Witam w ogrodzie u Aguniady cz. 4

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Witam w ogrodzie u Aguniady cz. 4

Post »

Teresko, dziękuję! ;:196 serdeczności, A.
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Aga życzę ci dużo zdrówka ;:196 Mam nadzieję, że wszelkie bóle szybko przejdą i rehabilitacja pomoże .
Żylistki to faktycznie prześliczne krzewy.....ja miałam 2 , ale takie same i z powodu ogrodowej ciasnoty z jednym się pożegnałam.....czas pokaże czy była to dobra decyzja .....bo na jego miejscu rośnie.......róża ;:224 :;230
x-ag-a
---

Post »

Aguś, dziękuję! ja jestem ogólnie twarda sztuka, ale że ostatnio było sporo stresów, to mnie pogięło nieco... przejdzie! :)
nie dziwię się że na miejscu żylistka wylądowała róża :D Mam nadzieję, że piękna i okazała :)

dla Was trochę zdjęć pełni lata... chciałam pokazać jak wygląda pęcherznica Diabolo po przekwitnięciu i jakie rozmiary, mimo cięcia, osiąga... za tymi krzaczkami jest biały zbiornik na gaz ;)
chciałam też pokazać Kasi-magencie okolicę pergoli i jak fajnie wygląda połączenie iglaków z liściakami w kontekście kolorystyki:

Obrazek
widać odrobinę bieli

Obrazek
za kosówką przekwitnięte krzaczki żylistka

Obrazek
zielone i nie tylko towarzystwo przy pergoli

Obrazek
lubię tą rabatę... w oddali widać Bonitę R. (ale urosła dużo większa do jesieni) i przekwitnięte (chwilowo) krzewuszki

Obrazek
pies z dredami i nie tylko ;)

Obrazek
oczko

Obrazek
i jego zawartość...

:)
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Agus,dużą sadzonke tego zylistka kupowałaś?Ja latem ukradłam gałązki i przyjęły się,czy on szybko rośnie? Drugi gatunek ukorzenił mi sie z gałązek od Bożenki,ale rośnie bardzo wolno.
x-d-a

Post »

Aguniu, pięęęęknie ;:63
Chciałoby się powiedzieć nieco banalnie -'zieleń nie jedno ma imię', zwłaszcza jeżeli czasami bywa ...bordowa ;:224 Na Twoich fotkach królują różne odcienie zieleni, liściaste mieszają się z iglakami, wspaniale uzupełnia kompozycje zadbany trawniczek...
Zdrówka życzę!
jola z izer
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 9 paź 2010, o 15:40

Post »

Piękne zdjęcia rozbuchanej zieloności :roll: przepraszam... a gdzie pies... miał być pies z dredami :P przecież rybki go nie zjadły, to nie piranie :;230
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Bosh jak ja lubie Twoj ogrod ;:167 Jak tak poogladam Twoje foty, to bym wykopala wszystko kwitnace :;230

ps Jola na piatym zdjeciu jest ;:108
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Całe szczęście, że rehabilitacja potrafi zdziałać cuda :D Nie zazdroszczę tego typu wolności :D Żylistki miałabym gdzie posadzić, tylko najpierw rabaty różane przygotuję i trochę miejsca na nowe hosty. Wiosna pod znakiem rycia :D
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
x-ag-a
---

Post »

Julka, bardzo mi miło że lubisz :) kwitnące też są, tylko w tym buszu ich jakoś nie widać ;) zauważyłaś, że po drugiej stronie psa z dredami jest pies z afro? ;)
Jolu, dziękuję! w zieleni też urok, chociaż łany kwitnących bylin też uwielbiam... pies z dredami to jegomość modrzew ;)
Daluniu, dziękuję! wiesz, życzyłabym sobie mieć taką prawdziwie dorodną zieleń jak u Ciebie... moją nazywam co prawda 'buszem', ale to określenie mocno na wyrost... tu lat trzeba! :)
Małgosiu, żylistki kupowałam jesienią, 5 lat temu... miały po kilka gałązek długości 1,2m. Te krzewy rosną szybko i bezproblemowo, ale trzeba je ciąć dla zagęszczenia...
Ewa, no to będziemy ryć ;) ja postanowiłam wygrać walkę z chwastami, zastanawiam się tylko czy moimi czy jakimiś wynajętymi 'rencamy' :) ja też 'tam' kupiłam hosty :)
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Może za jakieś dwa lata będzie widać nasze nowe nabytki :D Hosty potrzebują trochę czasu. Póki co będę zamawiać również lilie, ale to dopiero za tydzień, kiedy dorwę się do katalogu. Albo raczej liliowce, tych mi też mało :D
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
MaGorzatka
Konto usunięte na prośbę.
Od: 20 sty 2011, o 17:43

Post »

Aguniu, a jak Ty z tym obolałym kręgosłupem przed kompem ślęczysz? Mam nadzieję, że w łóżeczku z laptopem - czyli tak, jak ja :)
To na pewno od stresu, ja mam kręgosłup całkiem do kitu, ale najbardziej mi dokucza zawsze po stresujących przeżyciach.
Pozdrawiam serdecznie :)
x-ag-a
---

Post »

Ewa, ja na razie przystopowałam z kolejnymi zakupami, ponieważ mam wrażenie, że na pierwszy wiosenny rzut mam wszystko czego pragnęłam najbardziej... czekam na dostawę róż a potem host z naszego miejsca...
Małgosiu, nie przeciążam się i staram się leżeć - tak mi najwygodniej... zauważyłam, że wiele osób ma kłopot z kręgosłupem właśnie w kontekście stresujących momentów w życiu... zdrowia także Ci życzę ;:196

właśnie chciałam napisać że się ładnie przejaśniło, a tu niestety - zaczął padać śnieg :twisted: wieje przy tym przeokrutnie :twisted: idę na poprzednią stronę oglądać letnie fotki, no i zajrzę do Was...

-- Pt, 13 sty 2012, 09:24 --

na szczęście po śniegu już nie ma śladu :P
jola z izer
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 9 paź 2010, o 15:40

Post »

Ago, dlaczego na szczęście :?: z perspektywą mrozów nocnych w przyszłym tygodniu, to chyba lepiej, żeby rośliny przykryła śniegowa kołderka. U mnie pada śnieg i bardzo się z tego cieszę :tan
Kuruj swoje "rusztowanie", żeby było sprawne na wiosnę :D Czy już miałaś zabiegi krioterapii - z jakim skutkiem :)
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Hosty zamówiłam na kwiecień, więc zdążę przygotować miejsce. Róże na pewno będą wcześniej :D Na razie nic nie zrobię prędzej, bo zrobiło się naprawdę zimno. Wieje :evil:
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Tu tez rano zaczelo slonce wylazic i juz zaczelam sie cieszyc - o ja naiwna :twisted: Ale jakby przestalo wiac, to tez nie bylo by zle.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”