Witam Was wszystkich bardzo ciepło i serdecznie
Od jakiegoś czasu czytam to forum i jestem pod ogromnym wrażeniem waszej wiedzy na temat roślin jak również waszą uprzejmością i doradztwem

.Żałuję ,że tak późno tu trafiłam,uniknęłabym wielu błędów w moim ogródku, ale jak mówią "lepiej późno niż wcale"
Moja przygoda z ogrodem zaczęła się w 2006 roku jak się wprowadziliśmy do naszego nowego domu.
Pierwszego roku uporządkowaliśmy teren ,zrobiliśmy zarys ogrodu ,nawodnienie i założyliśmy trawnik...następny rok kupowałam w ogrodniczych sklepach wszystko co duże i tanie

ponieważ chciałam mieć szybko piękny ogród i jak się domyślacie na moim ogrodzie zapanowała samowolka.Z braku wiedzy powsadzałam roślinki w złych miejscach, rozmiarowo niedobrane...te z marketów w większości "padły".Co roku byłam mądrzejsza i co roku przesadzałam oraz dosadzałam nowych roślinek...dziś mój ogród wygląda już całkiem okazale ,ale wciąż bym coś zmieniała.
Dzięki temu forum mam nadzieję ,że przybędzie do mojego ogródka nowych roślinek ,jak również dowiem się co w nim tak naprawdę mam

ponieważ wielu nazw niestety nie znam,kupowałam ,bo były ładne i nigdzie nie notowałam co wsadzam.
Na początek wklejam parę zdjęć jak to się zaczęło...
-- 13 sty 2012, o 21:16 --
Na zdjęciach mój ogród jeszcze całkiem "łysy"

,pracujący szwagier i moja siostra z moją średnią ( wtedy najmłodszą) córcią