Ogród zwkwiat
- zwkwiat
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 12 lut 2011, o 09:30
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogród zwkwiat
Simbi , więc wiesz o czym mówię. To jest właśnie to.
- Gosia123A
- Od: 28 maja 2011, o 19:37
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Zosia
chyba wszyscy tęsknimy do wiosny.Jest już przed drzwiami,tylko trzeba otworzyć drzwi

- Helios
- Od: 15 cze 2010, o 18:56

Chyba Ema namówię na ognisko

Jednak chyba do jesieni najbardziej podobna i ziemniaczek pasuje jak ulał

Kiełbaski to może nie, bo odchudzania nadszedł czas

Helena
Gdzie kwitnie kwiat - musi być wiosna, a gdzie jest wiosna - wszystko wkrótce zakwitnie (Friedrich Rückert)
Ogród Heleny Ogród Heleny cz.2
Ogród Heleny cz.3
Ogród Heleny cz.3
- Bufo-bufo
- Od: 26 lip 2009, o 20:31
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Zosiu w prezencie od szwagierki otrzymałaś jarzmiankę - jak dobrze widzę; czy ona jest w postaci nasion? Tradycja ogniska sylwestrowego jest bardzo sympatyczna.
- zwkwiat
Gosiu, żebyś wiedziała jak ja tęsknię do wiosny. Wczoraj i dzisiaj snuję się po domu, nie wiadomo co robić? Z nudów wzięłam szydełko do ręki, już teraz postanowiłam zrobić trochę ozdób świątecznych z przeznaczeniem na tego roczne prezenty pod choinkę dla rodziny i przyjaciół. Jesienią z reguły brak czasu.
W następnym tygodniu pomyję doniczki ogrodowe a później będę robić wielkanocne jajeczka.
Heleno, nie mam tak silnej woli a i wiek już nie służy odchudzaniu się. Przyjdzie wiosna to ja z reguły przez kwiecień maj gubię 1 - 3 kg. Nie uważam że moja waga to jakiś problem.
A ogniska w tę noc spróbujcie niesamowite wrażenia szczególnie jak u mnie na wsi gdy panuje taka cisza.
Słychać tylko trzask spalanych drewien / musi być bardzo suche aby nie dymiło/
Olu, wróciłam do strony 61 i napisałam jakie to kwiaty wg mnie myślę że tam nie ma jarzmianki, może myślałaś o tych chabrach o nie chabrowym kolorze /bordo, brąz/ lub o żagwinie. Pozostałe są dosyć oczywiste. Sama jestem ciekawa tych kwiatów ze zdjęcia nr 8.
W następnym tygodniu pomyję doniczki ogrodowe a później będę robić wielkanocne jajeczka.
Heleno, nie mam tak silnej woli a i wiek już nie służy odchudzaniu się. Przyjdzie wiosna to ja z reguły przez kwiecień maj gubię 1 - 3 kg. Nie uważam że moja waga to jakiś problem.
A ogniska w tę noc spróbujcie niesamowite wrażenia szczególnie jak u mnie na wsi gdy panuje taka cisza.
Słychać tylko trzask spalanych drewien / musi być bardzo suche aby nie dymiło/
Olu, wróciłam do strony 61 i napisałam jakie to kwiaty wg mnie myślę że tam nie ma jarzmianki, może myślałaś o tych chabrach o nie chabrowym kolorze /bordo, brąz/ lub o żagwinie. Pozostałe są dosyć oczywiste. Sama jestem ciekawa tych kwiatów ze zdjęcia nr 8.
- Bufo-bufo
- Od: 26 lip 2009, o 20:31
Niesamowity kolor ma tenże chaber, zasugerowałam się, a planuję w tym roku jarzmiankę w zbliżonym kolorze, wygląda wg. mnie dość podobnie. Jak to mówią "głodnemu chleb na myśli".
- Gosia123A
- Od: 28 maja 2011, o 19:37
Zosieńko
Widzę,że kupiłaś śliczne roślinki.Ja przyznam,że z nasion wychodowałam może kilka roślinek.Chyba muszę się bardziej przyłożyć. 

- RomciaW
- Od: 12 gru 2008, o 20:58
Coraz bliżej do pieczonych kartofelków
Jeszcze tylko 67dni 

-
- Od: 30 kwie 2008, o 13:05
Witaj Zosiu.
Zakrecona jestem ostatni bardzo, zatem tylko na słówko
Szydełkujesz... czasami też mam ochotę. Jak wspomnę talent mojej babci (szydełko, druty, wyszywanie, haftowanie, szycie...) tez mam ochotę pobawić się w ręczne robótki. Ale ja cierpliwości niestety nie mam
Zakrecona jestem ostatni bardzo, zatem tylko na słówko

Szydełkujesz... czasami też mam ochotę. Jak wspomnę talent mojej babci (szydełko, druty, wyszywanie, haftowanie, szycie...) tez mam ochotę pobawić się w ręczne robótki. Ale ja cierpliwości niestety nie mam

- Wanda7
- -Moderator Forum-.
- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Zosiu, ja też chyba się wezmę za szydełko, bo Wielkanoc już niedługo, a muszę trochę dorobić jajeczek i zajączków 

- zwkwiat
Olu , nie bardzo kojarzę tę jarzmiankę. Pewnie nigdy nie widziałam tej rośliny. Z tego co czytam w necie jest to roślina cieniolubna, u mnie z takimi stanowiskami kiepsko.
Gosiu, kupiłam też trochę nasion jednorocznych, przede wszystkim FELICJĘ, bo uwielbiam niebieskie kwiatki zobaczymy co to za rarytas, nigdy jej nie miałam.
Romo, dzięki za odwiedziny, wiosna co raz bliżej, ale męczy mnie brak zimy.
Mariolu, Moja babcia ani mama niestety nie trzymały szydełka w ręku, więc sobie wzięłam za punkt honoru że się tego nauczę.
Wandziu, teraz jest odpowiedni czas, choć wczoraj szorowałam donice aby je przygotować do wiosny.

Gosiu, kupiłam też trochę nasion jednorocznych, przede wszystkim FELICJĘ, bo uwielbiam niebieskie kwiatki zobaczymy co to za rarytas, nigdy jej nie miałam.
Romo, dzięki za odwiedziny, wiosna co raz bliżej, ale męczy mnie brak zimy.
Mariolu, Moja babcia ani mama niestety nie trzymały szydełka w ręku, więc sobie wzięłam za punkt honoru że się tego nauczę.
Wandziu, teraz jest odpowiedni czas, choć wczoraj szorowałam donice aby je przygotować do wiosny.

- lora
- Od: 25 maja 2010, o 13:43
...Zosiu
co w tej donicy rośnie ..bo na dole to chyba beniaminek tak?
..super choinka na dworze ja tylko miałam świecidełka przy drzwiach...

..super choinka na dworze ja tylko miałam świecidełka przy drzwiach...
- zwkwiat
Misiu to są wszystkie Beniaminki, tylko ten z prawej ma zielono-białe liście.
- Helios
- Od: 15 cze 2010, o 18:56

Choinka naprawdę imponująca, a to przyprószenie śniegiem jak zrobiłaś?
Mam nadzieję, ze nasza jodła koreańska na kolejne Boże Narodzenie będzie już mogła "robić" za choinkę

Ogród Heleny cz.3
Ogród Heleny cz.3
- zwkwiat
Helenko, nic nie przyprószałam, ten świerk ma naturalną barwę , od spodu trochę siwą, a że jest wysoki to siłą rzeczy widać spodnią część gałązki.
W sprawie pomidorów napisałam Ci nazwę w wątku w którym zadałaś pytanie.
W sprawie pomidorów napisałam Ci nazwę w wątku w którym zadałaś pytanie.