Pozdrawiam
Taki - sobie ogród
- jacekbielsko
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 15 maja 2011, o 21:53
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Taki - sobie ogród
Dzwoniec
jedne z moich ulubionych, choć trochę zadziornych ptaszków
Pozdrawiam
Pozdrawiam
- christinkrysia

- Od: 26 maja 2006, o 18:37
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Dziś byliśmy na działce, mimo braku śniegu i mrozu ptaszki mile nas przyjęły.
Zostawiliśmy trochę jedzonka, mały obchód działki i do domu bo zaczęło wiać.
U nas kwiaty cebulowe siedzą spokojnie pod ziemią - nie widać zielonych kiełków jak u Ciebie .
I dobrze - niech śpią dalej.
Kupno w miarę dobrego aparatu marzy sie pewnie niejednej z nas.
Jak kilka lat temu kupowałam swój Panasonic DMC-LZ7 dając ponad tysiąc złotych to byłam bardzo szczęśliwa a teraz znam już jego słabe strony choć nadal bardzo sobie chwalę markę i tą wersję.
Jednak po głowie chodzą mi myśli o ... zakupie czegoś lepszego - niestety komputer muszę wymienić.
Zostawiliśmy trochę jedzonka, mały obchód działki i do domu bo zaczęło wiać.
U nas kwiaty cebulowe siedzą spokojnie pod ziemią - nie widać zielonych kiełków jak u Ciebie .
I dobrze - niech śpią dalej.
Kupno w miarę dobrego aparatu marzy sie pewnie niejednej z nas.
Jak kilka lat temu kupowałam swój Panasonic DMC-LZ7 dając ponad tysiąc złotych to byłam bardzo szczęśliwa a teraz znam już jego słabe strony choć nadal bardzo sobie chwalę markę i tą wersję.
Jednak po głowie chodzą mi myśli o ... zakupie czegoś lepszego - niestety komputer muszę wymienić.
- takasobie

- Od: 1 mar 2009, o 22:32
Krysiu! Ja też mam komputer i aparat do wymiany
Komputer ma zepsute wszystkie gniazdka USB i przez to zrywa mi Internet. Nie działa kieszeń DVD i ma dysk za mały
Aparat już przeżył swoje i marzę o czymś z większym wyświetlaczem.
Jacek! Dzwońce to nic! Gdybyś widział czyże, jak walczą z sójkami, sierpówkami i grubodzibami! Jeden cały dzień siedział w karmniku i nikogo nie dopuszczał. A takie maleństwo!
Dagmara! Kup, kup! Nie wiem ,czym pstrykasz, ale polecam lustrzankę, choć używaną !
Celinko! I ja dziękuję
Błotko chyba będzie do wiosny 
Majka Dziękuję! Ale ja jeszcze dużo muszę się nauczyć. Przynajmniej się staram!
Za przykrytą opuncją, na pniaczkach przysiadła sikoreczka. Chyba chowa ziarna w zakamarkach!

Aparat już przeżył swoje i marzę o czymś z większym wyświetlaczem.
Jacek! Dzwońce to nic! Gdybyś widział czyże, jak walczą z sójkami, sierpówkami i grubodzibami! Jeden cały dzień siedział w karmniku i nikogo nie dopuszczał. A takie maleństwo!
Dagmara! Kup, kup! Nie wiem ,czym pstrykasz, ale polecam lustrzankę, choć używaną !
Celinko! I ja dziękuję
Majka Dziękuję! Ale ja jeszcze dużo muszę się nauczyć. Przynajmniej się staram!
Za przykrytą opuncją, na pniaczkach przysiadła sikoreczka. Chyba chowa ziarna w zakamarkach!

Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Bardzo proszę o założenie nowej części wątku i poinformowanie mnie o tym, żebym tą mógł zamknąć
Żeby forum mogło dobrze i sprawnie technicznie funkcjonować, długość wątku powinna mieścić się między 60 a 80 stronami
Żeby forum mogło dobrze i sprawnie technicznie funkcjonować, długość wątku powinna mieścić się między 60 a 80 stronami
Ja pstrykam aparatem, które moje dziecko sobie za komunijne pieniążki kupiło
Nie mamy nic innego w domu
Nic to, w końcu zbliżają się moje bardzo okrągłe urodziny, czas wyzwanie chłopu postawić!
- takasobie

Dagmara!
Wykorzystaj okazję i sobie zamów! Mój sprzęt też się powolutku sypie, będę musiała zacząć składać. Jak zacznę jutro, to może za 2 lata uskładam (jak będę o chlebie i wodzie
)
Miałam na dziś ambitne plany, że na spacer pójdę albo chociaż poobcinam co nieco w ogrodzie. Niestety było za zimno, strasznie wiało i stwierdziłam, że poczekam aż będzie słoneczko i będzie miło! po prostu nie miałam siły i moja działalność na rzecz roślin zakończyła na podlaniu doniczkowych w domu.
Fotki na dziś: Moje ciemierniki

Wykorzystaj okazję i sobie zamów! Mój sprzęt też się powolutku sypie, będę musiała zacząć składać. Jak zacznę jutro, to może za 2 lata uskładam (jak będę o chlebie i wodzie
Miałam na dziś ambitne plany, że na spacer pójdę albo chociaż poobcinam co nieco w ogrodzie. Niestety było za zimno, strasznie wiało i stwierdziłam, że poczekam aż będzie słoneczko i będzie miło! po prostu nie miałam siły i moja działalność na rzecz roślin zakończyła na podlaniu doniczkowych w domu.
Fotki na dziś: Moje ciemierniki

Miłka
- irminka

- Od: 7 lut 2010, o 19:08
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Na sikoreczkę uparłam się i w końcu ją znalazłam. A mi nawet okulary nie pomogą, taka jest moja wyjątkowa spostrzegawczość
Dobrze, że kolory widzę. Ten ciemiernik wydaje mi się, że jest lekko różowawy, śliczny. Ostatnio mam słabość do ciemierników, chciałabym mieć ich dużo i patrzeć jak zakwitają, zwłaszcza teraz 
- Comcia

- Od: 9 maja 2008, o 14:28
Co ja się naszukałam tej sikoreczki to tylko moje.
Pomaluj pniaczki albo sikorkę na inny kolor to w przyszłości będzie ją łatwiej dojrzeć.
Pomaluj pniaczki albo sikorkę na inny kolor to w przyszłości będzie ją łatwiej dojrzeć.
- irminka

Miłka po prostu pomaga nam, ćwiczy naszą percepcję do bólu, żebyśmy widziały co niewidzialne 
- takasobie

Ja baaardzo przepraszam za taak małą sikoreczkę
Bo ja już tak mam, że widzę z daleka każde ptaszysko i lokalizuję po głosie. I czasami wydaje mi się, że.... wszyscy tak mają!
Następnym razem będę w kółko brała! 
Miłka
- jacekbielsko

Ja tam widzę sikorkę bogatkę
dobrze, że nie fotografujesz białych myszy, bo jakby inni ich nie widzieli, a ja tak, to by coś znaczyło 
- christinkrysia

- Od: 26 maja 2006, o 18:37
Nie ma się z czego śmiać .. a kółeczko czasami się przydaje szczególnie jak główny obiekt jest malutki.
Dziś robiłam " na czuja" zdjęcie dzięciołowi bo widziałam go ale jak ustawiłam aparat to już nie... ale słyszałam stukanie i udało się.
Dziś robiłam " na czuja" zdjęcie dzięciołowi bo widziałam go ale jak ustawiłam aparat to już nie... ale słyszałam stukanie i udało się.
- jacekbielsko

No to gdzie ten dzięcioł 

- irminka

Miłko, czy ciemierniki sadzisz w grupie, czy oddzielnie? Chciałabym zwiększyć ich ilość, ale nie eksperymentować bez przerwy. O sikorce dokładniej - kiedy ją wreszcie wypatrzyłam, to potem skupiłam się na innych elementach zdjęcia i za chwilę znowu nie mogłam na nią trafić -HOOOOROR, mówię Wam !
No właśnie, gdzie dzięcioł 
- HalinaK

- Od: 12 paź 2008, o 11:27
Miłka
bardzo podobają mi się Twoje ciemierniki z tymi porozrzucanymi szyszkami
Muszę ten pomysł odmałpować od Ciebie
Muszę ten pomysł odmałpować od Ciebie