Moja działka - ... a mnie jest szkoda lata - Irena37 cz. 4
- JAKUCH
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 19 paź 2008, o 21:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Moja działka - ... a mnie jest szkoda lata - Irena37 cz. 4
IRENKO u mnie dosyć dużo spadło sniegu więc roślinki mają już jakąś tam pierzynkę . Dzisiaj ma być -7 a ile będzie to sie okaże
Zeniu i Jadziu
zazdroszczę wam tej grubej pierzynki śniegu, tak po znajomości przyślijcie trochę do mnie.
U mnie pada śnieg z deszczem i jest + 2C, zanosi się że znowu będzie kilka dni cieplejszych. 
- jacekbielsko

- Od: 15 maja 2011, o 21:53
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Irenko u mnie śniegu już dużo, więc bierz ile chcesz 
-
ibizaa
- 1000p

- Od: 9 lut 2011, o 13:10
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
ja to muszę się jeszcze teraz na bierząco uczyć co robić by coś nie zmarzło itp. bo tej wiedzy jeszcze nie mam... czytam o jakis kopczykach, owijaniem roślin różnymi materiałami i jestem zielona
ale poki co jakies kopczykowanie czy owijanie mnie sie nie tyczy bo nie mam nic takiego co bym mogła zastosować. Noo tylko martwilam sie poki co o cebulowe bo krokusy to mi chyba juz wszystkie powyłaziły
A śniegu ode mnie też możesz sobie wziąść bo jest nadmiar, ale pamiętaj że jak będziesz go ładowała to pierw zbieraj z ulicy i chodników
A śniegu ode mnie też możesz sobie wziąść bo jest nadmiar, ale pamiętaj że jak będziesz go ładowała to pierw zbieraj z ulicy i chodników
Witajcie Jacku i Elizo
, zamówiłam śnieg puszysty biały a tu co dostałam mokrą papkę nasączoną deszczem, będę reklamować.
.
Wspominasz Elizo, że jeszcze nie wiesz jak rośliny zabezpieczyć na zimę, myślę, że w tym roku zapoznasz się z różnymi problemami, nie jest tak źle jak się wydaje. Zwykle kopczykujemy róże, obsypujemy gałązki ziemią u podnóża krzaczka, w ten sposób chronimy przed mrozami i jeśli górna część krzaczka zmarznie to wiosną ścinamy je, w kopczyku róża wypuści nowe pędy. Następny przykład też z różą ale pienną, jej gałązki nie mogą zmarznąć więc owijamy je włókniną (są różne grubości) i związujemy sznurkiem żeby wiatr nie zerwał. Piszesz, że masz kwiaty same cebulowe, wydaje mi się, że w tym roku zagoszczą w twoim ogrodzie również piękne krzewy.
Coś dla podniebienia

Wspominasz Elizo, że jeszcze nie wiesz jak rośliny zabezpieczyć na zimę, myślę, że w tym roku zapoznasz się z różnymi problemami, nie jest tak źle jak się wydaje. Zwykle kopczykujemy róże, obsypujemy gałązki ziemią u podnóża krzaczka, w ten sposób chronimy przed mrozami i jeśli górna część krzaczka zmarznie to wiosną ścinamy je, w kopczyku róża wypuści nowe pędy. Następny przykład też z różą ale pienną, jej gałązki nie mogą zmarznąć więc owijamy je włókniną (są różne grubości) i związujemy sznurkiem żeby wiatr nie zerwał. Piszesz, że masz kwiaty same cebulowe, wydaje mi się, że w tym roku zagoszczą w twoim ogrodzie również piękne krzewy.
Coś dla podniebienia

- Piotr=)

- Od: 24 maja 2008, o 17:38
Ładnie tak u ciebie. A te jagudki mniam (zapraszam do siebie) 
Spis tematów
Róbmy w życiu to co nas cieszy ;)
Róbmy w życiu to co nas cieszy ;)
- kasik 69

- Od: 10 maja 2010, o 15:04
Moje ciemierniki jeszcze w pąkach,a ranników nie widać.
Ale super czereśnie,zjadłoby się
No i parzydło wielkie,moje coś nie bardzo chce rosnąć.
Ale super czereśnie,zjadłoby się
No i parzydło wielkie,moje coś nie bardzo chce rosnąć.
- RomciaW

- Od: 12 gru 2008, o 20:58
Ale cudne czeresienki
I kwiaty ranników niesamowite
Dosypało Ci troszkę pierzynki na rośliny
U mnie dzisiaj dosypało 
- ewamaj66

- Od: 19 lut 2011, o 16:55
Takie pyszne obrazki, a u mnie wczoraj było -16, dzisiaj pewnie też będzie trochę. Pragnę wiosny.
- JAKUCH

- Od: 19 paź 2008, o 21:39
Po obejrzeniu pysznych czereśni musiałam sobie kupić truskawki . Nie były drogie tylko takie twardawe ,ale gdzie im tam do ogródkowych smakołyków . Dobrze ,że u nas nie ma takich minusów . W telewizji podawali ,że mieliśmy -2 w nocy . Teraz znów kapie z dachów
Piotrze miło mi powitać nowego gościa, za pochwały dziękuję
, o tej porze roku widok takich owoców na pewno wywołuje smakowite wrażenie.
Gosiu gdy zamieszczałam fotki to też ślinkę łykałam tym bardziej, że wiem jak smakują.
Kasiu mieszkamy w tym samym regionie więc aura prawie taka sama, ciemiernik powinien zacząć kwitnąć, chyba, że jest to inna odmiana a ranniki lada dzień również u ciebie pokażą się. Parzydło, które mam zawsze jest takie wysokie, ma około 1,60 m a czereśne jakie ładne takie dobre.
Romciu
ranniki pospieszyły się z kwitnieniem, jest dość ciepło to rosną. Ze śniegiem jest nieciekawie, nie dość, że mało spadło to jeszcze deszcz rozpuszcza i robi się chlapa i błoto, dobrze, że u ciebie popadało i zrobiła się pierzynka.
Ewuniu trudno mi uwierzyć, że u ciebie był taki duży mróz, czy dobrze zabezpieczyłaś swoje roślinki? Też czekam na wiosnę
, nie lubię zimy.
Jadziu rzeczywiście czereśnie są pyszne, truskawki też u nas są ale tak jak piszesz twardawe i bezsmakowe. Pogodę i temperaturę mamy prawie taką samą.
Gosiu gdy zamieszczałam fotki to też ślinkę łykałam tym bardziej, że wiem jak smakują.
Kasiu mieszkamy w tym samym regionie więc aura prawie taka sama, ciemiernik powinien zacząć kwitnąć, chyba, że jest to inna odmiana a ranniki lada dzień również u ciebie pokażą się. Parzydło, które mam zawsze jest takie wysokie, ma około 1,60 m a czereśne jakie ładne takie dobre.
Romciu
Ewuniu trudno mi uwierzyć, że u ciebie był taki duży mróz, czy dobrze zabezpieczyłaś swoje roślinki? Też czekam na wiosnę
Jadziu rzeczywiście czereśnie są pyszne, truskawki też u nas są ale tak jak piszesz twardawe i bezsmakowe. Pogodę i temperaturę mamy prawie taką samą.
- jacekbielsko

- Od: 15 maja 2011, o 21:53
Irenko, ale narobiłaś tymi czereśniami
ślinka cieknie :P
- ZosiaM

- Od: 25 kwie 2007, o 14:46
Witaj Irenko przyszłam podziękować za życzenia i wiesz czereśnie były pyszne wszystkich nie zjadłam więc wpadnę
znowu
Pozdrawiam i zapraszam do siebie
Moje pierwsze kroki w ogrodzie
Moje podróże,zdjęcia z ciekawych miejsc
Moje pierwsze kroki w ogrodzie
Moje podróże,zdjęcia z ciekawych miejsc
- HalinaK

- Od: 12 paź 2008, o 11:27
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Irenko