Moj maly ogrodek

Zdjęcia naszych ogrodów.
Awatar użytkownika
AgaNet
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 sie 2010, o 11:00
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Moj maly ogrodek

Post »

Dorotko :wit
jak tam pogoda u Was ? U mnie około 14 stopni ale słonko przgrzewa az miło !
Awatar użytkownika
grazynarosa22
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2009, o 12:18
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witaj Dorotka.....masz fajny ogródek a w cudownym miejscu mieszkasz.....nie byłam ale Walia ,Szkocja zawsze bardzo mi się podobała a u Ciebie krajobrazy chyba podobne...co?
Moja córka w UK od niedawna....ale po drugiej stronie ....na wschodzie i troszkę niżej :uszy
Pozdrowionka...Grażyna
Moje wątki. aktualny
Moje rękodzieło
Awatar użytkownika
doromichu
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 mar 2011, o 18:41
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Grazyna Rosa dziekuje ,ale najpiekniej jest w Szkocji i w Walii Anglia nie jest tak piekna-zobacz moje wycieczki jeśli masz ochote
Wandziu dzisiejsze zdjecia ;:196
to sa pozostalosci,po 1-surfinia reszta to fuksje,pelargonie,ktore juz nie mialam gdzie przechowac,moze samo sie przechowa :lol:
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
a to zeby nie bylo,ze nic sie nie dzieje i nie rosnie-u mnie rosnie-pokrzywa :;230 :;230
Obrazek
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

Dorotko, i właśnie, że dużo się dzieje. Trochę pobojowisko jest, faktycznie. Ale na przykład sadzoneczki pelargonii wyglądają świetnie i ja bym je wzięła do domu nawet teraz, to jeszcze z pewnością będziesz mieć z nich piękne kwiaty. Moje szczepki niestety wszystkie padły, nie wiadomo dlaczego.
Powojniczki nic sobie z imy nie robią. To samo u mnie. Ale ja ich nie ruszam, nie tnę ani nic, bo mogłoby to zaszkodzić.
A w tym wiszącym koszyczku co jest?
Pokrzywa w sam raz na sałatkę lub na przykład do sosu albo twarożku. Nigdy nie dodawałam, ale podobno zdrowa :)
W ogrodzie zawsze mnóstwo zmian do się dostrzec :D
Awatar użytkownika
doromichu
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wandziu w wiszacym koszyczku jest fuksja,za salatke pokrzywkowa podziekuje,wyrwe je jutro,jak bedzie pogoda
ale juz sobie sprawdzam,co tam ciekawego w sklepach i na ebay juz kilka nasionek pokupowalam,braw jeszcze weny ,bo tez wiecej pracuje ,pogoda u nas troszke przygnebiajaca-deszcze wiatry ponuro,chociaz wczoraj i dzis bylo lepiej sloneecznie i cieplo ;:196 a jak tam u Ciebie?cos sie dzieje ciekawego?
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

Dorotko, u mnie ze spraw ciekawych to chyba to, że założylam nowy wątek ogrodowy i wspominam w nim wiosnę. To już piąta część. jeśli masz chwilkę, zapraszam.
W sklepach już pojawiły się nasiona, więc trochę kupilam, choć obiecywałam sobie, że z jednorocznymi koniec. Ale ponieważ jesienią kupiłam sporo róż, a nie chcę mieć rabaty wyłącznie różanej, to wysieję jakąś drobnicę, żeby to wszystko ładnie podsadzić. Szukam nasion białego niecierpka, lecz, iestety, nie znalazłam. Kupiłam lobelię, białe cynie i biały groszek pachnący. W planach mam jeszcze heliotrop.
A poza tym czekam niecierpliwie na wiosnę, bo już mnie rączki swędzą do grzebania w ziemi. :wit
Awatar użytkownika
doromichu
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wandziu ja tez juz kupuje ,ale zdradze Ci,ze mysle o zalozeniu rabaty z kwasnymi-rododendrony,azalie z przodu domu-tam przynajmniej suka i dziecko nie dorwa sie ;:224 ,no i kilka roz i powojnikow,tylko czekam,kiedy sie pojawia w sklepach
Awatar użytkownika
nursem71
100p
100p
Od: 29 gru 2011, o 13:19
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Post »

Twój ogródek jest piękny. Bardzo mi się podobają zdjęcia. Mój też ma podobne rozmiary. Pozdrowienia z Bedfordshire :wit
Awatar użytkownika
kociara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 mar 2011, o 21:37

Post »

Dorotko, pięknie masz w ogródku. To pięcioklapowe, wijąco-pnące to passiflora, czy co takiego
o ziemno zielonych listkach - piękne.
A jeśli zostanie Ci trochę pokrzywy po salatce to polecam zużyć na nawóz do kwiatów - podobno
bardzo dobry i świetnie roślinom robi.
Awatar użytkownika
doromichu
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Nursem 71 bardzo dziekuje. ;:196 .ciesze sie ze kolejna :wyspiara; mnie odwiedzila
Krysiu dziekuje za salatke pokrzywowa rowniez :;230 to jest pasiflora -tutaj nie zawsze wymarza ;:196
beatann
500p
500p
Od: 18 wrz 2010, o 09:32
Kontakt:

Post »

Na razie wpisuję dla zaznaczenia bo dzisiaj już nie dam rady przeczytać. Ale wstąp podoba mi się bardzo. :wit
Awatar użytkownika
kociara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 mar 2011, o 21:37

Post »

Wiem, Dorotko, że gnój pokrzywowy śmierdzi ale podobno bardzo dodaje życia roślinom.
A passiflora jest w świetnej kondycji, teraz tylko ciepełka jej potrzeba i śmignie w niebo........ ;:63
Awatar użytkownika
Jatra
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 sie 2011, o 22:01
Kontakt:

Post »

:wit

Dorotko posłuchaj Krysi ,pokrzywa to naturalne witaminy dla roślin .Podobno rególarnie podlewane nią rośliny nie maja robaków i mszyc.

Pita pokrzywa przez człowieka idealnie wpływa na serce ,dodaje energii .Wszyscy co maja niedobory żelaza powinni ją spożywać .
dosia
1000p
1000p
Od: 1 lut 2009, o 16:10

Post »

:wit Witaj Dorotko z przyjemością obejrzałam mały ogródek wielkiej ogrodniczki z dużą ilością roślin ;:138
Pozdrawiam Anula
pod naszym niebem
Awatar użytkownika
doromichu
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Anula bardzo dziekuje ;:196 moj ogrudek jest niewielki,i ma duzo uzytkownikow,(pies,dziecko-czytaj szkodnik)ale staram sie
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”