Ogród (z) PESTKI@
- asia-6003
- 200p
- Od: 10 maja 2009, o 10:56
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogród (z) PESTKI@
Oj jaka szkoda magnolii i całej reszty. Mam dostać kilka dębów ale takich leśnych- mogę się podzielić.
- TerDob
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 13 sty 2008, o 17:06
Pestko bardzo mi przykro i współczuję Ci a szczególnie tej pięknej magnolii - była taka cudna .Znam ten ból bo ja też poniosłam straty.Pozdrawiam serdecznie i zapraszam do siebie 

Przepięknie kwitła magnolia, mam nadzieję, że drzewo przeżyje, mimo zmrożonych liści. I za rok, będzie znów radować oczy. A tulipany - brak słów jakie piękne.
- Andzia1
- Od: 15 maja 2009, o 07:56
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
A gdzie Ty się podziewasz koleżanko
Gdzie są jakieś meldunki z ogrodu? Nawet ja leń patentowy jakieś zdjęcia wstawiam czasem.... oj...Aldonko... chyba do raportu pójdziesz

Pozdrawiam serdecznie i zapraszam, Anna
regulamin Andziu
regulamin Andziu
- Gosia123A
- Od: 28 maja 2011, o 19:37
Witam Pestko
;:25 Myślę,że przy takiej ilości roślin,to i tak masz się z czego cieszyć.Masz niewyobrażalnie piękne rośliny.Pozdrawiam i zapraszam do mnie. Małgosia 

-
- 50p
- Od: 30 wrz 2011, o 21:58
Witam ! Oglądałam Pani ogród .Jest wspaniały .
Ja mam swój pierwszy rok. Ale jest to raczej ogródek warzywny z wydzielonym miejscem na kwiaty.
Mam pytanie ?
Posadziłam sporo kwiatów kwitnących na wiosnę.
Czym można najlepiej okryć je na zimę .Zaznaczam , że w tym miejscu jest raczej piasek.
Co by poprawiło jej stan .
Ja mam swój pierwszy rok. Ale jest to raczej ogródek warzywny z wydzielonym miejscem na kwiaty.
Mam pytanie ?
Posadziłam sporo kwiatów kwitnących na wiosnę.
Czym można najlepiej okryć je na zimę .Zaznaczam , że w tym miejscu jest raczej piasek.
Co by poprawiło jej stan .
Pozdrawiam / Michasia46
Witajcie kochani .Przepraszam za ,,niebyt,,w moim wątku ,ale praca za granicą i ogarnięcie wszystkiego przed wyjazdem i po strasznie dużo czasu zajmuje.Obiecuje ,że nadrobię zaległości fototematyczne w mrożne zimowe dni
Do Michasi46.Michasiu ja osobiście nie okrywam niczym kwiatów wiosennych(cebulowych),ale możesz okryć korą lub gałązkami sosnowymi lub świerkowymi jeśli boisz się przymrozków.Co do polepszenia ziemi,to ja stosuje metodę sadzenia cebulek w ziemi kupionej z biedronki,tzn wykopuje dołek dość spory ,wsypuje dobrą ziemie z worka i w tym wsadzam cebule.Nie wiem czy to pomoże poprawić jakość ziemi ,ale na pierwsze starty nowych nasadzeń na pewno.Dobrze jest słabą ziemie zasilać nawozami do kwiatów cebulowych,a potem rozrobioną wodą z moczonego kompostu.

Do Michasi46.Michasiu ja osobiście nie okrywam niczym kwiatów wiosennych(cebulowych),ale możesz okryć korą lub gałązkami sosnowymi lub świerkowymi jeśli boisz się przymrozków.Co do polepszenia ziemi,to ja stosuje metodę sadzenia cebulek w ziemi kupionej z biedronki,tzn wykopuje dołek dość spory ,wsypuje dobrą ziemie z worka i w tym wsadzam cebule.Nie wiem czy to pomoże poprawić jakość ziemi ,ale na pierwsze starty nowych nasadzeń na pewno.Dobrze jest słabą ziemie zasilać nawozami do kwiatów cebulowych,a potem rozrobioną wodą z moczonego kompostu.
-
- 50p
- Od: 30 wrz 2011, o 21:58
Dzię
ki na wskazówki.Będa na pewno praktykowane w moich pierwszych krokach "ogrodniczki".

Pozdrawiam / Michasia46
- Andzia1
- Od: 15 maja 2009, o 07:56
Aldonka, ale Ty już daaawno temu wróciłaś z tej obczyzny... i co??
Gdzie relacja z ogrodu Twojego??
Gdzie relacja z ogrodu Twojego??
Pozdrawiam serdecznie i zapraszam, Anna
regulamin Andziu
regulamin Andziu
-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 14 sty 2009, o 18:33
Właśnie,nie zwalaj na brak czasu,czekamy już wystarczjąco długo. 

- Tosia1
- Od: 13 mar 2010, o 16:48

Co zasiejesz, to zbierzesz
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
- sangwinaria
- Od: 9 lip 2011, o 14:05
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
byłam już tu po cichu , czekam na jesienne fotki 

-
- 1000p
- Od: 27 lis 2011, o 22:54
Aldonko jako jedna z pierwszych mnie witałas na forum a ja niewdzięcznica nie zostawiłampo sobie śladu u ciebie,wpisuje się,zeby moc to nadrobić;)