Moje Ogrodowe krople pamięci...

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
teksanski
200p
200p
Od: 22 mar 2009, o 23:18
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Moje Ogrodowe krople pamięci...

Post »

Ale kot ładny za to cały rok :)

Bardzo klimatyczne miejsce na pewno o niebo lepsze niż Sosnowiec !
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Trejaż prezentuje się doskonale :D Bardzo lubię widok, kiedy winobluszcz wspina się po murze. Jednak M nie dał się przekonać, że to świetny pomysł :evil: Ja natomiast przekonałam się, że to fatalne sąsiedztwo dla róż :evil: Usunęłam pnącze z pergoli, bo dusiło moje krzewy. Zostało go sporo w ogrodzie, ale rośnie tam, gdzie nikomu nie przeszkadza. Podzielam zdanie, że koty są całorocznie piękne :D
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
SoniaM
100p
100p
Od: 3 paź 2011, o 19:32

Post »

zawsze chciałam uciec z miasta do starego domu,będę więc was odwiedzać tutaj:)
Awatar użytkownika
Ruda2011
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 mar 2011, o 10:29

Post »

Witam Cię ra_barbaro. Zaznaczam swoją obecność u Ciebie bo mi się podobasz. Dzielna Dziewczynka :uszy
Pomysł z trejażem - super. Pozwól, że zmałpuję.
Miriam
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lip 2011, o 12:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

A jakie plany na nowy sezon? :D
Każdy człowiek potrzebuje stale nawet pewnej ilości trosk,cierpień lub biedy,tak jak okręt potrzebuje balastu,by płynąć prosto i równo.(Arthur Schopenhauer) Pozdrawiam Mirka
Mój ci On, Mój ci On cz.2,
Mój ci on cz. 3
Awatar użytkownika
ra_barbara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2010, o 10:51
Kontakt:

Post »

;:4 Jesteście kochane ;:167 Wszystkie razem oraz każda z osobna.
Miriam
nie planuję jakoś na razie ,mam nieco zmartwień i tak ok.lutego będę pewnie w lepszej kondycji psychicznej.Mam nadzieję(?)

Ruda
Proszę "małpuj" ;:108 Bo wiesz mnie jest zawsze coś potrzebne i żal nawet starych sprężyn, gąbkę też wykorzystałam poszyłam poduszki na krzesła :D
Abyście tylko potrafili położyć kwiaty pomiędzy smutnymi liśćmi życia! aktualny Co w trawie piszczy-2014-2017
Cz.1. cz.2. cz.3.Dziergam...bo lubię
Awatar użytkownika
E@K66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 gru 2008, o 11:54

Post »

Witam cie także zazdroszczę ci tej wsi ,to moje marzenie tak zamieszkać ale to jest w moim przypadku nie realne chyba że wygram w lotto :;230
teksanski
200p
200p
Od: 22 mar 2009, o 23:18

Post »

Jam mam pytanie odnośnie tych szydełkowych fiołków.Czy sama je Pani robiła ???
Awatar użytkownika
empuza
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 cze 2007, o 09:30

Post »

ra_barbara pisze:Witajcie,witajcie ;:196 ;:196
To i tak macie szczęście że przy dzisiejszych kolejkach do specjalistów nie musi czekać latami.

Mąż nie mógł czekać ,bo miał już kilka operacji w tej klinice,opasali mu siatkówki w obu oczach w lewym się nie udało.Nie napiszę jaka sławna p. dyrektor się do tego przyczyniła(już tam nie pracuje).
Ja nie czekałam w kolejce do rejestrowania, wczesny ranek i ok.200pacjentów w kolejce, poszłam bezczelnie na izbę przyjęć i udało się bo akurat tego dnia był ostry dyżur a nie wiedziałam wcześniej,oczywiście wysyłano nas do okulistyki w Sosnowcu,nie dałam się zbyć.Podsuwam pomysł,w razie czego trzeba "walić" prosto na Izbę Przyjęć ;:65 i nieco pozmyslać czasem, ja nie musiałam.No jakos trzeba się przepchać przez ten niesprawiedliwy,obojętny świat :( Ta operacja powinna być natychmiast a trzeba czekać miesiąc.Mąż musi uważac na każdy ruch,skłon wstawanie z fotela,łóżka,żadnych stresów,a psychika u niego szwankuje bo od kilku lat ma sklonności depresyjne :(
No i się martwię,bo gdyby nie daj Boże stracił wzrok............... ;:223 Nie chcę pisać czarnych scenariuszy lecz obawy mam.

Witaj Basiu

W skrytości ducha podczytuję Cię w obu wątkach.
Takie zmiany przy chorobie męża, naprawdę bardzo, bardzo podziwiam. ;:180 ;:180 Jesteś odważną kobietą.
"Gdy w jednym domu światło gaśnie i ogród przestaje żyć, w drugim rodzi się nowe życie."
Empuzka i jej ROD-wy świat-rok 2012
Awatar użytkownika
ra_barbara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2010, o 10:51
Kontakt:

Post »

teksanski pisze:Jam mam pytanie odnośnie tych szydełkowych fiołków.Czy sama je Pani robiła ???
:D Jestem Baśka ;:136
Tak to ja sama szydełkowałam :D
Lawendowa Panienka też mojej "produkcji"

Obrazek

Podsyłam mój album robótkowy,tam masz schemat jak zrobić bukiecik,fiołki sa nasadzone na drucikach,jest tam jeszcze jeden bukiecik fiołków.Oba dziergałam dla moich córek na urodziny

https://picasaweb.google.com/1077859967 ... acjeIPRACE
ra_barbara pisze:
E@K66 pisze:Witam cie także zazdroszczę ci tej wsi ,to moje marzenie tak zamieszkać ale to jest w moim przypadku nie realne chyba że wygram w lotto :;230

Widzę że jesteś z Przemyśla,mam sentyment do tego pięknego miasta,często tam jeżdziłam będąc jeszcze pracownikiem PKP.W jakim celu?Moze się domyślasz :wink: pst.

Wiesz moja chałupa 9-lat temu kosztowała 12tys. :shock: to stare drewniane(1939rok).Ja odeszłam z PKP na zasiłek przedemerytalny,435zł.to było mało na opłaty w bloku,a jeszcze córka studiowała,ale miała wszelkie stypendia,socjalne także(tzn.bidulowe :wink: ) mieszkała w akademiku,a mieszkanie wynajmowaliśmy,czasem na zimę jak było wolne wracaliśmy do betonowej izolatki- :wink: A że dostałam odprawę i uparłam się,no powiedzmy ;:108 ... wpadłam na taki pomysł żeby kupić jakiś dom na wsi,kasy wiele nie było by kupić coś lepszego.To przedsięwzięcie było pracochłonne,stresujące szczególnie dla mojego M,który nie radził sobie z remontami i niestety :( moimi pomysłami.Najgorsze gdy oprócz niedowidzenia przyplatała Mu się także depresja,leżenie w łózku wzrok wbity w sufit,apatia,smutek,przygnębienie itd.Wtedy zwątpiłam i juz mieliśmy chętnych na kupno domu.Nie mogliśmy pozwolić sobie na firmę budowlaną więc krok po kroku z trudem czasem z pomocą dzieci urządzaliśmy się.Bywało że za ziemniaki na zimę,pomagałam w wykopkach,grabiłam siano za świeże jajka :tan Za pokrycie dachu też zarobiłam pracą w polu sama, więc zapłacilismy tylko za blachę i drzewo tzn.belki,krokwie, łaty.Dzięki pieniądzom z wynajmu mieszkania,i niskim kosztom utrzymania Tu na wsi zrobiliśmy bardzo dużo a i dzieciom nieco pomogło się finansowo.
Teraz znowu przyszło nam się zmagać z trudnościami ale myslę że i tym razem szczęscie mnie nie ominie :heja

Obrazek
Butelki mają odstraszać natrętnego Krtka

Obrazek
Dziadek z wnuczkiem koszą,każdy ma swoją kosiarkę,Kubusia to wózek na zakupy :wink:

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Moje Słoneczka najdroższe,leniuchują na wsi
Abyście tylko potrafili położyć kwiaty pomiędzy smutnymi liśćmi życia! aktualny Co w trawie piszczy-2014-2017
Cz.1. cz.2. cz.3.Dziergam...bo lubię
izaziem
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2008, o 16:08

Post »

Witaj Basiu, takie klimaty pamiętam z wakacji u cioci na wsi a potem ... z własnego podwórka. Z rocznym dzieciaczkiem wyprowadziliśmy się ciepłego mieszkania z wygodami na niedokończony dom z wygódką na dworze ;:3 Daliśmy radę i nigdy nie żałowaliśmy, chociaż bywało ciężko. Tylko byliśmy w takim wieku, żę nie było rzeczy niemożliwych.
Trzymam za Was kciuki. Jak są wnuki to i dzieci bardziej pomocne ;:3 pozdrawiam
Awatar użytkownika
Aszka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 wrz 2008, o 15:37

Post »

:D :D w moim też była wygódka na zewnątrz oparta o malutki jesion.Sporo drzew wycięliśmy ale jesion został na pamiątkę młodych którzy opuścili wygodne 3 pokojowe mieszkanie w bloku i wyjechali na wieś do starego domu bez kanalizacji.Młodość ma swoje prawa ale pomimo że minęło ponad 20 lat nie żałuję.I pierwszą rzecz jaka zrobiliśmy to kanalizacja.
Dom i otoczenie bardzo klimatyczne. ;:108
Awatar użytkownika
Comcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 maja 2008, o 14:28

Post »

Uwielbiam takich ludzi jak ty. ;:167
Nie ma rzeczy niemożliwych, czasem tylko trzeba się rozejrzeć w pobliżu i zamiast się załamywać to zakasać rękawy i do roboty.
Ten dom ogromnie mi się podoba, obawiałam się tylko czy nadawał się od razu do mieszkania.
Qrczę !
Odważna kobietka z ciebie, niewiele jest osób, które porwałyby się na takie przedsięwzięcie bez kasy i fachowców.
Ode mnie masz za to wielkie ;:196
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
babuchna
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 7 maja 2009, o 09:57
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Basiu , wchodząc do Twojego wątku ,
wchodzi się jak do albumu pełnego wspaniałych opowieści ,
przeplecionych przepięknymi ilustracjami . ;:180
Kocham takie klimaty, więc ...
cóż, miejsce jeszcze jedno , może być i w kącie ,
ale dla mnie tu , koniecznie znajdź! :lol:

I ... proszę o jeszcze!
Keetee
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 paź 2010, o 00:18

Post »

Basiu jak sie ciesze ,ze tu zajrzałam ;:138
uwielbiam takie chaty ;:108 ;:108
kiedys moi rodzice wyjechali na Roztocze do podobnej chaty , wyprowadzili sie z bloku...potem mój brat ,
moim marzeniem jest chata na wsi...własnie taka z bali...i normalne zycie ;:108
zdrówka dla Ciebie i meża ;:167
będę zagladać
dziewczynke szydełkowa i kwiatuchy cudne ;:196
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”