Ogródek AGNESS- wspomnienia

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
katja
500p
500p
Od: 2 paź 2008, o 13:32
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogródek AGNESS- wspomnienia

Post »

Agnieszko, jako początkująca miłośniczka lilii, nie mogłam nie trafić do Twojego wątku :wit. Urocze masz lilie i pięknie je pokazujesz ;:138. Ułatwia mi to kompletowanie listy :D.
Pozdrawiam
Kasia
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Aguś,masz może zdjęcia tych kwiatów,które kupiłam, w doniczkach w okresie kwitnienia?
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Witaj Aniu ;:196
Tak ta różyczka potrafi chwycić za serducho.....ja też jestem nią oczarowana :D

Witaj Kasiu :wit Cieszę się, że moje lilie pomogą ci w wyborze tych, które zamieszkają w twoim ogródku :D

Małgosiu niestety jakoś nie zrobiłam konkretnie im fotek, ale na ogólnych widoczkach powinny gdzieś być.....tylko czy je znajdę w powodzi zdjęć :oops: .......Jutro mogę wyskoczyć do ogródka i pokazać jak wyglądają w tej chwili :D
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15

Post »

Jak bedziesz miała wolną chwilę może znajdziesz gdziesz w tle?
aleb-azi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 29 gru 2009, o 18:18
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Post »

A u mnie w ogródku.... pędzelki krokusów :D
Awatar użytkownika
pamelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 gru 2009, o 00:34

Post »

I u mnie :wink: przysypałam wczoraj liśćmi, bo u nas zimę skoro nadają ;:24
tade k
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 5 lis 2010, o 20:56

Post »

W ubiegłym roku miałem gorzej z krokusami , większość miała pączki i przemarzły. Na wiosnę zakwitł 1 :shock: Teraz tez przykryje , choć noski ledwie wypuściły z ziemi. :uszy
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

A u mnie jeszcze niewiele widać i dobrze.
Bo jak faktycznie ta zima będzie....... :roll:
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
Irena37
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2008, o 18:27

Post »

Agusiu zachwycam się twoimi różami, wszystkie są piękne ale Alchymist jest wyjątkowej urody, również zdjęcia super! ;:138
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Aga, rozważałam na jesieni zakup Alchymista, ale w rezultacie kupiłam Utersener Klosterrose... po Twoich rekomendacjach i obejrzeniu jego przepięknych fotek zdecydowałam, że jednak zaproszę tę oszałamiająco kwitnącą róże do siebie... on chyba nie powtarza kwitnienia, prawda?
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Małgosiu pewnie, że poszukam :D

Izuś, Jolu, Tadziu, Grażynko u mnie na szczęście nie widać jeszcze żadnych cebulaczków, krokusiki i tulipanki wciąż śpią....bardzo mnie to cieszy, bo naprawdę mam widmo grozy przed oczami ;:223 .....martwię się o roślinki, które nie miały szans zahartować się , przez te wysokie temperatury.....nie bardzo wierzę, że mrozy będą o tyle łaskawe, że będą przychodziły stopniowo, od delikatniejszych spadków jak to jest w naturze normalne.....obawiam się, ze po takim cieple, to i z grubej rury może przyjść.......najbardziej boję się o hortensje.....pąki mają grube i nabrzmiałe......tak lubię ich kwiaty.....a pewnie trzeba się będzie pożegnać z ich widokiem.....a róże....to przecież niesamowite, żeby w połowie stycznia róże nie poszły jeszcze na spoczynek......tylko część to gołe badylki, a większość, to piękne pełne soczyście zielonych liści krzewy.....niektóre nawet powypuszczały młode listki ;:223

Irenko dziękuję ;:196 Alchymist mnie zauroczył.....mam nadzieje, że dobrze przezimuje i latem pokaże masą prześlicznych kwiatów :D

Aguniu, no właśnie.......jego wady to to, że nie powtarza i że kwitnie na zeszłorocznych pędach, więc jeśli przemarznie, to jest kiepsko.......ale ona dla mnie tak niesamowicie piękna, że nawet te dwie sprawy jej nie dyskwalifikują , obsadziłam ją z 2 stron powojnikami, więc nawet jeśli nie zakwitnie to będzie obsypana kwiatami, a ja spokojnie poczekam do przyszłego roku 8-) :lol:
Siberia
---
Od: 5 lut 2010, o 10:01

Post »

Cóż za czarnowidztwo...
A prognozy widziałaś?

http://pogoda.onet.pl/0,858,38,,,lublin,miasto.html
x-ja
---
Od: 11 wrz 2008, o 19:15

Post »

Z tego co widziałam hortensje śpią za to wychodzą przebiśniegi i do kwitnienia zabiera się pigwowiec :shock:
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Siberko widziałam, widziałam :roll: Najbliższy czas jest jak najbardziej pozytywny , takie mrozy dla roślinek nie straszne.....mam nadzieję, że tak będzie do końca zimy....ale to już chyba zbyt duże ,, kolorowidztwo,, :wink: :lol: ....chociaż kto wie....kto wie....może będzie tak pięknie :heja

Eluś moje przebiśniegi nie wychodzą....bo ich po prostu nie mam ;:223 ;:223 ;:223 każdej wiosny nie mogę sobie darować, że nie mam posadzonych przebiśniegów, a jesienią po prostu o nich zapominam :roll:
Awatar użytkownika
Jagodka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2011, o 22:03

Post »

Agniesiu , moja Graham Thomas ma ponad 1,50 cm, cała w liściach , soczyście zielonych , a dzisiaj przysypana białą kołderką .

Najbardziej byłoby mi żal pełnych primulek , które mają już pąki wybarwione , podobnie i miodunki , a cieszynianka i fiołki mają nowe rozety liściowe na wierzchu .
Clematisy w donicach wypuszczają młode przyrosty , podobnie i róże sztamowe , fuksje , oleandry mają zaś pąki kwiatowe .
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”