Moje spełnione marzenie Małgocha1960
Re: Moje spełnione marzenie Małgocha1960
Małgosiu śliczne zdjęcia pokazujesz, jakie wspaniałe widoki a porządek w ogrodzie i wokół domu wzorowy.
Pracuś z ciebie niesamowity tyle ton kamieni roznieść to nie lada wyczyn. 
-
x-d-a
Małgosiu grupa wrocławska też jest fajna! Często się spotykamy z różnych okazji i całkiem bez okazji...
Więc głowa do góry, niczego się nie obawiaj, tremę wygoń! Zobaczysz będzie super
Więc głowa do góry, niczego się nie obawiaj, tremę wygoń! Zobaczysz będzie super
- Jule
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 10 kwie 2011, o 19:53
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Malgos pytalas u Agi o nie drogi sposob na podjazd. Ja mam robione miejsca parkingowe i kawalek podjazdu z klinca granitowego. Sposob nie za drogi a do tego dosc latwy w wykonaniu. Trzeba tylko wykorytowac powierzchnie ale korytuje sie tak czy inaczej do wszystkiego, powstawiac krawezniki ale to tez sie robi i zasypac to klincem wielofrakcyjnym i to wszystko zagescic ubijarka - finito
Z takiego ubijanego klinca mam tez zrobiona sciezke naokola kola w ogrodku.
Z takiego ubijanego klinca mam tez zrobiona sciezke naokola kola w ogrodku.
Małgosiu, to samo co Julka chciałam zaproponować... pod podjazd dla samochodu można dodatkowo ułożyć płyty betonowe, jak na jednym ze zdjęć tu.
- Jule

- Od: 10 kwie 2011, o 19:53
Z tym ze plytki betonowe nie wychodza wcale tanio
mam tego z 70 m2 i nie dosc ze plytki swoje kosztuja, bo musza byc dosc dobre zeby przy ubijaniu nie popekaly, to jeszcze drugie tyle wydaje sie na podsypke czyli piach gruboziarnisty i cement, bo to trzeba na sucha zaprawe klasc.... nie mowiac o tym ze robota jest tez nie tak hop-siup i brukarza trzeba tez zaplacic.
- malgocha1960

- Od: 8 lut 2010, o 18:15
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Jednak chyba najtaniej byłoby tym kamieniem jak miałam i wjeżdżać bez zrywów tak jak mój synuś.Ewentualnie położyć pasy pod koła , a resztę wysiac trawe.
- Tosia1

- Od: 13 mar 2010, o 16:48
Co zasiejesz, to zbierzesz
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
- lojka 63

- Od: 4 wrz 2011, o 20:11
- Kontakt:
Mnie się marzy kostka ale jak na nasze możliwości to i za sto lat by się nie doczekał,ja prawie zmusiłam męże żeby wykorzystał stary gruz i zrobił nim koleiny do garażu , teraz prawie go nie widać a przynajmniej dojedzie do garażu. Przedtem robiło się bajoro , stała woda i samochód tańczył niby baletnica po podwórku a ściany w stylu "bryzgane"
Gosia ale ty masz wykończony domek i byle co tu nie pasuje trzeba jeszcze powęszyć , coś znajdziesz a potem ja odgapię.

- kamcia
- 500p

- Od: 2 wrz 2011, o 21:06
Gosiu a takie płyty ażurowe i posiać tam trawkę?
Początki małego ogródka
Pozdrawiam Kamilla
Pozdrawiam Kamilla
- malgocha1960

A mnie sie naprzykrzyło być facetem i kobietą,chciałabym pożyć jak blondynka,zająć się domem i ogrodem,ale to chyba juz w innym życiu, w innym wcieleniu.
- Lady-r
- Przyjaciel Forum

- Od: 3 lis 2006, o 12:35
Ja jestem za kostką betonową, bo jest bardzo praktyczna i do odśnieżania i zamiatania i wszystko z niej ścieka.
http://pl.tinypic.com/usermedia.php?uo= ... h4l5k2TGxc
Mam taki kawałek podjazdu przed domem, a reszta podwórka niestety błoto.
http://pl.tinypic.com/usermedia.php?uo= ... h4l5k2TGxc
Mam taki kawałek podjazdu przed domem, a reszta podwórka niestety błoto.
pozdrawiam Ania jestem na etapie wymieniania tego co mi się trafiło na to co mi się podoba ;)
Mój ogródek cz.1
Zadbajmy o zdrowie Moje domowe Ogródek Lady-r po przerwie
Mój ogródek cz.1
Zadbajmy o zdrowie Moje domowe Ogródek Lady-r po przerwie
- HalinaK

- Od: 12 paź 2008, o 11:27
Gosiu
widzę, że u Ciebie gorący temat - przeżycia przed spotkaniem forumowym 
Będzie dobrze, takie spotkania są zawsze bardzo sympatyczne.
Bylebyś tylko na stopa nie musiała jechać
Będzie dobrze, takie spotkania są zawsze bardzo sympatyczne.
Bylebyś tylko na stopa nie musiała jechać
-
tade k
- Przyjaciel Forum - Ś.P.

- Od: 5 lis 2010, o 20:56
Gosiu najbardziej praktyczne i trwałe płyty ażurowe pod koła.
http://www.leier.pl/malbork/katalog/3750_azurowa.php
Niestety , podsypka z suchego betonu konieczna. Ruszanie z największym impetem nie zniszczy , woda odpływa. Resztę kamieniem , już masz. Trawą też można , nie ma różnicy w trwałości. Inwestycję mogą wykonać Twoi mężczyżni ,. Wykopać rowek , zrobić podsypkę , wypoziomować w miarę równo i ułożyć płyty do sznurka. Obaj jeżdżą samochodami , to oni korzystają z tego podjazdu.

http://www.leier.pl/malbork/katalog/3750_azurowa.php
Niestety , podsypka z suchego betonu konieczna. Ruszanie z największym impetem nie zniszczy , woda odpływa. Resztę kamieniem , już masz. Trawą też można , nie ma różnicy w trwałości. Inwestycję mogą wykonać Twoi mężczyżni ,. Wykopać rowek , zrobić podsypkę , wypoziomować w miarę równo i ułożyć płyty do sznurka. Obaj jeżdżą samochodami , to oni korzystają z tego podjazdu.
- lojka 63

- Od: 4 wrz 2011, o 20:11
- Kontakt:
Gosieńko masz rację z tą naszą dwu-funkcjalnością to większość polek tak ma ale nasze córki już są mądrzejsze nawet gotować nie chcą się uczyć coby w przyszłości przy garach nie stać nie mówiąc już o męskich pracach.A tak na wszelki to co myśli Twój mężulo jaką ma koncepcje?
- malgocha1960

Aniu,tez jestem za kostka i tak miało być,gdyby M posiedział jeszcze 2-3 miesiące zagranicą,ale wyszło jak wyszło.Jak by doszło wesele syna to nie ma mowy o tym.
Halinko,a ty bedziesz na zlocie,bo nie przeglądałam przyznam się listy.Myślę,że w tak doborowym towarzystwie stres szybko minie.
Do maja jeszcze kmoże wiele sie wydarzyć dlatego wzięłam tylko biesiadę,nie mam normalnego życia i planowanie tak odległe nie nadaje sie do mojego życia.
Tadziu,też myślałam o tych ażurach,tylko muszę z kims przedyskutować.Całą budowę domu prowadziłam sama o ważnych decyzjach też muszę sama mysleć.Do wiosny cos zdecyduję,a moim panom najlepiej wychodzi potem krytykanctwo.Nie chodzi mi tu o ich wygode do wjazdu do garażu,ale ogólną estetyke.Wczoraj mówiłam,żeby zrobić pasy pod koła,resztę wysypac kamieniem albo wysiać trawe i bedzie ładnie.Nie muszę mieć wyłożone kostka całości,po co bawic sie w taki koszt,ale ściana niestety nie odpowie.
Jolu,młode dziewczyny podziwiam bardzo za ich samodzielność,niezależność.Podoba mi się teraz u młodych dziewczyn,że na siłę nie walczą o utrzymanie małżeństwa,nie odpowiada,bez żalu rozchodzą się i nie unieszczęśliwiaja się do końca życia.Nie patrzy teraz młodzież na to co ludzie powiedzą,bo zyja dla siebie,nie dla ludzi.
U nas przez noc znowu napadało dużo śniegu.Roslinki mają ładną kołderkę,jest mróz to sie nie roztapia.
-- 16 sty 2012, o 11:38 --

Uploaded with ImageShack.us

-- 16 sty 2012, o 11:41 --
Lubin wysiewałam wiosną i ta jedna sztuka maleńka zakwitła mi w tym samym roku.Lubię te babcine kwiatki.W biedronce 2 lata z rzędu kupowałam sadzonki po sztuce z każdego koloru i nigdy ani jedna szxuka mi nie wzeszła.Z siewu 2 paczek też mam niewiele,a kolory bedą niespodzianką w tym roku.W marcu myślę,że znowu dokupię w biedronce żółtego i bordowego.Nie wiem co robię z nimi nie tak,że nie chcą rosnąć u mnie?
Halinko,a ty bedziesz na zlocie,bo nie przeglądałam przyznam się listy.Myślę,że w tak doborowym towarzystwie stres szybko minie.
Do maja jeszcze kmoże wiele sie wydarzyć dlatego wzięłam tylko biesiadę,nie mam normalnego życia i planowanie tak odległe nie nadaje sie do mojego życia.
Tadziu,też myślałam o tych ażurach,tylko muszę z kims przedyskutować.Całą budowę domu prowadziłam sama o ważnych decyzjach też muszę sama mysleć.Do wiosny cos zdecyduję,a moim panom najlepiej wychodzi potem krytykanctwo.Nie chodzi mi tu o ich wygode do wjazdu do garażu,ale ogólną estetyke.Wczoraj mówiłam,żeby zrobić pasy pod koła,resztę wysypac kamieniem albo wysiać trawe i bedzie ładnie.Nie muszę mieć wyłożone kostka całości,po co bawic sie w taki koszt,ale ściana niestety nie odpowie.
Jolu,młode dziewczyny podziwiam bardzo za ich samodzielność,niezależność.Podoba mi się teraz u młodych dziewczyn,że na siłę nie walczą o utrzymanie małżeństwa,nie odpowiada,bez żalu rozchodzą się i nie unieszczęśliwiaja się do końca życia.Nie patrzy teraz młodzież na to co ludzie powiedzą,bo zyja dla siebie,nie dla ludzi.
U nas przez noc znowu napadało dużo śniegu.Roslinki mają ładną kołderkę,jest mróz to sie nie roztapia.
-- 16 sty 2012, o 11:38 --

-- 16 sty 2012, o 11:41 --
Lubin wysiewałam wiosną i ta jedna sztuka maleńka zakwitła mi w tym samym roku.Lubię te babcine kwiatki.W biedronce 2 lata z rzędu kupowałam sadzonki po sztuce z każdego koloru i nigdy ani jedna szxuka mi nie wzeszła.Z siewu 2 paczek też mam niewiele,a kolory bedą niespodzianką w tym roku.W marcu myślę,że znowu dokupię w biedronce żółtego i bordowego.Nie wiem co robię z nimi nie tak,że nie chcą rosnąć u mnie?