego trzy podarowałam dobrym koleżankom. Jestem z nich zadowolona. Owocowały w tym samym roku, tak jak napisano na opakowaniu. Owoce duże jak na poziomki, kremowe, aromatyczne i bardzo słodkie. A co mnie zaskoczyło...? nie chciały ich jeść małe dzieci, wolały te czerwone. Na opakowaniu pisze, że kolor chroni przed ptakami, a tu widać, że przed dziecmi sąsiadow też 
pozdrawiam:)
Krystyna
Krystyna
- Maraga
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 5 lut 2011, o 13:05
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
A ja dopiero w tym roku kupiłam sobie mizunę,stewię,rutę,czosnek niedżwiedzi,trawę cytrynową.Zaczynam szukać sposobu uprawy tych nowości.
Póki jeszcze czas na sianie pomidorków!
Pozdrawiam Maria.
Póki jeszcze czas na sianie pomidorków!
Pozdrawiam Maria.
Re: Ciekawostki
Witam .Proszę napisz gdzie nabywać nasionka.. Bardzo lubię wszelkie nowości . Ale niestety w moim miejscu zamieszkania ich niema. Pozdrawiam