Rosły obok pomidorów , ale między nimi było jakieś 40cm przerwy , na jednej grządce miałam za to zwykłą słodką i jeden krzaczek peperoni
Papryka do gruntu. Część 2
- SandraABC
- 1000p

- Od: 28 kwie 2011, o 23:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Papryka do gruntu. Część 2
Pośpiech dlatego,że w tamtym roku wysiewałam w pierwszej połowie lutego i sadzonki nie zdążyły wyrosnąć tak jak chciałam ... były małe i wątłe, nie nadgoniły już później w gruncie - 2 krzaki nie zdążyły zaowocować , na innych owoce nie zdążyły dojrzeć ... a na krzakach wisiały prawie do połowy września
Rosły obok pomidorów , ale między nimi było jakieś 40cm przerwy , na jednej grządce miałam za to zwykłą słodką i jeden krzaczek peperoni
-
Pelasia
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 23 wrz 2010, o 14:43
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Ja w tym roku będę ją uprawaić. A ze słodkich polecała mi starszy Pan Ogrodnik paprykę Robertę ,mówił ,że dobrze plonuje w grunckie ,
Asia
- SandraABC
- 1000p

No właśnie przed chwilą o Rokicie czytałam
także chyba się zdecyduje - bo chciałabym coś wypośrodkowanego między zwykłą słodką , a Cyklonem ,który jest piekielnie ostry a dobrze się w tamtym roku spisał
Myślałam jeszcze o Fioletowej Odzie, Nokturnie albo o papryce Czekoladowej ? Ma ktoś może doświadczenie z którąś z tych odmian? kolorek mnie kusi ...a nie wiem czy do gruntu się nada.
Myślałam jeszcze o Fioletowej Odzie, Nokturnie albo o papryce Czekoladowej ? Ma ktoś może doświadczenie z którąś z tych odmian? kolorek mnie kusi ...a nie wiem czy do gruntu się nada.
-
Kasencja
Doświadczenia może nie mam...ale Rokitę i fioletową i granatową kupiłam
. Do odważnych świat należy ( albo dla kombinatorów
).
- SandraABC
- 1000p

Kasencja a widziałaś tą 'czekoladową'? Tak przynajmniej ją na all...o nazywają - kolor brązowo - czarny , słodka
Ciekawa jestem co to za wynalazek:)
-
Kasencja
Widziałam i miałam ( mam ? ) ochotę ją kupić... ale mam za dużo różnych odmian...no ale jeszcze nic straconego
.
Ciągle oglądam ich ofertę, ciągle mają coś nowego. Czasu odrobinę jeszcze jest...
. Kusi, oj kusi mnie...
. Ciągłe niezdecydowanie
.
Ciągle oglądam ich ofertę, ciągle mają coś nowego. Czasu odrobinę jeszcze jest...
- esony1

- Od: 27 lis 2010, o 20:09
"Nokturn" odradzam, owoce pięknie wybarwione ale sam owoc taki cieniutki "papierowy" przy "Robercie" / "Robertinie" baardzo blado wypada, tylko w sałatkach było kolorowo ... 
pozdrawiam
Edyta
Edyta
- SandraABC
- 1000p

Oo Esony dobrze wiedzieć , dzięki ! ja w sumie te kolorowe to tylko dla samego koloru chcę posadzić,żeby lepiej w słoikach na zimę wyglądało
Osobiście papryki jeść nie mogę więc chociaż kolorystyką się cieszę
Osobiście papryki jeść nie mogę więc chociaż kolorystyką się cieszę
-
robolk
- 0p - Nowonarodzony

- Od: 2 wrz 2011, o 17:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witam
Czy możecie mi polecić odmianę papryki o małych słodkich owocach (do przetworów). Bardzo smakują mi paryczki nadziewane serkami w oleju.
Pozdrawiam Robert
Czy możecie mi polecić odmianę papryki o małych słodkich owocach (do przetworów). Bardzo smakują mi paryczki nadziewane serkami w oleju.
Pozdrawiam Robert
- SandraABC
- 1000p

Jadłam takie papryczki z serkiem domowej roboty , robione z papryki Cyklon i zwykłego peperonii
ta z Cyklonu dla miłośników ostrych potraw jak najbardziej 
-
pomidormen
- 1000p

- Od: 26 sty 2010, o 11:08
Do nadziewania polecam półostrą paprykę typu cherry, okrągła o średnicy 3cm, grubość miąższu ok. 4 - 5 mm. Idealna do marynowania w całości z zielomym ogonkiem ( wtedy jest ostra) lub wydrylowana do późniejszego napełnienia serem feta lub czosnkowym almette. Niestety nie mam doświadczenia z uprawą w gruncie bo do tej pory sadziłem tylko w tunelu. Nasionkami podzieliłem się ze znajomymi, dopytam czy ktoś z nich próbował w gruncie i przekażę.
A ja mam pytanie czy papryka hodowana w doniczce, będzie równie dobrze owocowała? I jak duże musiały by być te donice?
- justyna_gl

- Od: 10 lut 2011, o 09:38
Dzięki Justyna, super papryki. Doniczki widzę wcale nie muszą być jakieś wielkie. A czym zasilałaś je, bo pewno o to trzeba zadbać intensywniej jak rosną w pojemnikach.
- patasko

- Od: 26 maja 2011, o 23:48
Jaka odmiana najbardziej nadawałaby się do uprawy w donicy?