Mój ci On...

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Miriam
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lip 2011, o 12:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Mój ci On...

Post »

Halinko,prosty i pomocny :D
Każdy człowiek potrzebuje stale nawet pewnej ilości trosk,cierpień lub biedy,tak jak okręt potrzebuje balastu,by płynąć prosto i równo.(Arthur Schopenhauer) Pozdrawiam Mirka
Mój ci On, Mój ci On cz.2,
Mój ci on cz. 3
Miriam
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

No i Tu mnie masz Dyshio :oops: Tę taśmę dostałam od syna,który jest przedstawicielem handlowym.Po jednej sztuce nie sprzedają i syn uśmiechnął się (tak,jak tylko on potrafi) do jednej sprzedawczyni :oops: Na tej jednej rurce tych naklejek jest tysiące,albo nawet...tuziny :wink: I wystarcz mi na nie jeden rok! A w donicach rosną(nieznaczone wtedy jeszcze,ale już poznaję :) ) krokusy,tulipany i żonkile w jednej(kompozycja) i w trzeciej zapomniałam nazwy;takie gwiazdeczki skupione na jednej łodyżce,białe.
Każdy człowiek potrzebuje stale nawet pewnej ilości trosk,cierpień lub biedy,tak jak okręt potrzebuje balastu,by płynąć prosto i równo.(Arthur Schopenhauer) Pozdrawiam Mirka
Mój ci on cz. 3
Awatar użytkownika
Dyshia
1000p
1000p
Od: 17 lut 2010, o 12:19

Post »

Tak też przypuszczałam, że w markecie na półce taki użyteczny gadżet nie leży. :x No trudno, zawsze jeszcze pozostaje zwykła karteczka + taśma klejąca. :wink: Jak Ci kompozycja wyrośnie, to na pewno bedzie przepieknie. Mnie w październiku poniosła wyobraźnia i zrobiłam piętrowe nasadzenia różnych cebul, ale w ogrodzie oczywiście. Zobaczymy, zobaczymy... ;:224
Awatar użytkownika
goferek
500p
500p
Od: 7 lis 2009, o 15:48
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Post »

Takie cenówki można kupić w sklepach papierniczych, w sklepach z opakowaniami papierowymi :)
Awatar użytkownika
Pauli
200p
200p
Od: 4 lut 2008, o 19:29
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Pauli pisze: PS. Podziwiałam oczko a właściwie staw i już widziałam jakby by tam zrobić taki długi strumień wzdłuż ogrodu, który by wpadał do tego oczka tworząc obieg zamknięty. A co jakiś kawałek w strumieniu byłaby półka tworząca kaskadę pięknie szumiąc ;:224
Hmmm mówisz, że 150 m i droga asfaltowa i 2 łąki... no to fakt trochę mnie poniosło... :;230

Ale jakby się uprzeć ... ;:224

Ślicznie Ci cebulkowe wychodzą! Mi nigdy nie udało się ich tak podpędzić :cry:
Pozdrawiam Paulina
Mój ogród
Awatar użytkownika
damapi
500p
500p
Od: 15 gru 2008, o 09:13

Post »

Ech Mira -no i znowu mnie kusisz :twisted: na następną wiosnę też będę pędzić - oczywiście mówię o cebulowych, bez żadnych podtekstów :;230
Miriam
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Niby zimno, ale na forum miło i pogodnie :D Dyshio,kompozycja w ogrodzie uda się na pewno i niejeden wzrok tam ściągnie.Na pewno nie przeoczę,no bo przecież pokażesz?
Goferku,witam Cie serdecznie :wit Ja nie wątpię,że da się znależć takie naklejki,tylko podobno nie sprzedadzą jednego krążka a cały rulon :shock: Mam nadzieję przeżyć jeszcze nie jeden sezon,ale czy zdołałabym wykorzystać wszystkie :roll: :roll: :roll:
Paulinko,przecież teraz, w dobie wiaduktów, to na prawdę pomysł do zrealizowania ;:25 ;:25 ;:25
Danusiu,tu tylko o bezpiecznym pędzeniu :wink: A z tym sadzeniem to było trochę bez planu.Kupiłam 10 przecenionych krokusów i zastanawiałam się,czy wszystkie przeżyją.W ogrodzie nie poznałabym które to i stąd pomysł z doniczką.A resztę to wykopałam przypadkowo sadząc coś innego no i poszły do doniczek :) W tym roku zdjęciami udokumentuję ogród,żeby nie było przypadkowych eksmisji :?
Mój ci on cz. 3
Awatar użytkownika
Dyshia
1000p
1000p
Od: 17 lut 2010, o 12:19

Post »

Oczywiście, że pokażę. :D Jeśli będzie co pokazywać, ale coś wyrośnie na pewno. Nie trzymałam się ściśle zaleceń dotyczących przechowywania cebul latem, ale przy sadzeniu wygladały raczej na zdrowe. Poza tym jeszcze kilka dni temu zastanawiałam się, czy jak zima nadal będzie taka łagodna, to czy cebulki zakwitną, bo niby muszą się troszkę zmrozić. ;:24 Ale już obawy minęły. Przymrozek ma i swoje dobre strony. :wink:
Awatar użytkownika
goferek
500p
500p
Kontakt:

Post »

Może mówisz o takich malutkich cenóweczkach do metkownicy? One kosztuja kilka złotych i sa sprzedawane po jednej rolce- przynajmniej u mnie. A takie większe cenówki są sprzedawane w paczkach po 50-100szt. ;:138 Przydają sie na ogrodzie i np na słoiki z konfiturami lub do mrożenie mięsa bo ja często nie wiem co zamrozilam :)
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Pierwiosnki wysadziłam do gruntu pod koniec czerwca. Rosły w doniczkach, po których z upodobaniem biegały koty :D Dziś byłam w swoim ogrodniczym-nasiona będą w lutym :evil:
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Miriam
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Lubię wszystkie pory roku,każda potrzebna i coś wnosi ;:108 No mróz na przykład,jakże potrzebny :!: Dzięki,Goferku za oświecenie,ja myślałam,że tylko hurtem :roll:
Mój ci on cz. 3
Awatar użytkownika
goferek
500p
500p
Kontakt:

Post »

Nie ma za co :) Przynajmniej w takich sprawach mogę się przydać bo w ogrodniczych kwestiach to na razie wypowiadać mi się nie mogę :heja
Miriam
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

A ja u Ciebie Agatko byłam przed godziną :D Wracam tam,bo niewiele zobaczyłam(musiałam opuścić miejsce przy komputerze :( )
Mój ci on cz. 3
Miriam
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Gdy kilka lat wcześniej wchodziłam do ogrodu zimową porą patrzyłam na białe pole.Mój ogród spał,ale tak zupełnie nie chciałam tracić z nim kontaktu.Nie chciałam o nim zapominać i czułam potrzebę zadbania o krzewy zimozielone.Już w kolejne zimy,wychodząc do ogrodu widziałam punkty,na których mogłam zawiesić oko.To już było coś.W niezaśnieżonych miejscach soczystą plamę stanowił bluszcz zimozielony,pomyślałam,że wart jest,aby jeszcze bardziej go wyeksponować.I to był moment,żeby zacząć być jeszcze milszą dla męża :wink: no bo przecież,kto,jak nie on,ma mi pomóc w tej metamorfozie ogrodu :roll: Tak bogaci nie jesteśmy,żeby po prostu zamówić u stolarza... Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Mój ci on cz. 3
Awatar użytkownika
hala67
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 paź 2011, o 22:12
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Wyrazy uznania dla Twojego męża za wybudowanie pięknych pergoli oraz dla Ciebie za świetny pomysł.
Pozdrawiam Hala
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”