Ogród za borem cz. 2

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Danio
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lis 2006, o 18:44
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: ogród za borem cz. 2

Post »

Tereniu ja też marzę o wiośnie, ale póki co mamy piękną bajkową zimę

Elu na razie zajmuję się częścią północno - zachodnią i szukam roślin niezbyt wymagających pod względem nasłonecznienia; hosty i żurawki wydają mi się odpowiednie.
Zmieniam miejsce, ale rodzaj pracy pozostaje ten sam. Będę teraz pracować na wsi. Trochę się tego boję i nie wiem czy dobrze zrobiłam, ale czas pokaże

Jolu wykorzystam Twoje przepisy. Pigwowce mam z nasion własnoręcznie posianych, ale jeszcze nie kwitły, może tej wiosny? Też bardzo je lubię, bo są ozdobne przez cały rok

Latam jak szalona po sklepach internetowych. Jest tyle pięknych roślin, że nie mogę przejść obok nich obojętnie. Ciekawa jestem, gdzie ja to wszystko posadzę? A tak sobie obiecywałam, że najpierw starannie, powoli przygotuję rabaty, założę trawnik, poprowadzę ścieżki itd. a teraz widzę, że będę szybciutko szukać miejsca pod nowe nasadzenia ;:223 Wielka jest siła nałogu.

Kilka różyczek na poprawę nastroju: New Dawn, Pink Peace? i Graham Thomas

Obrazek Obrazek Obrazek
Żyjesz tylko raz, ale jeśli żyjesz dobrze, to wystarczy /Joe E. Lewis/
Ogród za borem
Ogród za borem cz. 2
jola z izer
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 9 paź 2010, o 15:40
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Oooo moja New Dawn ... właśnie jesienią kupiłam , specjalnie dla niej pergolę zrobiłam - z drugiej strony posadziłam Rosarium Uetersen ... wiem, że na oszałamiający efekt :;230 trzeba będzie poczekać ze dwa lata, ale czekanie na takie przyjemności też jest przyjemnością :lol:
Awatar użytkownika
Piotr=)
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 maja 2008, o 17:38

Post »

Ciekawie tu u ciebie ładne masz roślinki (zapraszam do siebie)
Spis tematów
Róbmy w życiu to co nas cieszy ;)
Awatar użytkownika
Danio
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jolu nas ogrodników cieszy każdy pączek, każdy kwiat. Widać to na naszych zdjęciach, czasami bardzo, bardzo makro :D Ja też mam Rosarium przy kapliczce, ale jeszcze nie kwitła.

Piotrze witaj, byłam u Ciebie. Masz piękny ogród.

Abraham Derby

Obrazek
Ogród za borem
Ogród za borem cz. 2
Awatar użytkownika
kamcia
500p
500p
Od: 2 wrz 2011, o 21:06

Post »

:wit
pozwoliłam sobie pospacerować po Twoim ogródku, bardzo ładne różyczki i ozdoby świąteczne pierwsza klasa, chyba ściągnę pomysł na przyszłe święta ;:196
Początki małego ogródka
Pozdrawiam Kamilla
Awatar użytkownika
Miiriam
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 maja 2007, o 00:17

Post »

Przyszłam poczytać co za borem słychać i ..
zachwyciłam się ozdobami świątecznymi :)
Pozostawić ciepły ślad na czyjejś ręce... - Bernadetta
Zapraszam pod Krzywą Jabłoń: Miiriam ; Rok 2012 ; Rok 2013
Awatar użytkownika
[Iza]
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 paź 2009, o 17:47

Post »

Miłe te twoje zielone wspomnienia :D Och, jak tęsknię już za takimi widoczkami :D
Awatar użytkownika
Danio
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj Kamciu fajnie, że jest nas coraz więcej w regionie. Może uda się nam wreszcie zorganizować jakieś spotkanie. Ozdoby świąteczne powstały z przesytu wszechobecną "chińszczyzną"

Bernadetko cieszę się bardzo z Twojego powrotu na forum ;:196 Mam nadzieję, że będzie nam dane jeszcze długo cieszyć się z jego istnienia

Izuś mnie też brakuje zielonych widoków ale jeszcze bardziej - słońca. Aurę mamy ponurą i depresyjną, na dodatek mój gabinet ma okna zwrócone na północ. Albo zacznę zażywać dziurawiec, albo poszukam światłoterapii

Otrzymałam pewną sumę pieniędzy za pracę już dawno wykonaną i postanowiłam się naradzić z rodziną na co je przeznaczymy. M wspaniałomyślnie stwierdził, że powinnam przeznaczyć je na jakąś własną przyjemność. Na co ja szybko odrzekłam, że faktycznie - kupię sobie rozdrabniacz do gałęzi. Wzbudziło to ogólną wesołość. Mój M opowiada wszystkim, że jego żona przedkłada jakieś piekielne machiny nad nowymi ciuchami :;230

Dziś pokażę owady na moich kwiatach

Obrazek Obrazek
Ogród za borem
Ogród za borem cz. 2
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06

Post »

Dorotko ;:196 Śliczne lilie -a owady :;230 Może na Targach w Kielcach byśmy się spotkały ???
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Danio
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Tereniu, jak najbardziej ;:196 . Zastanawiam się jeszcze nad Sulejowem, bo mam straszną ochotę, ale w rodzinie będą 2 Pierwsze Komunie i nie wiem, czy nie będą kolidowac terminy.

Dziś zaczęłam sezon - posadziłam cebule hipeastrum i zakupiłam nasiona kobei. Z jej wysiewem jeszcze się wstrzymam do lutego, ale w przyszłym tygodniu ruszam z przesadzaniem doniczkowych
Ogród za borem
Ogród za borem cz. 2
Siberia
---
Od: 5 lut 2010, o 10:01

Post »

Przesadzanie jest idealnym pomysłem na zaspokojenie tęsknot ogrodowych :-) Wiem, bo już te terapię stosowałam.
1 parapet wyraźnie pomógł, resztę trzymam na gorsze dni ;-)
alinaK
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2010, o 19:11
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Dorotko -wydawanie zaskórniaków na narzędzia ....to dość nietypowe jak dla kobitki , ale ja tez tak mam .
rozdrabniacz kupiłam parę lat temu i muszę ci doradzić .mnie nie miał kto i kupiłam bez wiedzy . są dwa rodzaje . jedne rozdrabniają i te są walcowe drugie rąbie zrębki - te są tarczowe z piłą . te pierwsze reklamują że praca cicha , że bezpieczne itp . , ale dzisiaj wiem że ten tarczowy byłby lepszy , bo to on robi fajne zrębki , którymi można mulczować rabaty. ja mam Stige - jest mało wydajny , ale u mnie starcza rozdrobnione gałęzie daję pod korę jak robię nowe rabaty . a robię je ciągle , więc na razie nie rzucam nic do kompostownika . przymierzam sie jednak do kupna drugiego modelu z tarczami . to jednak musi poczekać , bo marzy mi się nowa sukienka w postaci odkurzacza do oczka wodnego .
Awatar użytkownika
Danio
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Siberio u mnie dzisiaj duży mróz i tak jakby zima wróciła. W sumie bardzo mnie to cieszy, bo co to za wiosna bez wcześniejszej zimy. Dziś było sporo słońca, więc myśli trochę jaśniejsze, ale ta jedna niestety ciągle powraca i kładzie się kamieniem na sercu :cry:

Alinko bardzo dziękuję za rady ;:196 Przyznam, że nie miałam pojęcia o tych typach rozdrabniaczy. Wszyscy skupiają się na mocy i średnicy rozdrabnianych gałązek, dzięki Tobie będę wiedziała czego szukać.
Myślę, że w planowanej kreacji będzie Ci do twarzy :wink: :;230

W niedzielę planuję wyprawę do ogrodu za borem. Muszę sprawdzić, czy wiatr nie pozrywał włókniny z roślin. Jest trochę śniegu i idą mrozy mogę się więc spodziewać zgłodniałych dzikich gości.
W nowym domu na tarasie wystawiłam karmnik, ale ptaków nie widać. Nie mam pojęcia jaka może być tego przyczyna?

Dziś kilka daliowych wspomnień

Obrazek Obrazek Obrazek
Ogród za borem
Ogród za borem cz. 2
Awatar użytkownika
roza333
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 maja 2010, o 11:30

Post »

Witaj zaglądam do Ciebie po dłuższym czasie masz piękne piwonie i róże .Drzwi do chatki urocze jk zarosną będzie super i ten kolorek taki niebieski super będę częściej zaglądać i czekać na piękne zdjęcia.Pozdrawiam i zapraszam na spacer po moim ogrodzie .
x-ja
---
Od: 11 wrz 2008, o 19:15

Post »

Dorotko :wit my ogrodnicy tak mamy , ogrodnicze zawsze stoją otworem i po drodze nam do nich gorzej z odzieżowymi bo tu wchodzi w grę przelicznik ile to za jedną bluzkę bądż kieckę można kupić np cebulek :;230 Ja rzadko gdzieś wyjeżdżam a jeżeli już to zawsze zakupy zaczynam od ogrodniczego :lol:
Ta pierwsza dalia cudnej urody , róże też lubię
U mnie dzisiaj mrożnie i słonecznie
Pozdrawiam cieplutko
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”